Şimdi Ara

indüksiyonlu ocaklarda tencere seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
74.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • indüksiyonlu ocaklarda çelik harici bir kabı ısıtma imkanımız olmuyor mu?
    yani demir bir tencereyle yemek pişirmek istersem indüksiyonlu ocakta bu tencereyi ısıtamazmıyım?



  • Bildiğim kadarıyla mıknatısın çektiği tencereler indüksiyonlu ocakla kullanılabiliyor.
  • merhaba,

    indüksiyon ocaklarda çelik, emaye kaplı, paslanmaz çelik, veya eski tip demir tencerele kullanılabiliyor.

    aluminyum, bakır gibi tencereler çalışmaz. candoğanın dediği gibi mıknatısın tuttuğu tencereleri kullanabilirsin.

    İndüksiyon ocakla ilgili her türlü konuda yardımcı olmaya çalışırım.
  • saolun.
    artık aldık şıklığına kanıp electrolux infinite ocak.
    mecbur daha paketini açmadığımız tencereleri başkasına vercez artık. elimde mıknatıs, yapıştırmaya çalışıyorum ama tutmuyo bunları :)
  • bende bosch un yeni indüksiyonlu ocaklarından almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım. Dediğiniz gibi mıknatısla deneme yaptım. Hisarın çelik tencerelerı var bende. Onları tutuyor. Ama karacanın teflonlarını tutmuyor mıknatıs. O zaman ısıtmaz mı bu ocaklar teflonla? Siz alalı uzun bir süre olmuş. Acaba memnun musunuz? tavsiye edermisiniz?
  • bende bosch marka indüksiyonlu ocak var elektrik tüketmiyor sanki diğer tüplü ocaklara göre çok daha hızlı pişiriyor ve diğer ocaklara göre temizliği de çok kolay ancak tencere konusunda ben de sıkıntı yaşıyorum bence indüksiyonlu ocak kullanım alanı çok geniş değil o yüzden buna uygun tencereler yapmamışlar bundan kaynaklanıyor bence yoksa şimdi yeni ocak alıyor olsam yine indüksiyonlu ocak tercih ederdim. tabi bu benim tercihim bakır teflon alüminyum hayatımda olmak zorunda değil ancak aynı işlevi gören tencereler üretilicektir kısa zamanda ve bu sıkıntı da kalmayacak.
  • Ben indüksiyonlu ocağa yeni geçiş yaptım ve eşimin ''yapışmaz'' tencere isteği yüzünden arayışa girdim. Teflonlar vs çalışmıyor.Sonunda buldum ve kullanmaya başladık çok ama çok memnunuz. Herkese tavsiye ederim.Zenit markalı bir ürün içi de doğal seramik kaplamalı.5 yıl garanti verdiler.
  • HORT diyerekten söze başlamak lazım. Ben daha çok dörtlü indüksiyon yerine tekli ve çoklu olanları tercih ettim. Hem çok daha ucuza geliyorlar hem de mükmmel çalışıyorlar. Şimdiye kadar bir kusurlarını görmedim. Bir kere bu aletleri kullanan insanların bir daha farklı bir alete geçebileceklerini sanmıyorum. Gücü ve hassaslığı o kadar etkileyici ki. Eskiden en büyük zorluğu tencere tava için uyumlu olanlarını bulmak vardı. Şimdi ise çok hesaplı ürünler çıktı. Mesela KİPA da tavaların en pahalısı 19 tl.
  • Slm , indüksiyonlu ocaklarda ocak çapı 18 cm olan göze 20 cm çapındaki tencereyi yada 21 cm lık olan gözde 26 cm lik tavayla pişirme yapamazmıyız, bende ocağı yeni aldım fakat iki cm büyük olan tencere ve tava gözleri çalıştırmadı acaba benmi hatalı birşey yapıyorum ?
  • Isıtırsınız da sağlıklı değil. Çelik kullanın.
  • indüksiyonlu ocak almayı düşünüyorum. buradaki yorumları okuduktan sonra tencerelerin tabanlarında mıknatıs testi yaptım, şaşırtıcı bir şekilde uyduruk tencereler mıknatıs tutarken hisarın kaliteli çelik tencereleri tutmadı. tabi teflon ve seramik kaplı tavalar da tutmadı. indüksiyonlu ocak alırsam hepsini değiştirmem mi gerekecek bu durumda?
    bir de Türk aklı işte, tencerenin altına (ocağın üzerine) mıknatıs tutacak bir parça koysak (nihale gibi), üzerine tencereyi koysak olmaz mı ki???
  • aradığım şey varmış, ama fiyatları tencereyle aynı.

    http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=Induction+Cooktop+Converter&ghostText=&_sacat=0

    uygun fiyatlı tencere-tava tavsiyesi olan var mı?
  • 1 yıldır bosch marka indüksiyonlu ocak kullanıyorum çok rahat ve pratik. tencere olayına gelince 2 tencere hariç hepsini kullandım. biri mehtabı granit wok tavası diğeride küçük çelik tencere idi. Bu iki tencere hariç emaye kaplı teflon tencereler dahil bütün tencerelerimi kullandım. bimden almış olduğum en ucuz üçlü tencere seti dahil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.