Şimdi Ara

Göğüs kafesim sürekli ağrıyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
46.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 2 3 senedir neredeyse her gün önemsemesem de çektiğim bir ağrı çeşitidir. Nedenleri arasında en bilindik zannedersem ki üşütmek. Bir de beden yönünden zayıf bir insan olduğum için (1.85 boy ve 70 kilo) gibi geliyor. Aslında pek şikayetçi değilim bu durumdan. Sadece merak ettiğim için soruyorum. Arada gerneşiyorum şikayetçi olduğum bölgelerden parmakları kütletince çıkan seslerden çıkıyor ve o an biraz rahatlıyorum. Bilmiyorum anlattığımı, anladınız umarım.

    Var mı benim gibi başka arkadaşlar merak ettim. Kilo alsam ya da herhangi başka bir şey yapsam bu durum geçer mi? Cevaplarınızı bekliyorum.



  • Hocam sağlık herşeyden önce gelir. Allah korusun ihmalsizlik başka şeylerede sebep olabilir. Bir an önce doktora gözükmende fayda var bence..
  • Mevzuu 2-3 senelik olunca işin rengi değişiyor. "Yeni oldu" deseydin zorlanmaya, incinmeye bağlı diye düşünebilirdik, özelikle o parmak kütletme sesleri ile birlikte olunca... Ben yıllar önce lisede arkadaşla dalaşırken birlikte yere düştük, ben altta o üstte. Elemanda boylu poslu bişe idi. Bütün ağırlığını göğüs kafesim üzerinde hissettim, bir süre ağrıdan nefes alamadım. Sonrasında o hadise düzeldi; ancak halen "iman tahtası" diye adlandırılan göğüs kafesinin ön kısmının kaburgalarla birleştiği yerlerde senin gibi esnediğimde kütürtüler oluyor. Ama bende ağrı yok.

    En doğrusu bir doktora görünmek. Basit bir göğüs grafisi çok şey ifade edebilir. (Ayrıntı yazıpmoral bozmak istemiyorum)

    Geçmiş olsun.
  • Bence doktora gitmelisin, hem seni hem göğüs kafesini dinler gerekirse ciğer filmi ister.
  • Bende de var o ağrılardan ama bende o bahsettiğiniz seslerden olmuyor..
    Doktora gitmenizi tavsiye ediyorum akciğer filmi çekiyorlar benim akciğerlerde birşey çıkmadı ama verilen buharın faydası oldu..
  • Yok ben yanlış anlatmışım ses olayını kulağımla duymuyorum hatta ne sesi ya yok ses falan.

    Sadece parmak kütletmek gibi düşünün, parmaklar rahatlar hani o hareketi yaptığımızda.
  • Üşüttüğümde özellikle her kış olur.Ama bir süre sonra geçer.Sende 2-3 senedir varsa kesinlikle bir doktora gitmen gerek.
  • Olayı biraz daha kıvırabilir miyim diye düşünüyorum şimdi. Doktora gitmeme gerek yok gibi geliyor. Sevmem gitmeyi. Kendimi çok rahatsız eden bir şey değil çünkü.
  • Üşüdügünde Kendini Sıkınca KaLp Kapakcıgın ve Boynun AğrıyabiLir.
  • Kafanız fazla karışmadan bi doktora görünün...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraq -- 23 Ocak 2008; 15:54:52 >
  • bendede aynısından var okulda güreşirken olmuştu spor yaparken arada bir hissederim.
  • trafik kazası geçirmiştim. göğüs kısmını iyi vurmuşum. o ağrıdan bende de vardı.
    hastane de bir sürü rontgen çektiler. ama hiçbirşey bulamadılar. ağrı bir süre sonra gitti ancak konuyu açan arkadaşın dediği gibi kastırınca kütürtü oluyordu.
  • Benimde 2 gundur sol goğüs kafesimde sağa sola dönünce ve Hapsırınca falan cok az bir agrı oluyor okulda arkadasla sakalasırken oldu ilk olduğu an biraz nefes alamadım agrı su an fazla deil ama yinede korkuyorum mesajımı cewaplarsanız sevinirim ve daha önce olan arkadaslar varsa bana biraz anlatsın
  • Konuyu açalı bir hayli olmuş ve ben herhangi bir doktora görünmedim bununla ilgili. Mesele halen sürüyor doktora görüneceğim. Bunca zaman herhangi bir uzmana neden danışmadım bilmiyorum, ihmalsizlik ve önemsememe diyelim.

    Kasım ayında askere gidiyorum. Senelerdir çok fazla koşamayan bir insanımdır da zaten. Asker olunca sanırım spor muhabbetinde fazla zorlanacağım. En azından gidip bu sıkıntımı dile getireyim ki içim rahat bir şekilde birliğe dahil olayım. Di mi?

    Bir de arkadaşlar çoğunuz doktora görün falan yazıyorsunuz fakat ben bir doktora göründüğüm vakit -sorunumu sanırım ayrıntılı anlatamadığımdan kaynaklanıyor- ne adam akıllı önemseniyorum ne de bir problemin var diyorlar. YAPTIKLARI TEK ŞEY bir kaç tahlil istemek ve ertesi gün sonuçlara göz ucuyla bakıp bir şeyin yok denmesi. Yahu madem önemsenmeye değecek bir rahatsızlığım var, ben neden şikayetçiyim? Neden bunca zaman bunu sıkıntı edinmişim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feat -- 9 Eylül 2011; 23:11:16 >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feat -- 9 Eylül 2011; 23:11:54 >
  • Benim kalp çevresinde de bazen elimize veya bir tarafımıza toplu iğne ucu ile dokunuruz ya ondan biraz daha fazla bir ağrı oluyor bazen 3-4 bazen de 10 saniye kadar devam ediyor. Doktora gittiğimde göğüs çevresindeki kaslar gelişiyor onun için olabilir demişti. Bu tarz ağrı hisseden oldu mu ?
  • Doktora görünmekte fayda var
  • Benim sol göğüs tarafımda ağrıyor. Kalbime yakın. Hep spor yaptığımda ağrıyor, kas ağrısı desem, neden hep aynı yer?
  • Arkadaşlar kaburga tarafındada kıkırdak benzeri bi yapı var tam gögsünüzün ortasında biraz sert bi kıkırdaktır. Bende sırtımı 80 kilo civarında bi arkadaşıma çiğnetmiştim bi ara kıtırt diye bi ses geldi o günden beridir gögsümün ortası kütler bazen kırık yok ama kıkırdak zarar görmüş
  • beyler bendede var bu sızı yaklaşık 2 aydır oluyor durum şöyle gerçekleşti, okul dolayısıyla gym e ara vermiştim 3 hafta sonra okula giderken sabah arabaya bindim o sırada göğsüme ağrı girmişti dedim noluyoruz yahu spora falan gitmiyorum kaç gündür bu sızı kas sızısı olamaz dedim sonraları farkttimki kafesimin ortası ağrıyor. herneyse az çok bu sızıyı çektik sonra okul bitmişti gym e tekrar başladım ısınma hareketleri falan sonra esas harketlere geçtik arkadaşlarla normalde göğüse 100 kg basabiliyorum ama arkadaş dediki kaç zamandır ara verdin hafif kilollarla başla bende tamam dedim 90 ı vurursak bugün iyi dedim. neyse sıra 90kgya gelince işte o an bir sızı daha hissettim ama 6-7 tekrar yapmıştım, eve gidinceye kadar sızı yoktu ama evde hapşurunca ortası çıt dedi sanki parmakalrımı çıtlattım o gün bugündür kafes çıtlıyor sanki diz kapakalrım ve kollarım yetmezmiş gibi.. valla doktora giden arkadaş varsa bu sorun nedniyle sonucunu öğrenmek istiorum...

    not: gym e spora ara vermek iyi birşey değil
    bu sızı olmadan önce deli gibi kilolarla çalışırdım gym de göğüse 100kg tek bicep 30kg, sırt pull 95 kg vs ama ara verikten ve bu sızıdan sonra çok şey kaybetmişim açıkçası.
    şimdi sporda artı kdaha fazla ve çeşitli ısınma ve çıtlatma hartkelri yapıyorum (sızı olmuyor vücut tamamen esnek oluyor böylelikle)

    korktuğum şey ise kalp krizi riskine bağlanmış bu olay... bundan tırstım şimdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 25 Eylül 2011; 15:18:01 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.