Şimdi Ara

İkinci XP işletim sistemini nasıl silebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir süre önce harddiskimin C: kısmında Vista vardı. D: partition'ına da XP kurunca, bootloader Vista'yı görmez oldu. Zaten birçok sürücüde sorun olduğu için C:'ye format atıp Vista yerine o kısma da XP yükledim. Şu anda C: ve D: kısımlarında XP duruyor. Fakat artık ihtiyacım kalmadığından D: kısmına format atmak istiyorum.

    D:'yi sağla seçip biçimlendir dediğimde buna izin vermiyor XP. (C: kısmındaki XP'den çalıştırıyor olduğum halde)
    Açılışta F8'e basıp komut istemiyle güvenli moddan format D: yapmayı da denedim fakat sistem bölümü silinemez gibi bir hata verdi. C'de kurulmuş olan XP işletim sistemi üzerindeyken D:'yi formatlayamaz mıyım ? D:'yi formatlamak hatta o partition'ı da C:'ye eklemek istiyorum.

    (Not : Partition Magic demeyin sakın, o programı açtığımda harddiskimin tamamı BAD olarak görünüyor. Fakat harddiskimin tamamının BAD olmasına imkan yok bu durumda bilgisayarı açamazdım sanırım. Vista'daki format atma - biçimlendirme aracını kullandıktan sonra Partition Magic böyle bir hata vermeye başladı)

    Umarım çok karıştırmamışımdır. Yardımlarınızı bekliyorum







  • partition magic farklı bir programda çalışınca bu hatayı verebiliyo..1071 di hata kodu sanırım..başta tanıdığı mft tablolarında değişiklik yapınca dışarda bunları tanımıyo gib bir şeydi..bende de aynı durum var..şu an acronis disk director suite ile yapıyorum bu tür işlemleri diskimde tavsiye ederim..

    disk yönetiminden girip denedin mi?olmazsa yine -ki zaten eklemek istiyosun D: diskini-bu durumda harici bi program kullanmak gerek zaten..acronisi tavsiye ederim
  • disk yönetiminden de yine xp yüklü bir partition'ın silinmesine izin verilmiyor. (silinmeye çalışılan partition'un, işlemin yapıldığı partition'dan farklı olmasına rağmen)

    nerden bulaştım vista'ya yaa. Bu arada haberiniz olsun, hp'nin birçok yazıcı modelinde vista driver'larında "calibration" işlemine izin verilmiyor. ben bu yüzden sildim vista'yı. vista'yı yüklemeyi düşünenler bunu da dikkate alsın.
  • tesko
    partition magic i cdden calistirip kullanin. ghost11 forumunda musadilek20 nin verdigi isodan partition magic de cikiyor.
  • sorunu xp'nin cd'sinden tüm partitionları silip, baştan xp kurarak hallettim. acronis disk director'da partition "bad" olarak görünmedi ama işlemleri uyguladıktan sonra (D: partition'ı logical - active görünüyordu, bunları kaldırıp, C:'yi logical ve active yapma) hiç açılmaz oldu. yanıp sönen imleç işareti vardı ekranda sadece. bi daha ki sefere de cd'den partition magic'i deneyeceğim bakalım :)) teşekkür ederim
  • tesko
    logical active diye bisi yok.
    madem hd ile istedigin gibi oynayabiliyorsun,
    pqmagic (cdden) ile:
    C: dedigini->primary active fat32 yap (xp ile kurarken ntfs ye cevir secenegini secersin)
    digerlenirini extendedin icinde olusturursun.

    daha onceki arizlarin bu islemi bu duzgunlukte yapmamandan kaynakli. Hemen her bilgisayarda C: primary active dir. Digerleri extended in icinde D: E: F: diye gider.

    tabi ne yaptigini ogrendikce farklı şeyler yapilabilir, altini cizdigim standart yontemdir. Sonrada vista da kuracaksan D: ye gerekli yeri birakirsin.

    kolay gelsin.
  • En son C ye xp kurduysan pc C dekinden başlıyordur. Aynı şeyi ben dosyaları kurtarmak için yapmıştım. yapacağın şeyler büyük ihtimal olur d yi biçimlendir ya da format atar gibi tak xp cd sini dyi sil xp kurmadan kapat sonra d yii biçimle yine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.