Şimdi Ara

LG E500 BIOS DRIVER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
12.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, e500 windows xp driverlerı arasında "bios driver" diye bir şey var. Unzip yapınca 2 farklı klasör çıkıyor karşınıza "GM ve PM8400" diye onlardan hangisini yüklememiz gerekiyor ???



  • LG Update kur

    Programı çalıştır
    O ne yuklerse ona bırak
  • GM x3100 ekran kartı bulunan seriler için sanırım ama diğeri hakkında hiç bilgim yok. Açıkçası net şekilde bilgi verebilecek biri olmadan bios update yapmayı denememek gerek. LG update bildiğim kadarıyla bios updatelerini indirmiyor bu arada.
  • evet bios update indirmiyor lg update manuel bile indirmesine rağmen, içinde nasıl yüklenmesi gerektiğini anlatan bir word dosyası var ama hangisini yükleyeceğini söylememiş, 2 dosyanında isimleri aynı ama farklı klasörler içinde...
  • dün gece lg e500 ga290t ye xp kurdum sitesinden tüm driverlerini indirip yükledim ve bios update yaptım ama bios tarihinde bir günceleme olmadı. Sanırım içindeki bios son sürüm olduğundan kaynaklanıyor.
  • Biosu indirdiğin yerde LG update sitesinde hangi modelin hangi dosyayı kurması gerektiği yazıyordu ben öyle kurdum. Dikkatli bak oraya ben de bakıyım
  • GM Intel ekran kartı olan bilgisayarlar, PM8400 Nvidia 8400 ekran kartı olanlar içinmiş
  • bu LG e500 ün driverlerini nereden buldunuz arkadaşlar ben 2 tane buldum ekran kartı için buldum kabul etmedi bunu driverlerini nereden bulacağız bulup kuran arkadaşlar nereden buldunuz. bende vistayı xp yaptım driverlerini bulamıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dogann007

    bu LG e500 ün driverlerini nereden buldunuz arkadaşlar ben 2 tane buldum ekran kartı için buldum kabul etmedi bunu driverlerini nereden bulacağız bulup kuran arkadaşlar nereden buldunuz. bende vistayı xp yaptım driverlerini bulamıyorum



    Buradan İndirebilirsin..

    http://tr.lge.com/products/mobile/mobil/sidemenu.do?action=list&group_code=050305&list_code=PRD_SW&target=sw&categoryId=050305&modelCategoryId=050305&parentId=0503&gcscId=CCD¶mModelCode=E500

    Product kısmından - Notebook u seç
    series kısmından E500 / EB500 seç
    O/S kısmından XP yi seç
    Seach'e bas, sadece Xp için olan driverler çıksın karşına..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpity -- 31 Mart 2008; 11:41:06 >




  • Arkadaşlar az önce lg e500 son sürüm bios driver dosyasını buldum. Kendi sitesindeki orjinali bile 05.07.2007 tarihli. Bunun tarihi 02.04.2008 hardiskim sata (gerçi genelde hepsi satadır) gözle görülür performans artışı olduğunu gördüm.

    http://uploaded.to/?id=z4xqpx

    Kısaca yükleme bilgisi:

    İçinden 3 adet klasör çıkacak. (GM, PM8400, PM8600 adlarında) Ekran kartınız GMA ise GM olanı, GForce 8400 ise PM8400, GForce 8600 ise PM8600 olanı yükleyeceksiniz..

    işletim sisteminiz Xp ise AFUWIN dosyasına direk tıklayarak açabilirsiniz. Eğer vista kullanıyorsanız dosyanın üstüne gelip sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyoruz. Açılan pencereden "Open" e tıklıyoruz. ordan "A1637IL1.rom" dosyayı seçiyoruz, "Main bios image" seçili geliyor. Biz "boot clock ve EC block" yazan yerleride işaretliyoruz. Sonra Flash yazan yere basıyoruz. işlem bitince exit diyip çıkıyoruz. Sonra reset atıyoruz. Pc açıldığında yeni aygıt bulundu der ve yüklemeye başlar. Bu sata harddiskler için ahcı desteğini açmış oluyoruz sanırım. Ama açılış hızı bile değişti, hoşgeldiniz yazısı 1 sn bile durmadan pat diye masaüstü geliyor :) kenar çubuğundaki araçlar kasılmadan bi anda açılıyor. Sanki ram takviyesi yapılmış gibi..

    Unutmadan; bendeki işletim sistemi "V.Ultimate 64bit" belki ondanda fark yapmıştır. 32bit işletim sistemi kullananlar deneyip sonuçları yazabilirler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpity -- 5 Nisan 2008; 17:56:08 >




  • ben yükledim ama henüz bi fark göremedim belki açılış hızı 1-2 sn azalmış olabilir:d
  • yükledim batarya daha az gitmeye başladı sanırım karbüratore ayar çekio daha çok yakıo lg e500
  • Bu BIOS'u kurmayı düşünüyorum ama cidden bataryanın az gitmesi gibi bir problem oluşuyor mu ???
  • benimkinde bi azalma yok normal çalışıyo ayrıca wireless düzeldi
  • BIOS'u yükledim.Ancak açıldıktan sonra yeni aygıt bulunduğuna dair bir ibare gelmedi karşıma.
  • Evet yeni aygıt bulundu der ich8 desteğini ekliyor. Yani biostan AHCI modunu aktif edip daha performanlı bi pc ye kavuşuyorsunuz. Ama bunun içinde ilk önce AHCI yı açıp sonra tekrar sıfırdan kurulum yapmanız gerekiyor. Çalışan pc ye ahcı açarsanız reset atıyor her açılışta. Birde ahcı sadece vista da çalışıyor XP de hd leri görmüyor. Bilginize.. 1 gb ram takviyesi yaptım gerekli konfigurasyon ayarlarınıda yapınca vistanın hız olarak xp den bi farkı kalmadı. Hemde saydamlık ve aero açık. Ram takviyesi yapacak arkadaşlar kingston almasınlar. OCZ marka ram alsınlar. Ben mecidiyeköyde bilgisayarcıyım. OCZ ramler xp de vistada performans sağlamak için üretilmişlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpity -- 14 Mayıs 2008; 10:02:46 >
  • Evet ben de denedim ve reset attı. sıfırdan kurulum yapacağım vakit bulunca teşekkür ederim baya şikayetçiydim bilgisayardan (sp22t)
  • LG E500-L.A277T model dizüstü bilgisayarımın bios update ini az önce yaptım. eski bios v1.57 iken şimdi v1.63 oldu.

    bu arada 2gb 667 mhz kingston tek parça bellek taktım. orjinal belleği ile beraber 3gb oldu. bilgisayarın performansı tabiki değişmedi ama ben çok fazla web sayfasını ve programı aynı anda açıp kullandığım için sistem çok kasıyordu. bu kasılmaların hepsi geçti. artık daha rahat çalışıyorum.

    edit : imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzy16 -- 31 Mayıs 2008; 16:20:29 >
  • bende bu gün yüklemeyi düşünüyorum sonucu size bildiririm arkadaşalar
  • Arkadaşlar dün kurdum fakat ben hiç bi farklılık görmedim gerci yeni bios yeni bios tur ama acılısta falan bi farlılık yok bu arada bu bios sürümü lg nin sitesindekinnii aynısı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.