Şimdi Ara

Milli piyango bileti alan imam hatipli

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Buyurun efendim, kartel medyanın bir oyunu daha ortaya çıktı.
    Ülkemizi sürekli bazı tartışmaların içinde tutmak isteyenlerin mumu yatsıya kadar yandı.

    Yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan 4. kişide ikramiyesini aldı ve aralarından hiç birisi imam hatipli değil.

    Ne olacak şimdi?

    Kaynak : Son talihli de ortaya çıktı



  • Zaten o çocuk 18 yaşından küçük olduğu için ikramiyeyi alamazdı.
    Birisine vermiştir bileti.(habere göre konuşuyorum.
    Yalan haber de olabilir ama bileti başkasının alması bu ahberin yalan olduğunu göstermez demek istiyorum.
  • vekalet verilerek başkası tarafından ikramiye alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 21 Ocak 2008; 19:51:47 >
  • Medyanın %95 i böylelerin elinde.Türkiyedeki medya şe...siz.Bu medya ile Türkiyenin en fazla %10 unu aynı görüşte , ama en çok bunların sesi çıkıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aykutx

    Zaten o çocuk 18 yaşından küçük olduğu için ikramiyeyi alamazdı.
    Birisine vermiştir bileti.(habere göre konuşuyorum.
    Yalan haber de olabilir ama bileti başkasının alması bu ahberin yalan olduğunu göstermez demek istiyorum.


    olumu canım mahalle baskısı vardı kime dicektii cocuk habere göreee



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .IsTanBul. -- 21 Ocak 2008; 19:56:37 >
  • HARAM
  • kendine gelen telefona ya da maile göre kalkıp bunu Türkiye'nin gündemi diye ortaya çıkaran genel yayın yönetmeninin aklına şaşarım..iyi niyetine de şaşarım..

    arkadaşlarla oturup konuşamadık bizim burdan tel kulübesinden kafa bulmak için arayacaktım..zor durumdayım cart curt şehir dışındayım şöyle böyle diye..ona ayrı bi yanarım..koşturup duracaktı dümbüllü
  • Daha ne mumlar sönecek....Balonlar patlayacak...yalan Hürriyeti...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .IsTanBul.

    quote:

    Orjinalden alıntı: aykutx

    Zaten o çocuk 18 yaşından küçük olduğu için ikramiyeyi alamazdı.
    Birisine vermiştir bileti.(habere göre konuşuyorum.
    Yalan haber de olabilir ama bileti başkasının alması bu ahberin yalan olduğunu göstermez demek istiyorum.


    olumu canım mahalle baskısı vardı kime dicektii cocuk habere göreee


    Mahallede yaşayan benim mahalle baskısını hiç görmedim sanırım gözlükleri değiştirme vakti geldi
  • güzel imam hatipliye çıkmamış
  • Bir imam hatip öğrencisinin piyango korkusu. Fakat şunu da belirtmem gerekir ki olayın kahramanı ile bir kez temas kurabildik, ardından bir daha kendisine ulaşamadık. Çünkü çok ciddi korkuları vardı. “Büyük ikramiye kazanan biri nasıl korku yaşar?'' demeyin. Sırf bu yüzden, olayda adı geçen kişinin adını ve yaşadığı şehri söylemeyeceğim.

    Yeni yılın ilk günleri. Star TV Haber Merkezi olarak, biz de Milli Piyango’dan büyük ikramiye kazanan talihlilerin peşindeyiz. Şans eseri, dört talihliden biriyle temas kurduk. Gencecik bir çocuk. İkramiyenin kendisine çıktığını, ancak bir türlü alamadığın söylüyor. Çünkü o bir imam hatip lisesi öğrencisi ve piyango onun için kumar.

    Talihli genç, piyango aldığını bile kimseye söylememiş. Çünkü piyango almak ona anlatıldığına göre günah. Zaten okuduğu imam hatip lisesindeki arkadaşlarına bile söylememiş piyango aldığını. Karşılaşacağı eleştirilerden çekinip, biletini kimseye göstermemiş.

    Yeni yılın ilk günü de, gazeteyi açmış ve kazanan numaraları incelemeye başlamış. Numaraları kontrol edince, gözlerine inanamamış. Büyük ikramiyeyi kazandığından emin olunca, önce sevinmiş, sonra üzerine karabasan çökmüş. “Ben günah işledim, bu ikramiyeyi alamam'' diye kara kara düşünmüş.

    Çünkü genç talihlinin, ailesi de son derece muhafazakar olduğu için, bu bilgiyi onlarla da paylaşamamış. Babasının günah olan bir şey yaptığı, piyango bileti aldığı, bir başka deyişle kumar oynadığı için kendisine kızacağından emin, “Ben şimdi ne yapacağım?'' diye düşünmeye başlamış.

    Bu olay başlı başına bir Türkiye gerçeği.

    Her şeyden önce, ortada çok önemli bir mahalle baskısı örneği var. Muhafazakar olan bir çevrede büyümüş, kendisi de aynı anlayışa sahip genç bir çocuk. Okuduğu imam hatip lisesi başta olmak üzere hep muhafazakar ortamlarda bulunmuş. Doğal olarak, derdini kimseye anlatamıyor.

    Konuştuğumuz kişinin, her şeyi bir hayal ürünü olarak bize anlattığını düşünüp, bu zamana kadar bekledim. Ancak hala büyük ikramiye kazandığı halde Milli Piyango İdaresi’ne gitmeyen, kazandığı milyonları almayan biri olduğu için, anlattığının doğru olduğuna inanıyorum.

    Öte yandan talihli genç, 18 yaşından küçük olduğu için, ikramiyeyi kendi başına alması mümkün değil. Bunu ailesine de söyleyemediği için, kandırılmasından kuşku duyuyorum. Hatta başına bir şey gelmesinden.

    Kolay değil, ortadaki para 6 milyon 250 bin YTL. Eski anlatımla, 6 trilyon, 250 milyar lira.

    (Erdoğan Aktaş- Posta'ruktan teyyare selam söyle o yare...)
  • ben olsam alırdım ıhtıyacım kadar harcardım geri kalalını bagıs yapar yada cocuk esirgeme, ıhtıyacı olan kişilere dahıtırdım :D
  • bunlar da imam-hatipleri tekke falan saniyorlar hee hayatlarinda bir kere girmemisler icine atip tutuyorlar... biz spor totodan bundan yaklasik bi 7-8 yil once 400 milyon kazanmistik 2 macida hocamiz soylemisti sagolsun:) mesela cogu kisi imam-hatipdeki hocalarin da imam falan oldugunu dusunur bizim fizikci darwinin siki bir destekcisiydi yer kadikoy imam-hatip lisesi ... olay kissadan hisse baktilar imam-hatipler ossde kok sokturuyor bu cocuklar ileride iyi mevkilere gelecekler kestiler onunu ama allahtan o zamanlar bizim sinifin tamami anadolu liselerine gecmisti :) sadece kendilerini kandirdilar yani!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EqArTiN

    Medyanın %95 i böylelerin elinde.Türkiyedeki medya şe...siz.Bu medya ile Türkiyenin en fazla %10 unu aynı görüşte , ama en çok bunların sesi çıkıyor.



    +1453
  • bu devirde bırak imam hatipliyi imamın kendisine çıksa koşa koşa gider alır ikramiyeyi
  • İmam hatip(li) lafı geçsin yeter. Birileri gözünün üstünde kaş var, iki tane gözü var iki kulağı var, ağzı var ağzında da dili var diyip Hayyt Huyyttt ihlliler şöyle ihlliler böyle diyorlar. Nereden bu yargıya varıyorlar anlayamıyorum?? Anlamadan dinlemeden, belki hayatlarında bu okullara girip ne oluyor burda dememişlerdir bile? Bende İHL mezunuyum. Kat sayı engeli yüzünden yaşadığım sıkıntıları ve haksızlıkları anlatamam. Okulumda ki öğretmenlerimizden bu güne kadar 1 kez bile olsun meşhur bazı şahsiyetlerin söylediği gibi laiklik şöyle laiklik böyle şeriat isterük gibi bir şey söylenmediği gibi bilakis tam tersi bu tür din elden gidiyor, laiklik istemiyoruz vs gibi yaygaraları koparanlara karşı bizleri hep uyarmışlardır.

    Yani ne demeli bilemiyorum? Son olarak şunu söyleyeyim. İHL'li olmak bir ayrıcalıktır, oradaki öğretmenlerimden kazandığım bilgi birikimi, dürüstlük ve iyi niyet sayesinde bu gün hatırı sayılır bir çevre ve kariyerim var. Bizim kimseye küslüğümüz veya dargınlığımızda yok. Biz hoş görmeyi öğrendik buralarda, sanıldığı gibi düşmanlık ve kin beslemeyi değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.