Şimdi Ara

USB Harddisk bağlı iken Overclock yapamamak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar anakarttan bile soğumama neden olmuş ve daha dün gece çözümünü bulduğum sorunumu yazıcam. Başka arkadaşlarda da aynı sorun olursa bilgi olsun diye.
    Usb harddiskim Philips 400gb, Anakart: Gigabyte p35c-ds3r;
    Usb harddisk bağlı iken cpu host control u enable yaptığımda veya pci express frequency 100 yaptığımda kaydedip çıktığımda tam memory at dual channell yazan kısımda restart atıp eski ayarlara dönüyordu. Ben chipsette bir arıza olduğunu ve makineye overclock yapamadığımı sandım ancak dün akşam usb hadd yi çıkarmam sonucunda memory at dual channel yazısını bie iki saniyede geçince gerçeği farkettim ve az küfür etmedim. Bu kadar küçük duran bir sorun inanın beni nakarttan soğutmuştu ve satmayı düşünüyordum. Usb harddiski çıkarınca windows boot ekranıda çok hızlı geçmeye başladı. Bu sorun anakarttan mı kaynaklanıyor yoksa olması normal mi bilmiyorum ama çok saçma geldi bana. Çünkü overclock yapıyorsunuz ve usb harddiskten olacağı aklınızın ucuna bile gelmiyor. Aynı sorundan başkasının başına gelirse inşallah bulur bu yazıyı.
    İyi günler.







  • Ben Sata harddisk le overclock yapamıyorum.Ide kullanırken yapabiliyorum ama Sata takınca HDD ismi garip simgelere dönüşüyo ve tanımıyo...Buna da bi çözüm bulsan...:D
  • Bios tan integrated peripherals kısmına gel onboard sata ide device "enable" ,onboard sata ide device ctrl mode ise sata yap dene.
  • çok geçmiş olsun. ankartın satılmaktan kurtulmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.