Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (731. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
56.059
Cevap
1.320
Favori
2.232.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haticenurkc H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, benim aldığım cihaz sadece kurutma makinesi, bu sebepten çamaşır makinesi yada 2si 1 arada cihazlar gibi su gideri yok. Bilindiğiniz çamaşır makinelerinde sol üst köşedeki yumuşatıcı vs koyduğunuz çekmece bölümü kurutma makinesinde atık su haznesidir. Ayrıca yuvarlak kapağın alt kısmında toz,hav, tiftik atık hazensi mevcut, her kurutmadan sonra iki haznede boşaltılıyor.

    Eşim çocuğumuza hamileyken evin nem toz hava kalitesi işlerine fena halde kafayı takmıştım, ne yazık ki ülkemizde özellikle ev nemi ile ilgili çok yanlış bilgiler ve pazarlama tekniklerine bağlı olarak büyük hatalar yapılıyor. Bütün bebek mağazalarında bebeğinize olan hassasiyetinize yönelik pazarlama-satış taktileri sayesinde sağlığınızı olumsuz etkileyecek ürün satışları yapılıyor. Bunların başında evinizde petek varsa özellikle kış aylarında evin havası kuruyor, tozlar sizin ve bebeğinizin burnunun tıkanmasına ağız kuruluğuna sebep oluyor buna bağlı olarak uyku kalitesi azalıyor olarak lanse ediliyor. Yani satıcılar evinizde petek varsa, 50-100 tl lik bir nem ölçer satıp önce evin nemini ölçün demek yerine direk doktorculuk oynayıp size buhar makinesi satma çabasında.
    Biz araştırarak ve doktorumuza danışarak önce nem ölçer aldık ve gördük ki evimiz yeterince nemli, buhar makinesi almış olsak ev hamama dönecek. Doktrumuz nemin tozun kaynağı olarak önce çamaşırları (her ne kadar kurutma odasında kurutuyor olsakta ) kurutma olayına odaklanmanızı yani evde nem mevcut, bu nemin kaynaklarını ortadan kaldırın önerisinde bulundu bizde kurutma makinesi ile başladık. Toz içinde her gün süpürme görevini üstlenecek robot süpürgede sıra. Daha sonrada klima ile hava ve yaşam kalitesini tabi ki de bu cihazlar sayesinde iş yükü azalıp, sosyal zamanımız artacak inşallah.
    Kurutma makinesinin evin nem ve hava kalitesine etkisi 10 parça bebek kiyafetinde kendini kanıtladı. Kurutma makinesinden çıkan o bir bardak su buhar olup evin havasına nem olarak dahil oluyordu. Çıkan ²abir avuç tozun kururken ve giyildiğinde evin havasına karışıyor olması gerçeği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ali Tan hocam benim elimde on yıllık bir irobot var ilk bersiyon o zamanlar kullanım yaygın değildi şarjda tutmadım 2 ay kullanmayınca kaldırdım ve bir daha açılmadı..tamiri mümkün müdür sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinyal güçlendirici veya tekrarlayıcının SSID ve şifresi aynı ise tabii ki bağlanacaktır kopmadan sonra, hiç bir sorun yok. WiFi ünitesi robotun diğer tasarımlarından farklı çalışıyor.
  • kediciğim K kullanıcısına yanıt
    Batarya ve şarj ünitesi kilitlenme sorunudur efendim, modeli nedir? Alt kapakta yazar.
  • Şifreler aynı sadece sinyal yükselticinin adı, modemin adıyla aynı sadece isim sonunda _RPT oluyor. Modem : ZyXEL_EAB0 ken sinyal yükseltici ZyXEL_EAB0 _RPT olarak çıkıyor. Zaten Ali bey işin uzmanı olarak sizin dediğiniz gibi yorumlamış durumu, bence bir çok kişi için iyi bir bilgi oldu.

    Rampa konusunda cihaz sahipleri ve Ali beyin yorum yapması çok daha doğru olur.

    Saygılar.
  • Ecovacs T8 serisi hakkında güzel bir inceleme.

    https://www.zdnet.com/product/ecovacs-ozmo-t8/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, makineyi isterseniz su giderine de bağlayabilirsiniz, hazneyi kullanmanız şart değil.
    (en azından bendeki bu şekilde, muhtemelen hepsi böyledir diye mantık yürütüyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szkrb -- 1 Ekim 2020; 10:31:45 >
  • 4cm yükseklik 20cm civarında uzantı gerektirir. Maximum %8 eğim düşünün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genelde robotların tırmanma açıları 12 derece civarındadır, tavsiyem 7-8 dereceyi aşmadan bir rampa yapılabilir.
    Ama uzun bir platform olacaktır, 4cm az bir yükseklik değil. 20cm civarında olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • szkrb S kullanıcısına yanıt
    Olabilir daha çok detaylı inceleme şansım olmadı ama kurulum için gelen servis görevlisi o tip bir opsiyondan bahsetmedi. Su haznesini ve toz-hav haznesini mümkünse her kullanımdan sonra boşaltın dedi. Su haznesini iki kere inceledim hortum bağlanacak bir alt yapısı göremedim. Bizim marka/modelle alakalı da olabilir. Ama hertürlü bu cihaz her evin zorunlu ihityacı bence(sağlık önceliği olarak)
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt
    Haznede göremezsiniz, çamaşır mak. gibi arkada. Kullanma kılavuzuna bakabilirsiniz.
  • mdshepherd M kullanıcısına yanıt
    Mijia 1s'in epey zamandır Türkiye'de satışı yok diye biliyordum, şaşırdım görünce. Banggood'da daha pahalı diye biliyorum.
  • Ali Bey uzun zamandan sonra Mijia 1S'in Türkiye'de satışı var şu anda 3.000 TL'ye. Mijia 1S için sağlam cihaz olmakla birlikte, Mijia grubunun yazılım arızalarının çokça olduğundan bahsetmiştiniz. Mijia 1S için de geçerli mi bu yazılımsal sıkıntılar? Yani yazılımsal ya da başkaca kronik bir sorunu var mıdır, size birçok cihaz geliyordur tamire, Mijia 1S için durum ne acaba?
  • zeitgeist4 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    1S için çok önemli bir şikayet veya arıza duymadım, forumlarda da yok.
    Mijia tarafından pek umursanan bir cihaz değildir, zaten ellemesinler daha iyi.

    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler herkese 👏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarcbk

    Kendi çapımda performansından bahsedeyim. Telefon uygulaması çok hoşuma gitti kullanışlı geldi. Şu anda türkçe oldu zaten. Yaklaşık 60 metre kare alan temizliyor 70 dakikada ve %40 şarjı kalıyor.Halı tanıma özelliği var işe yarıyor. Alan seçme veya alan yasaklama var. Oda seçimi yapılıyor. Vacum modu seçilebiliyor her odaya göre. İlk kullanımda harita çıkarmak için odalara girip rast gele temizlik yapmıştı. Sonraki temizliklerde ise planlı bir şekil ilk önce köşeleri sonra orta kesimleri temizliyor. Alan seçimi olarak temizlik yaptırmak istediğinizde alan içini iki sefer temizliyor. Giremediği yerlerin bile ilginç bir şekilde haritasını çıkardı. Örneğin kapı eşiğinden dolayı balkona geçemiyor ama balkonun haritasını çıkardı. Temizlik olarakta performans örneğini şu şekilde vereyim. Kahveyi çok seven biriyim. Evde hergün espresso yapıyorum bazen kahve değirmeninden kahve çekerken kahve dökülüyor, dökülen bölgeyi temizlettiğimde çok güzel çekti. Robotla mop yapmadığım için mop modu halkında bir görüşüm yok. Şu anlık deneyimlerim bu kadar.
    Bir kıyaslamam olacak benim bacanakta s5 max var onunla kısa bir kıyaslama yaptım, s5 max şarj istasyonuna giderken benim 360 s7 ye göre yavaştı ve biraz sağa sola çarparak gitti.
    Birde bu robotlar hakkında bir soru olacaktı hocam; robotlar devamlı şarj da takılı kalması gerekiyor mu? Bugün il dışını çıktım robotu fişten çektim bir süre sonra bildirim geldi. Robotu şarja takım bataryası bitmiş olabilir diye.
    Insanın takip ettiği bir cihaz hakkında bütün izlenimleri okuması Acayip güzel, hatta dahada bekliyoruz diyelim 🤗🤗😜😜 yalnız @Hepsirobot üstadın dikkatine sunacağım ve sizin de tekrar cevaplamanız ı isteyeceğim bir konu var halı tanıma özelliğinden bahsetmişsiniz Ayrıca moplama yapmadığınızı yazmıştınız, Dolayısıyla Bu halı tanıma özelliği sanırım biraz gerilerde bahsedilen halının üzerine çıktığında motor gücünü moto arttıran bir özellik veya bir otonom bişey,artık ustadlar ne derse tabi. Bilmem anlatabilmişimdir 🤔🤔😜😜🤗🤗👍👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biraz geç kalınmış bir hareket olsa da robot mobilyaların altına girebilsin diye ayaklarını değiştirmek istiyorum.

    Yatağımın ayakları 4 ya da 5 cm yükseklikte L şeklinde ve 15cm kenarlı ahşap görünümlü plastik. (Yataş marka baza 160x200 sanırım). İnternet üzerindeki araştırmalarımda hiçbir yerde 10-12 cm'lik L ayak göremedim.

    Salonumdaki L koltuk da ölçü alınarak üretilen bir şey. Ayak yükseklikleri 5-6 cm.Kaldırıp ayaklarına baktım, kenarlarda ahşap, L haline getirilmiş 2 parça vidalanmış. Ortalarda metal aksamın olduğu kısımda kaynatılmış 4x4 kör kasa metal, yere basan kısmına plastik başlık geçirilmiş ayaklar bulunuyor.

    Bunun gibi bir durumda koltuk ayaklarını yükseltmek için çözüm üretebilen oldu mu acaba?

    Fotoğraf çekerdim de tek başınayken hem koltuğu kaldır hem fotoğraf çek yapamadım.
  • sirphoenixx kullanıcısına yanıt
    Yataş değiştirir bildiğim kadarıyla, servisini arayıp sorabilirsiniz.
  • Haticenurkc H kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri “New job” yazan yerden harita çıkarmamı söylemişti. 2 gündür uğraşıyorum olmadı. Sonra servisi aradım, Meğer harita çıkarmak için fırçaların çalışmadığı başka bir moddan çalıştırmak gerekiyormuş. Şimdi o modda yeniden çalıştırdım.
    Belki birilerinin işine yarar yazmak istedim.
    Gerçi forumda irobot kullanan o kadar az kişi var ki. Ya bu robot çok tercih edilmiyor ya da hiç sorun çıkarmayan bir robot olduğu için alan bir daha uğramıyor :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: szkrb

    Yataş değiştirir bildiğim kadarıyla, servisini arayıp sorabilirsiniz.
    250TL istiyorlar 4 tane L ayak değiştirmeye :)

    Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU]
  • 
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.