Şimdi Ara

Wireless Bu Kadar Yavaş Olmak Zorunda Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç ay önce çok fazla kablo karmaşası olduğu için kablolu modemimi asus'un wl-607g modeli ile değiştirdim. Evdeki üç bilgisayarda da yine asus'un usb'ye takılan wireless adaptörlerini kullanıyoruz. Ama ne yazık ki ağ içinde ne basitinden warcraft oynamaya çalıştığmızda bile sıklıkla takılmalar yaşıyoruz. Ayrıca bilgisayarlar arasında dosya aktarmak tam bir işkence halini aldı, gitmek bilmiyor. Kablosuz ağları hızlandırmanın bir yolu yok mu(örneğin ağı belli mac id'lerine açmak biraz hız kazandırır mı?).

    Ayrıca birkaç saatte bir, kablosuz bağlantı sürekli kopup duruyor. Modeme baktığımda modemde problem olmadığını görüyorum. Anladığım kadarıyla adaptörlerle ilgili bir sorun. Hem windowsun kendi progrmaını hem de asus'unkini kullanmayı denedim ama ikisinde de aynı problemle karşılaştım. Sorun ne olabilir?



  • Wireless access point icin 802.11n protocol olani alirsaniz baya hizli calisirsiniz.
  • bende asus wl 600 g var,

    modemde bant genişliğini istediğin uygulamalara otomatik olarak
    dağıtabiliyorsun, game blaster, internet, ftp, sesli iletişim vs.

    ben world of warcraft oynuyorum, pinglerde hiç bir sıkıntı çekmedim.

    ancak, wireles paket boyutunu ne kadar çok arttırırsan dosya aktarma
    hızın artıyor fakat pinglerinde o oranda düşüyor,

    denemedim ama belki ağdaki tüm bilgisayarlara sabit ip aldırarak,
    öncelik verdirebilirsin,

    referans olması açısından ağda wirelesten kopyalama hızım yaklaşık saniyede 6-8 mb, civarında, (dahada arttırabilirim ama o zaman pingler yükseliyor),

    umarım bir fikir verebilmişimdir.
  • usb adaptorlerin cekis kuvvetleri cok yuksek degildir. azcik uzaktan kullaniyorsan (2 oda kadar) sinyali alamadigi icin ag hizini dusurur oyun oynarken bunu bi tanesi yapsa yeter. adaptorleri usb uzatma kablosu ile iyi sinyal alabilcekleri duzgun konumlara yerlestir (sakin windowsda bu kadar celtik gorunuyor muhabbeti yapma windows un sinyal olcumleri cok tutarsiz). bi baska problemde parazit olabilir. cevrenizde ayni kanali kullanan baska bi cihaz varsa yada telefon mikrodalga firin benzeri parazit kaynaklari varsa cok etkiler. kanali degistirin. 1inci kanal genelde en az kullanilan kanal once 1i dene.

    bide 54mbit wireless da en uygun sartlarda alcan max hiz 2,2 - 2,3 mb/s olur. bu hizda az geliyorsa direk kablo cek.
  • *jabba* , cevabın için teşekkür ederim. benim modem de wl600g. İlk mesajda yanlış yazmışım. Dediğin gibi bandwidth bölümünden game blaster moduna getirdim. Ağdaki bütün bilgisayarlar sabit ip'ye sahip ama öncelik verme işi bana pek mantıklı gelmedi. Çünkü modem arayüzünde ip+port şeklinde öncelik verebiliyorsun. Her farklı port kullanan program için öncelik atamak bayağı zahmetli olur.

    Bu arada long fragmentation özelliğini de aktif hale getirdim. Ortadaki çubuğu da 1/5 kadar kaydırdım. Umarım biraz da olsa dosya aktarmada etkisi olur.

    Oyun konusunda sürekli problem olmuyor aslında. Yalnızca ağ içinde oynarken bile, ekstra bir şey indirmeye çalışmamamıza rağmen ara ara lag'lar oluyor. Sebebinin ne olduğunu anlayamadım. Apartman çevresindeki bilgisayarların kablosuz ağ taraması yapmaları, o an modemin cevap verme süresini uzatır mı? Uzatırsa bunu engelleyebilmemin yolu var mı?

    darkaura, dediğin gibi channel'ı 1'e getirdim. Kaydeder kaydetmez de ağ bağlantısı inasnılmaz yavaşladı. Modemin kendi arayüzünde bile gezemez oldum. Mecburen tekrar 11. kanala geri getirdim. Ayrıca usb adaptörlerinin pek kuvvetli olmadığından bahsetmişsin. PC'ler için usb adaptörler yerine alternatif kullanılabilecek başka bir şey var mı? PCI kartlar olarak satılanlar daha mı iyi mesela?
  • pci larin cekis gucu cok daha iyi. butun baglanti tipleri arasinda en kotusu usb dir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkaura

    pci larin cekis gucu cok daha iyi. butun baglanti tipleri arasinda en kotusu usb dir.


    keşke bunu 3 adaptör almadan önce öğrenseymişim:)
  • ufak bir not: ADSL modemler ve Wireless modemler malesef elektrik dalgalanmlarından en cook etkilenen aletlerdendir.Bu yüzden UPS üzerinden bir bağlantı ile elektirik sağlayınız bu tür cihazlara.Bunlara ek olarak bağlantım yavaş diyorsunuz zaten yavaş olmasıda gerekmekte wireless ABG standartlarında kullanıyorsanız 54 MBPS alacağınız maksimum değerdir.Bunun üzerine cıkamassınız o yüzden wireless ağınızda oyun oynamak istediğinizde yavaşlama sorunları olabilir cünki bir wireless ADSL modeme veya access modeme ne kadar çok kullanıcı var ise o kadar performans düşer.Oyun oynaycağınız zaman access pointe en yakın noktayı seçin bunu denemek için de ms-dos istemcisinde ping -l 5000 wireless modemin ip sini yazın ms olarak cıkan sonuclardan hangisi en düşük ise o kısımda oyun oynamaya calışın veya dosya trasnferi gerçekleştirin malesef Wİ-MAX gelinceye kadar bu tür sorunlar wireles üzerinde olacak çünki hazırlanan teknoloji kullanıcıların rahatlığı için düşünülmüş performans alabilmesi için değil malesef.Kablo yok mu yok o zaman 10 MBPS sana yetrede artar bile mantığı :)
  • Geçişi yaparken hep kablolu ağ da olsa genelde 100mbps olarak kullanıyoruz, yarıya düşmesi o kadar problem olmaz diye düşünmüştüm. Dosya aktarırken 5dk yerine 10dk beklemek çok da problem değil. Ama beklediğim olmayınca şaşırdım biraz, bazen onda birinden bile daha yavaş oluyor.

    Bunun dışında çözdüğümde çok mutlu olucağım bi konu var. Modemin wireless'i belli aralıklarla kapanıyor(benim tahminim). Çünkü bütün bilgisayarlarda aynı anda ağ bağlantısı gidiyor ve tekrar bağlanamıyor. Her seferinde modeme restart atıyoruz(bu arada ağ gittiğinde modem internete bağlı oluyor, yani tek giden wireless bağlantısı). Şimdilik problem restart'la çözülüyor ama her seferinde kalkıp modemin olduğu yere gidip restart atmak biraz işkence. Bunun sebebi konusunda fikriniz var mı?
  • Modeminizin Firmware update olabilir benimde arkadaşımda LİNKSYS bir wireless adsl modem vardı ondanda bu şekilde sorunlar oluyordu firmware updateten sonra çözüldü.Ama dediğim gibi elektirik bağlantınızdan kaynaklanıyor olması yüzde 80 lerde dikkat ediniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cod3nam3

    Modeminizin Firmware update olabilir benimde arkadaşımda LİNKSYS bir wireless adsl modem vardı ondanda bu şekilde sorunlar oluyordu firmware updateten sonra çözüldü.Ama dediğim gibi elektirik bağlantınızdan kaynaklanıyor olması yüzde 80 lerde dikkat ediniz.


    Modeme gelen elektrik dalgalanıyor olsa modemin bağlantısının kopması gerekmez mi? Modem sürekli bağlı görünüyor. Buna rağmen elektrik wireless dalgalarını kötü etkileyebilir mi?
  • oncelıkle pıng konusunda windowsun baglantı programında 5 yeşil çızgı varsa modeme olan pıngın 1-2ms dır.4 diş çekıyorsa 5-6ms.3 diş çekiyorsa 10-20 ms pıng alırsın.ancak unutma bu dedıgım degerler modeme olan pıngın.yanı oyun oynarken modeme olan pıng+modemın ınternete olan pıngı senın toplam latency ını verecek.bende 5 dış çekerken ınternetten counter oynadıgım sırada pıngım 18-25 arasında değışıyor.bu bır ornek olabılır.bunun dışında 3 tane usb uzatma kablosu alırsın(10 ytl cıvarı malıyetı olur) ve usb sticklerının şenış olan yuzunu modeme dogru çevırırsın.modemının antenını de en ıyı çekiş gucu alacagın şekle getırırsen buyuk bır performans artışı yaşarsın.

    kablosuz ağlardakı kopmayı engellemek ıcın donanımının özelliklerıne gırıp power save modunu kapar,transmıtter power modunu en fazlaya alırsan kopma olayını en aza ındırırsın.

    son olarak eklemek ıstedıgım.modemının yayın kanalını optımum performans ıcın 7 nolu kanala almaktır.modemının yonetım sayfasını ac
    kablosuz ağ bolumune tıkla.yayın kanalını(1 ile 13 arasında degerler vardır)bunu 7 ye al optımum perfornası yakala ve mumkunse evınde kablosuz ev telefonu kullanma cunku koblusuz modemler 2.4 ghz cıvarında frekansla çalışırlar.kablosuz ev telefonlarının da çalışma frekansı buna cok yakındır.ikisinin çakışmasından dolayı kablosuz ağında yavaşlamalar,kopmalar ve hatta kablosuz ağın kullanılamaz hale gelebılır.

    saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cenkmavi

    oncelıkle pıng konusunda windowsun baglantı programında 5 yeşil çızgı varsa modeme olan pıngın 1-2ms dır.4 diş çekıyorsa 5-6ms.3 diş çekiyorsa 10-20 ms pıng alırsın.ancak unutma bu dedıgım degerler modeme olan pıngın.yanı oyun oynarken modeme olan pıng+modemın ınternete olan pıngı senın toplam latency ını verecek.bende 5 dış çekerken ınternetten counter oynadıgım sırada pıngım 18-25 arasında değışıyor.bu bır ornek olabılır.bunun dışında 3 tane usb uzatma kablosu alırsın(10 ytl cıvarı malıyetı olur) ve usb sticklerının şenış olan yuzunu modeme dogru çevırırsın.modemının antenını de en ıyı çekiş gucu alacagın şekle getırırsen buyuk bır performans artışı yaşarsın.

    kablosuz ağlardakı kopmayı engellemek ıcın donanımının özelliklerıne gırıp power save modunu kapar,transmıtter power modunu en fazlaya alırsan kopma olayını en aza ındırırsın.

    son olarak eklemek ıstedıgım.modemının yayın kanalını optımum performans ıcın 7 nolu kanala almaktır.modemının yonetım sayfasını ac
    kablosuz ağ bolumune tıkla.yayın kanalını(1 ile 13 arasında degerler vardır)bunu 7 ye al optımum perfornası yakala ve mumkunse evınde kablosuz ev telefonu kullanma cunku koblusuz modemler 2.4 ghz cıvarında frekansla çalışırlar.kablosuz ev telefonlarının da çalışma frekansı buna cok yakındır.ikisinin çakışmasından dolayı kablosuz ağında yavaşlamalar,kopmalar ve hatta kablosuz ağın kullanılamaz hale gelebılır.

    saygılar



    Aslında şu son yazdığın bayağı mantıklı. Çünkü kablosuz ev telefonuyla modem dip dipe. Splitter'dan çıkan kablonun boyu bayağı kısa çünkü, başka yere götürmek için yeniden kablo döşemek lazım. Küçük bir ihtimal de olsa şansımı deniyim deyip dün akşam modemi fabrika ayarlarına geri döndürdüm. 2 gündür kesilme yaşamıyorum. İnşallah böyle devam eder:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.