Şimdi Ara

28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
8
Favori
384.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar cümleten selamlar.
    Marmaris'ten gelerek birliğime katılıcam inşallah. Ne alakaysa sınıfım SIHHIYE :D

    Branşta Shh Er (sıhhıye er) yazıyor.

    Hayırlısı olsun bakalım.

    Herkese hayırlı teskereler .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eronome -- 10 Aralık 2010; 7:59:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxmix

    Arkadaşlar merhaba herkese:) bnmde nişanlım ankara mamak barış gücünde kasım21 2010da gitti oraya acemiliğini Amasya'da yaptı er olarak onbaşı olmuş. Ama şimdi General Eşref Akıncı kışlasında 1.Tabur 3.Bölük. Çok zor diyo orası için aşırı derecede disiplinliymiş canlarına okuyorlarmış. Ama benim korkum Afgatana gitmesi. Çünkü orda patlamamış mayınlar varmış heran herşey olabilirmiş. Lise mezunu ama Almanca biliyor. Sırtında büyük bi dövmesi var ve kolunda çok hafif pek belirgin olmayan kesik izleri var. Sizce yurtdışına yollarlar mı? Ehliyeti olduğu halde ehiyet kursuna yollamışlar yoksa kışla içersinde görevlendirilmesine işaretmi bu? Lütfen beni bilgilendirin çok korkuyorummm! Nolur bildiklerinizi yazın çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden cevaplarınızı bekliyorum.... Akerliğini yapanlara hayırlı teskereler!


    Hem dövme hem kesik varsa göndermezler. Sadece biri olursa bile göndermiyorlar.




  • kardeşim bnmde orası sen nerden gidiosn hngi şehirdesn
  • 28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK tertipler yazın konusalm hatta beraber gidelim ... ben istanbuldan
  • Anlaşılan en zor yerlderden birine gidiyoruz. Kırşehir, Kayseri yolundan otobüsle nasıl rahat ulaşılır? Bilen varsa cevaplayabilir mi?

    Fatih Tolga Ata
    Piyade kısa dönem
  • galiba öyle kardeşim... önce sevinmiştim mamak olunca ama barış gücü öyle degilmiş muharebe okulu iyi olanmış..neyse kısmet artık... fatih sen nerden geliosn acemilik dimi sennde
  • Bende buraya düştüm arkadaşlar.Adana'dan geleceğim.Pazar günü sabah 8:30'da yola çıkıyorum.Akşam 5'e kadar birliğime teslim olurum sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lionheart -- 10 Aralık 2010; 12:30:48 >
  • lion msn ekle yada faceden engin şimşek konusalm... engnsmsk84@hotmail.com
  • Herkese merhabe, ben de 28'inci Mknz. P. (Barış Gücü) Tug. K.lığı MAMAK ANKARA yım, istanbuldan gelicem. Pazar sabah yola çıkacamayı planlıyorum.
    engnsmsk görüşelim....
  • (337. dönem) kısa dönem er olarak gidiyorum. sınıfım hava savunma er olarak 28'inci Mknz. P. Tug. K.lıgı Mamak / Ankara olarak cıktı görev yerim. arkadaşlar cumleten hayırlı tezkereler.
  • 28'inci Mknz. P. (Barış Gücü) Tug. K.lığı MAMAK ANKARA
    muhabere er arkadaslar ilk önce bi sevindik ama baya zormus filan diosunuz kısa dönemler için orda kalma yada yeni bi yere gönderilme olasılıgımız nedir sadece burdan yurtdısınamı gönderim oluyor türkiye içinde yeni bir yere gönderilmeyiz sanırm.
  • 337.KD 28.MKNZ PİYADE TUĞAYI(BARIŞ GÜCÜ) MAMAK/ANKARA

    grubu

    http://www.facebook.com/home.php?sk=group_137735456281804

    toplanalım.

    8 kişi olduk. bilgileri paylaşıyoruz. hayırlı olsun arkadaşlar. ankarada görüşmek dileğiyle.
  • Ben Kırşehir'den gelecem. Ben de 337. kısa dönemim, acemilik yapacaz daha. Kayseri-Kırşehir yolu üzerinden en kolay nasıl ulaşabiliriz bilgisi olan var mı? Acaba burası mamak MEB okulunun bulunduğu yerde mi? Çünkü sınava orada girmiştim. Kayaşta inip minibüs ile geçmiştim oraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihtolgaata -- 10 Aralık 2010; 14:12:06 >
  • 28'inci Mknz. P. (Barış Gücü) Tug. K.lığı
    MAMAK ANKARA

    PİYADE Kısa Dönem Er

    İstanbuldan yolcu kalmasın ... (: Herkese Hayırlısı olsun devreler...
  • Bende varım Arkadaşlar pazar sabahı kısmetse yola çıkmayı düşünüyorum ankarada buluşma ayarlayıp hep beraber teslim olsak fena olmaz
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben 331 KD olarak Ankara Mamak'ta askerliğimi yaptım. Geçen sene tam bu zamanlar sizin gibi bu forumda bilgi arıyordum. Şimdi size biraz orayı anlatayım da aklınızda şekillensin. Daha sonra blogumda yazmış olduğum yazıların linklerini paylaşacağım.

    Gideceğiniz kışla Türkiye'nin 2. büyük kışlası ve içinde 4. Kolordu Komutanlığı ve 28. MKNZ. Piyade Tugayı bulunmakta. Bu arada belirteyim hiyerarşik sıraya göre Ordu>Kolordu>Tümen>Tugay>Tabur>Bölük şeklinde gider.

    4. Kolordu kendi içinde 5 bölüğe ayrılırken 28. MKNZ P. Tugay'ı ise 5 taburdan oluşmaktadır. Taburlar 1., 2. ve 3. Tabur, Tank Taburu ve Hava Savunma Bataryası'dır.

    KD'lerin acemelik eğitiminden 2. tabur sorumluydu, hala öyledir. Normalde sizin tüm faaliyetleriniz ve barınmanız 2. Tabur'da olmalıdır. Ama bizim gibi bir önceki dönemi ikiye katlayarak tam 560 KD giderseniz kalacak yer olmadığı için sizleri diğer taburlara böleceklerdir. Bizim dönemde taburlara bile bölündüğü halde yer yetmediği için 4. Kolordu'ya da verilmiştik. Onlardan biri de bendim ve doğrusunu söylemek gerekirse eğer 4. Kolordu'ya düşerseniz taburlara düşenlere göre 3-5 kat daha şanlısınız demektir.

    Hangi tabura düştüyseniz gece yatmaya oraya gidecek; sabah 6'da ise ictima ve eğitim için 2. Tabur önüne gideceksiniz ;)

    28. MKNZ Piyade Tugay'ı yurt dışındaki birliklerimize asker göderen tugaydır. Bu sebbeple eğer ihtiyaç varsa -ki mutlaka olacaktır- bazılarınız BOSNA, LÜBNAN, KOSAVA, AFGANİSTAN gibi yerlere gidecek ve son bir ay kala geri dönecekler.

    Neyse yazacak çok şey var. Siz blogumda yazdıklarıma da göz geçirin:

    Usta Asker Oldum
    Askerden Mektup Var




  • bend e 331 kd dim..en soğuk dönemde gidiyosunuz arkadaslar..ona göre dışardan alın her şeyi..ordan veriliyor denip inanmayın..eldiven verirler incecik, çorap verirler naylon karışımlı..bide acemiliğinizi yapacağınız 2. taburdaki küçücük bi kantin var oda siz gideceğiniz zaman sayım olacak diye su bile getirmez kantine aranır durursunuz..el kremi alın eller fena çatlıyor..bide kışın askerlik zordur ama dağıtımdan sonraki arakdaslarımla görüştüklerime göre 1 ve 3. tabura düşmemek için dua etmeye başlayın..zor günler sizi bekliyor kim ne derse desin..heleki yemekleri askerler yapıyor felaket ordan başlıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fonseca_

    bend e 331 kd dim..en soğuk dönemde gidiyosunuz arkadaslar..ona göre dışardan alın her şeyi..ordan veriliyor denip inanmayın..eldiven verirler incecik, çorap verirler naylon karışımlı..bide acemiliğinizi yapacağınız 2. taburdaki küçücük bi kantin var oda siz gideceğiniz zaman sayım olacak diye su bile getirmez kantine aranır durursunuz..el kremi alın eller fena çatlıyor..bide kışın askerlik zordur ama dağıtımdan sonraki arakdaslarımla görüştüklerime göre 1 ve 3. tabura düşmemek için dua etmeye başlayın..zor günler sizi bekliyor kim ne derse desin..heleki yemekleri askerler yapıyor felaket ordan başlıyor..



    O kantinlerin ay sonlarındaki durumları geldi de gözüme Sizin de dediğiniz gibi oraya boş gitmemeliler. Normalde bir çok şey askeri kantinlerde de var ama ilk zamanlar kıtlık yaşanacağı için mutlaka tedarikli gidin. Bence yanınızda mutlaka olması gerekenler:


    • İç çamaşırları
    • Havlu (bu arada 10 gün banyo yapamayabilirsiniz)
    • Kaliteli çorap (o kadar fazla botun içinde kalacak ki ayaklarınız naylon karışımlı olanlar mahveder)
    • Alt+üst içlik
    • Terlik
    • Krem, şampuan (bunu abartmaya gerek yok, ufak bir şey alın), sabun
    • Eşofman takımı (bunu bir hafta içinde verilecek eşyalar içinde bulacaksınız ama dağıtıma kadar akşamları yatmanız için gerekli. Yoksa üstünüzle yatarsınız)
    • Islak mendil




  • Yazdıklarımla gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama sizi zora kötüye alıştırarak orada daha rahat etmenizi sağlayacak bilgileri 331.KD olarak sizinle paylaşmak isterim :

    - Gideceğiniz Eşref AKINCI kışlası TR'nin en büyük kışlalarından birisi olup içerisinde 28.Mknz Piyade Tugayı ve 4.Kolordu K.lığı bulunmaktadır. 4.Kolordu Tugayın daha üstü bir komuta kademesidir.

    - Dikkat etmeniz gereken ilk ve en büyük konu SOĞUK. Ankara'nın soğuğu zaten çok pisken Mamak daha beter. Kışla da zaten tepenin başında inanılmaz bir rüzgar ve soğuk sizi bekliyor olacak.

    - Bu soğuk nedeniyle yanınıza alabileceğiniz kadar kaliteli ve kalın ÇORAP alın kesinlikle. Kamuflajlarınız dağıtılırken kesinlikle 1-2 numara daha büyük BOT alın ki ayağınıza 2-3 çorap giydiğinizde (gerçekten giyeceğiniz günler olacak) bot vurmasın.

    - Kışla çok büyük olduğundan yemekhaneye gitmek işkence gelecektir. Özellikle, yemeğe giderken o 1-2 kmlik yolu uygun adımda ve marşlarla gidecek olacaksınız hazırlıklı olun.

    - Kışla da küçük de olsa Kubbeli minareli bir de camii var. Cuma namazları da kılınıyor üstelik.

    - Biz çok kalabalıktık yaklaşık 550 kişi. Eğer sizde bizim gibi kalabalık gidecekseniz illa ki sizi de kışlanın birliklerine dağıtacaklardır. Bu birlikler:

    TUGAY BİRLİKLERİ:

    1. Tabur: Genelde yurtdışına gidecek askerlerin bulunduğu taburdur. Disiplin ve devrecilik hat safhadadır. Komutanlar devreceliği sever. Buraya düşenlere ALLAH SABIR VERSİN.

    2. Tabur: Burası zaten acemi KDler olarak bağlı bulunacağınız bir birlik. Baya bi tepede olduğu için manzarası süperdir tüm Ankara ayaklarınızın altında. Eğitimlerinizi fln burada yapacaksınız. Burada kalacak olanlar hırsızlığa fln dikkat etsinler hırsızlığın çok yaşandığı bir tabur. Düşenlere yine ALLAH SABIR VERSİN.

    3.Tabur : FELAKET!!!! Burası karantina bölgesai olup içkiciler, keşler, baliciler, jiletciler kısacası envai çeşit arızanın toplandığı bir tabur. İNŞALLAH BURAYA DÜŞENİNİZ OLMAZ.

    4. Hava Savunma Bataryası : Burası küçük bir birlik olması sebebiyle nispeten daha rahat bir birliktir. FENA DEĞİL


    KOLORDU:

    - Valla burayı anlatmaya kelimeler yetmez. Tugay cehennemini gördükten sonra burası size CENNET gelecektir. 550 kişi 331KD arasından 80 şanslı kişi Kolorduya düşmüştü. O şanslılar arasında ben de vardım. Gıda Kontrol MÜfreze K.lığında. Kimya Laboratuarında görev aldım. Eğer mesleğiniz ordunun işine yarayabilecek cinsten ise seçilebilirsiniz. Pide fırını, İnternet cafe, Sera, Bahçeler, 2 Halı Saha, Temiz wcler...say say bitmez. YATIN KALKIN DUA EDİN BURAYA DÜŞMEK İÇİN.


    Siz siz olun nereye düşerseniz düşün kendinizden başka kimseye güvenmeyin. KD ler olarak kemik gibi sağlam olun ki uzunlar ilişemesin size...Hepinize iyi teskereler güle güle gidin güle güle gelin Allahınb izniyle...




  • selam millet
    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı MUHABERE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı Mu. Er.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi 28'inci Mknz. P. (Barış Gücü) Tug. K.lığı
    MAMAK ANKARA

    bana çıkan bu acemilikten sonra ankara dışında biryere gönderilme durumumuz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.