Şimdi Ara

Suçüstü: Intel çalışanı OLPC haber sitesi işletirken yakalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel çalışanı OLPC haber sitesi işletirken yakalandı


    “The OLPC News” websitesi, Nicholas Negroponte tarafından önderliği yapılan 100$ lık laptop projesini çok sert bir şekilde eleştirerek ünlenmişti geçen aylarda.

    Hususen eğitim meselesine yönelik sorular vardı:” Onlara bilgisayar verirseniz otomatik olarak daha mı eğitimli olacaklar?” Sitenin yazarları buna yazıları vasıtasıyla ağız birliğiyle “Hayır” cevabını veriyor. Sonra kendi çaldıklarını kendileri (Ara tercüme notu, aslında burayı kendi çalıp kendi oynuyor diye çevirmek lazım ama…) dinliyorlar, projenin eğitimsel hedeflerini görmezden geliyorlar ki, projenin algılanan stratejisinde ek gedikler açabilsinler.

    Omuz silkip, basitce bu blogu esgeçebilirsiniz, ama Christopher Blizzard, ki OLPC projesine katkı sağlayanlardan birisidir ve Red Hat (bir linux tipi) çalışanıdır, meselenin biraz daha ilerisine baktı. Ortaya çıktı ki, sitedeki müellifler (yazı sahipleri, yazarlar), OLPC’ye rakip ürünün projesinde Intel için çalışan insanlar!

    Intel, 100$’a laptop meselesini hiç sevemedi. Bu notebooklar AMD chipleri kullanacak ve Intel de gelişen dünya için bir seri rakip bilgisayarlar geliştiriyor, tasarlıyor.

    Bu yüzden, Intel’in neden bir OLPC haberleri sitesini el altından gizlice işlettiğini düşünmek, anlayabilmek için çok da komplo teorisyeni olmak gerekmiyor!

    Verdiği zarara bir de hakareti, aşağılamayı ekleyerek, OLPC-News, Google-Ads’e reklam veriyor daha çok ziyaretçi çekmek için!

    OLPC News, bütün suçlamaları reddediyor, fakat gerçek şu ki, sitenin temelinde büyük bir çelişki var, karalamaya nedir bu ilgi?


    (Yani övmek için site açmayı anladık, ama bir site açıp, o kadar yazılar yazılıyor, irdeleniyor ve sonucunda sadece karalama ve çökertme amacı sezilen yazılar niye var. Bu bir ürün inceleme sitesi mi? Hayır! Peki söz konusu ürün ne? 100$ Laptop! Peki bunun kime ne zararı var, niye bunun önüne geçmek için site açıyorsun diye sormazlar mı adama, hoşuna gitmiyorsa alma kullanma!)


    http://www.siliconvalleysleuth.com/2007/01/olpc_blog_draws.html
    http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=224406



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 13 Ocak 2008; 15:03:10 >



  • işte rekabet dusmanı teknoloji hırsızı insanlıktan nasibini almamıs firma
  • İşin en iğrenç noktası, 3. dünya ülkesi diye tabir edilen ülkelerdeki insanlara da nasıl bir zarar verdikleri. Belki de o pazardaki kayıplardan korkmuyorlar, korkuları bu OLPC nin kopup gitmesi, dünyada her yıl yüz milyonlarca satılması, aynı cep telefonları gibi... Bu durumda da rekabet istemiyorlar demek ki!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgacem

    işte rekabet dusmanı teknoloji hırsızı insanlıktan nasibini almamıs firma



  • Su acıdanda bakalım , sadece internet kullancıları olan ,aksam girip 2 king okey atıyım diyen , interneti kullanan insanlar var. Şimdi bu adamalr gidip monitördü bilmemneydi alana kadar gider bu üründen alır hem yerden kar eder ,hem tüketimden işini görür.

    COcuklara gibi görünsede bu cok buyuk yerlere hitap ediyor. Düşünün okullari , bilgisayar dersleri için bu pcleri almaları yeterli olacaktir. Hem yerden hemde guc tuketiminden ayrıca tasarruf olacak.

    Fiyat belki ucuz ama inanılmaz bir hitap kitlesi var..

    Eğer bunlarda intel chipsetleri kullanılsaydı şimdiden reklamı yapılmıs bas bas bağırmıslardı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgacem

    işte rekabet dusmanı teknoloji hırsızı insanlıktan nasibini almamıs firma


    amd'de halk firması zaten ya, tüm amaçları insanlık adına olan bir firmaal birini vur ötekine
  • AMD tabi ki Babamızın Oğlu değil ama pislik yapacak gücü yok şu anda. Intel ise boğazına kadar pisliğe batmış, aç gözlü, hırstan kudurmuş bir firmadır. El altından web sitesi işlettiğini, bazı web sitelerine taraflı hberler yazması için para verdiğini biliyor ve forumlarda söylüyorduk zaten. Bu verilen örnek çok güzel olmakla beraber, başka yaptıkları pisliklerin yanında devede kulak kalır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: iremmurat


    quote:

    Orjinalden alıntı: tolgacem

    işte rekabet dusmanı teknoloji hırsızı insanlıktan nasibini almamıs firma


    amd'de halk firması zaten ya, tüm amaçları insanlık adına olan bir firmaal birini vur ötekine
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgacem

    işte rekabet dusmanı teknoloji hırsızı insanlıktan nasibini almamıs firma



    +10000000000000



  • Ağlanacak halimize















  • FoReveR AMD, Hiç OLmazsa İnsanLıktan Nasibini Az Buçuk ALmış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.