Şimdi Ara

Su Filtreli Süpürge ARNİCA HYDRA - PLUS ve halı yıkama HYDRA RAİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
806
Cevap
8
Favori
317.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Su Filtreli Süpürge ARNİCA HYDRA nın incelemesi aşağıdadır.

    Ayrıca 2. sayfada datca42 nickli arkadaşımızın 17 Mayıs 2008; 20:12:49 da yazdığı Su Filtreli Halı Yıkama Makinası HYDRA RAİN in de incelemesi vardır.
    __________________________________________________________________________________________

    Arkadaşlar son zamanlarda elektrikli süpürge arayışına girmiştim. Araştırmalarım sonucunda ilk başta torbasız siklonik modelleri temizlerken tozla fazla haşır neşir olmaktan kurtulamadığımız için eledim. Su filtreli ve toz torbalı modeller kaldı.
    Bunlardan su filtreli Arnica Hydra ile torbalı ve torbası dolunca kapatıp atarak yenisini takabileceğiniz 2 model ( Philips FC 9160 ile Bosch 2801 ve muadili Profilo VS 5 PT 11 ) arasında kaldım. Philips i deneme şansım olmadı ama Bosch ve Arnica yı denedim. Arnica nın çekişinin diğerine göre daha iyi olması, torba değiştirme ve torbanın zamanla dolmaya başlamasıyla çekişinin daha da düşmesi nedeniyle Arnica Hydra aldım. Yaklaşık 4-5 gündür ara ara kullandık. İlk izlenimlerimi arkadaşların daha önce yazmış olduğu yazılardan da alıntı yaparak ( özellikle mbbilici arkadaştan ) yazıyorum..

    Parça kalitesi:
    1-su hazne kısmı: gayet sağlam düşmeye çarpmaya dayanıklı kırabileceğini sanmıyorum.
    2-motor kaput kısmı: deformasyona dayanıklı elastikiyette ve yine kırılmalara dayanıklı. hepa filtre bağlantısı amaca ulaştıracak sızdırmazlıkta ve sağlam. üzerine abanabilirsin.
    3-motor ve elektrik aksamı: motor bildiğin galveniz veya demir-alüminyum gibi bir alaşım. bence oldukça uzun ömürlü ve dayanıklı. ayrıca emiş havası ve motor soğutma havası ayrı kanallardan geçiyor. bence gayet başarılı bir tasarım. elektrik kabloları da yeterince sağlam.
    4-boru aparat vb.: boru metalden ve teleskobik. gayet şık ve sağlam krom kaplaması pürüzsüz. süpürme aparatları orta kalitede ama zaten onlar temin edilebilen şeyler..

    Çekiş gücünden, sağlamlığından ve herşeyi emebilip tutabilme kabiliyetine memnun olacağınıza emin olabilirsiniz.

    Temizleme kolaylığına gelince: Kirli su haznesi bildiğin bir kova gibi. 2 lt su alıyor. Bunu boşaltmanın ve durulamanın en kolay yeri tuvalet veya küvet. Buralarda boşaltılır ama lavobada durulanmaz. Ben lavobadan 1 maşrapa su alarak içini çalkalayarak rahatlıkla temizleyebiliyorum. Toz vb çıkanlar su içinde olduğundan etrafa herhangi bir zarar vermiyor.

    Ben de mbbilici arkadaş gibi arnicayı alırken 'olmazsa başka bişey alırım' diyerek aldım ve çok memnun kaldım. neden . . .? çünki çok ucuz. zaaten böyle olmalıydı. su filtreli bir süpürge, plastik bir tasarım ve motor. bu kadar. fiyatı da bu kadar olmalı. normali bu, ucuz değil aslında. içinde fırsatçılık yok ondan böyle.

    Anlaşılan o ki emiş gücü ve hava akış debisinin yüksek olması ve bunun sabit kalmasının sonucu çok iyi temizlik yapıyor. Çünkü akıp giden hava, önünde engel bulamadığından arkasındaki halı dokularından çıkarıyor acısını. Sık dokuların derinlerindeki tozların, torba gibi arkasına saklanacakları bir koruyucuları yok. Düşmek bilmeyen emiş gücü her zerreyi çekiyor ve çekemediği halı havlarını da bir hizaya getiriyor.

    İyi yönleri :
    -Sulu sistemden beklenen etkin ve kesintisiz temizliği sürdürebiliyor. yapılan temizliği hissettiriyor ve bu temizlik uzun sürüyor. (yani aura clean max gibi etkili temizlik yapabiliyor.)
    -Gözle görülemeyen zerreleri çekebiliyor ve hepa filtreye gerek kalmaksızın dışarıya kaçırmıyor.
    -Ev kullanımı için yeterince, fiyatına göreyse fazla sağlam.
    -Çok ucuz.

    Kötü yönleri:
    -Kibar ve sessizlik konusunda iddialı olan torbalı süpürgelere göre çok sesli. ama aura ve benzeri sıradan birçok süpürgeler ile aynı seste. Hatta Bosch modelinden bile çok sesli sayılmaz, belki çok az fazla denilebilir ama kişiden kişiye de değişir.
    -Kirli su kabı aynen 15 litrelik bir kova büyüklüğünde olduğundan lavaboda çalkalamak zor ama tuvalet ve küvette kolay.
    -Aparatları bazı kişilere az ve sıradan gelebilir belki.
    -Halı yıkama özelliği yok (aslında bu kötü yön değil, olmayan özellik).

    Sonuç olarak verdiğim 140 Ytl yi fazlasıyla hakediyor ve parasına göre oldukça kaliteli diyebilirim. Ben çok memnun kaldım. Yorumlarıyla katkıda bulunan tüm arkadaşlara özellikle de mbbilici arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum, sağolun. İyi ki varsınız..
    Cihazla ilgili sorusu olanlara elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım. Selamlar..


     Su Filtreli Süpürge ARNİCA HYDRA - PLUS ve halı yıkama HYDRA RAİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 12 Ağustos 2011; 14:57:34 >







  • Merhaba ege bey öncelikle cihazdan memnun kalmanıza sevindim.
    Ben de siizn için bahsettiğim rowenta'yı mağazada fişe takarak denedim ancak emiş gücünü hiç beğenmedim.
    Bir de King ecovac'ı 2. kez denedim ancak onda da oldukça düşük emiş gücü vardı.Rowenta'nın resmini de çektim.

    Gerçekten Arnica Bosch'tan iyi mi çekiyor?


     Su Filtreli Süpürge ARNİCA HYDRA - PLUS ve halı yıkama HYDRA RAİN
  • Hayırlı olsun.
    Herhalde bu kadar ayrıntıdan ve kafa karışıklığından sonra benim de gideceğim nokta bu. Ver 140 lirayı dene, memnun kalmazsan başkasına bakarsın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Merhaba ege bey öncelikle cihazdan memnun kalmanıza sevindim.
    Ben de siizn için bahsettiğim rowenta'yı mağazada fişe takarak denedim ancak emiş gücünü hiç beğenmedim.
    Bir de King ecovac'ı 2. kez denedim ancak onda da oldukça düşük emiş gücü vardı.Rowenta'nın resmini de çektim.

    Gerçekten Arnica Bosch'tan iyi mi çekiyor?



    Zahmetiniz için teşekkürler. Rowenta nın çekiş gücünü beğenmemeniz iyi olmuş , yoksa acaba onumu alsaydım diye içime kurt düşürürdü. Şaka bir yana evet cihaz güzel, daha doğrusu üstüne basa basa söylüyorum, fiyatına göre çok güzel.

    candoğan62, yakın bir arkadaşım çamaşır makinası alırken çok az bir miktar daha vererek promosyon olarak Bosch 2801 almıştı. Onun makinasını alıp bizde ikisini de denedik. Ben kendisine " bana göre arnica daha iyi çekiyor ama makina benim olduğu için bana öyle geliyor olmasın, sence nasıl " diye sormaktan kendimi alamadım. Bosch a boş ve yeni torba taktığımız halde arkadaşıma göre de arnica daha iyiydi. Torbanın biraz dolduktan sonra çekişinin düştüğünü söyleyen yine aynı arkadaşımdı. Ama öyle çok anormal bir fark var demek yanlış olur, evet arnica bosch dan daha iyi çekiyor ama bu 2 kat daha iyi anlamında değil.

    Arnica nın kötü yönlerine otomatik kablo sarma olayının olmayışını eklemeyi unutmuşum. Kablosu motor ile açma klipslerinin arasındaki boşluğa elle rahatlıkla toplanabiliyor ve ortalıkta durmuyor ama otomatik kendi kendine çekip toplama yok.. Ben bunu zaten görerek ve bilerek almıştım, araştırma safhasında olanlarda bilsin diye yazdım..




  • merhabalar,

    yorumlariniz ve arastirmalarim uzerine bende arnica almaya karar verdim
    sanirim bu fiyata daha iyi bir sulu sistem supurge yok

    140 YTL'ye nereden aldiniz? ben 170'den asagi bulamadim internette
    Ist.dan aldiysaniz yerini soylerseniz sevinirim

    gule gule kullanmaniz dileklerimle
  • Emiş gücü Bosch'tan da iyiyse süper valla.Güle güle kullanın.Sulu süpürgelerde genel oalrak görülen düşük emiş gücü Arnica'da yok demekki.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: johnes7779

    merhabalar,

    yorumlariniz ve arastirmalarim uzerine bende arnica almaya karar verdim
    sanirim bu fiyata daha iyi bir sulu sistem supurge yok

    140 YTL'ye nereden aldiniz? ben 170'den asagi bulamadim internette
    Ist.dan aldiysaniz yerini soylerseniz sevinirim

    gule gule kullanmaniz dileklerimle


    Ben İzmir Kemeraltı ndan kredi kartına tek ödeme aldım. İstanbul da bu tür aletler nerelerden uygun fiyata alınır maalesef bilemiyorum. Bilen arkadaşlar bu konuda katkı yapabilirler. İnternetten aşağıdaki linkten birkaç kişinin aldığını yorumlarda okumuştum. Bir bakın isterseniz..

    http://www.siberstore.com/urun_bilgisi.php?products_id=70463




  • evet benim buldugum fiyattan daha iyi ve yorumlarda gayet olumlu
    tesekkurler
  • Hayırlı olsun Ege bey, iyi günlerde kullanın. Sulu sistem alacaksam, ben de bu modeli alırım artık. Fakir'e o kadar para bayılmaya hiç gerek yok. Ayrıca onun su kapasitesi küçük olduğu için süpürmenin ortasında suyu yenilemek gerekebiliyormuş. Memnun kalmanıza sevindim. Arnica'nın üreticisi eskiden Arzum markası için üretim yapan bir firmaymış. Kalitesiz bir marka değil yani. 2 yıldır katı meyve sıkıcısını kullanıyorum, posa haznesinin küçük olması dışında bir eksisi yok.
  • arnica ihlasın değilmi acaba

    yani ahlas mağazalaında bulunmuyomu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    arnica ihlasın değilmi acaba

    yani ahlas mağazalaında bulunmuyomu

    Yok, hayır. Sanırım Aura ile karıştırdınız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    arnica ihlasın değilmi acaba

    yani ahlas mağazalaında bulunmuyomu


    Hayır ihlas ın değil. Hem ihlas ın olsaydı 140-150 Ytl gibi fiyatlarda olurmuydu..

    Arnica ya afacan arkadaşımızın dediği gibi eskiden Arzum markası için üretim yapan bir firma ya da Arzum firmasının yan firması. Çünkü hem Arzum un hem de Arnica nın servisleri aynı.
  • bende şaşırdım zaten

    o paraya nasıl olur diye

    benim aklımda öyle kalmış:)
  • Evet Arnica ile Arzum'un ürünlerinin bazıları bir zamanlar oldukça benzerdi.Halen beraberler mi bilmiyorum ama,şu an ürünleri farklı.
    Arzum-Felix de aynı markadır.
    Bu arada Arzum'un elektrikli süpürgeleri hiç iyi değil(özellikle kova tipi olanlar)Arçelik-Beko kova tipi süpürgeler de Arzum'un malı.
  • bende bikaç ay önce aldım.gerçekten fiyatına göre fazla iyi.
    kadıköy altıyoldan boğaya çıkarken soldaki sokaklardan birtanesinde marmara spot var.ama malesef dükkanın ismi görünmüyor.150 ytl'ye baya pazarlıkla peşin paraya aldım.istanbul'dan alacak arkadaşlara belki faydası dokunur.
  • @ege45 incelem için teşekkürler ben halı yıkama özelliği olan

    http://www.siberstore.com/urun_bilgisi.php?products_id=54170

    bu üründen almak istiyorum sanırım sizin aldığınız ürüne halı yıkama özelliği eklenmiş modeli bu ürünü tavsiye edermisiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rotasmmm

    @ege45 incelem için teşekkürler ben halı yıkama özelliği olan

    http://www.siberstore.com/urun_bilgisi.php?products_id=54170

    bu üründen almak istiyorum sanırım sizin aldığınız ürüne halı yıkama özelliği eklenmiş modeli bu ürünü tavsiye edermisiniz

    Düşündüğünüz ürün su filtreli değil.Normal toz torbalı süpürgelerden.
    Ege beyin aldığı modelle bildiğim kadarıyla ıslak emiş de yapılabiliyor.
    Ben halı yıkama makinesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum.
    O makineyle uğraşacağınıza bir tane camsil sprey bidonuna halı yıkama şampuanı ve su doldurun.Sonra koltuk yıkayacaksanız koltupa hazırladığınız deterjanlı suyu fısfısla sıkın ardından süpürgeyi çalıştırarak sıktığınız suyu emdirin.Bu da halı yıkama makinesinin yaptığı işlev zaten.
    Kısacası Arnica hydra alarak dediğim yöntemle halı ve döşeme yıkamak bence daha mantıklı.Boşuna para vermeyin su püskürtme tertibatına.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rotasmmm

    @ege45 incelem için teşekkürler ben halı yıkama özelliği olan

    http://www.siberstore.com/urun_bilgisi.php?products_id=54170

    bu üründen almak istiyorum sanırım sizin aldığınız ürüne halı yıkama özelliği eklenmiş modeli bu ürünü tavsiye edermisiniz


    Arnica Hepatech S1800 Halı Yıkama Makinesi ni maalesef bilemiyorum ama verdiğiniz linkten ve arnica nın kendi sitesinden baktığım kadarıyla bu su filtreli görünmüyor. Kağıt torba, Özel bez filtre ve Toz dolum göstergesinden bahsediyor. Kağıt torbalı halı yıkama makinası da nasıl oluyor ben pek anlayamadım ama sanırım kağıt torbalı olarak ta kullanılabildiğini söylemeye çalışıyor.

    Arnica Hydra yı almadan önce müşteri hizmetleri ile görüştüğümde bana en yeni ve en iyi modellerinin Hydra modeli olduğunu söylemişlerdi. Ben de aldıktan sonra bu modellerinin hakikaten iyi olduğunu kullanarak gördüm ama sizin yazdığınız model hakkında bilgim yok.
    Ayrıca candogan62 ninde dediği gibi Hydra ıslak emiş de yapılabiliyor ve kağıt torba olayı yok, ben diğer cihazın kağıt torba ile motorları aynı olsa bile iyi çekiş yapacağını pek düşünemiyorum. İncelemek isterseniz Arnica nın Linki;

    http://www.arnica.com.tr/main.aspx?Action=DisplayItemCat&CatName=EVTEMIZ




  • 140-150 YTL ye su filtreli süpürge keyfi, hemde memnuniyetle..
    Gerçekten süpermiş yaaa,, Detaylı çalışmaya tşk ler..
  • Kullanmaya başlayalı hemen hemen 1 ay oldu. ilk günlerde yazdıklarımın aynen arkasındayım, hatta kullandıkça daha da sevdiğimi söyleyebilirim. Tavsiye etmeye devam ediyorum. Bilgilerinize..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.