Şimdi Ara

Creative Ddts-100 Decoder'in Çalıştığını Nasıl Anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Creative Audigy 2 Zs (Internal) + Creative Gigaworks S750 + Creative Ddts-100 Decoder bulunan bir sistemde bu decoderin tam olarak çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilirim?

    Aslında Decoder üzerinden normal sesleri problemsizce alıyorum ama Decoder özelliğinin sorunsuz çalıştığını kontrol etmek istiyorum. Dts / Dts-Es Matrix / Dts-Es Discrete / Dolby Digital / Dolby Digital Ex gibi özellikteki ses türü örneklerini nasıl bulabilirim? Bilgisayarda herhangi bir extra ayar yapmam gerekir mi?

    Not: Aslında sanırım en kolay dvd ile denenebilir ama ne yazıkki şuanda elimde dvd yok. Internetten bulduğum "Dts Audio Cd" adı altındaki müzik parçalarını Winamp ve Media Player 10 üzerinde denediğimde ses alamıyorum. Sadece cızırtı duyabiliyorum.
    Sonuç olarak Dvd dışında bu özellikleri kısa yoldan nasıl test edebilirim..

    Teşekkürler



  • Selam,
    Sanırım bu soruları bana da sormuştun. Geciken yanıt için kusura bakma...
    Decoderin dijital seslerde devreye girip girmediğini en iyi dvd aodio veya dvd video ile anlarsın.
    Elinde dvd audio varsa tekrar dvd video kiralamana gerek yok.
    Dolby digital destekli bir dvd'de decoderin dolby digital led'i yanması lazım. Sen istersen ortadaki kocaman dolby digital ex düğmesine basıp bu sesi 6.1 veya 7.1'e alabilirsin. (6.1 veya 7.1 hoparlör varsa)
    Ama bundan önce yapman gerekenler var. Denetim masasındaki Audio HQ'daki s/pdif seçeneği işaretli olmalı. Aynı yerde ses seçeneklerinden mutlaka 7.1 ses sistemini seçmiş olmalısın.
    Daha sonra sana tavsiyem dvd video ve dvd audio oynatabilen yazılım kullanman. Winamp ve windows media player2ın benim bildiğim dvd audio desteği yok. Bunun için dvd video desteğini ses ve görüntü olarak en iyi power dvd ve win dvd kullanmanı öneririm. dvd audio için creative audigy2 zs ses kartınla gelen cdden dvd audio yazılımını kurmalısın. O yazılım audio dvdleri çalmaya yarıyor.Ama bunu decoder destekler mi bilmem. Çünkü s/pdif desteği olmayabilir dvd audio'nun. En iyisi 1-2 milyona bir dvd kiralayıp denemektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.