Şimdi Ara

Önemli !!! 1.1.2 4.6 cihazlar kırılamıyor!! Lütfen başka konu açmayın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OTB 1.1.2 4.6 bootloaderlı cihazların sim kilit yapılması hakkında lütfen okuyun.
    *** Şimdilik 4.6 bootloader olan cihazların sim kilitleri kırılamıyor.Çoğunuzun bildiği gibi sim kilit gerçekleşebilmesi için Baseband firmware'in yamalanması gerekiyor.Firmware'in yamalanması için eskisini silip yamalanan yamayı üzerine yazmamız gerekiyor.Bu ieraser ,anySIM ve diğer unlock yolları ile uygulanmıştı. Baseband firmware'i silebilmek için yazılımın Secpack'ına ihtiyaç var ve eminimki çoğunuzun bundan haberi yok.
    Flashın silinibilemesi için Eski bootloader 3.9'da mevcut yazılımın Secpack'ına veya bir üst yazılımın Secpack'ına ihtiyacımız vardı.Yeni bootloaderda problem şuki mevcut Secpack'ı kabul etmiyor,sadece yeni birini! Bu nedenle yeni firmware güncellemesi çıkana kadar,baseband firmware'ı silemiyoruz.
    Ama tamamen olumsuz değil ve şuanda bu aslında bu bir sonuçta değil.Birisinin secpack'ı silmek için bir yol bulması veya başka bir yol bulmasıda imkansız değil ama şimdilik bu bizim geldiğimiz nokta.
    Şimdilik kötü haberler bu kadar,birazda iyi haberlerim var!!İlk olarak yeni bootloaderde anySIM'i çalıştırabilmemiz için bize izin verecek olan exploit bulundu.Bu mükemmel bir haber çoğu kişi yeni bootloaderde exploit olacakmı diye endişe ediyordu. Temelde şöyleki,sonraki firmware güncelleştirmesi çıksın,secpack, geri alındığı andan itibaren, bootloader-4.6'lı 1.1.2'yi problemsiz kırabileceğiz. Ne olursa olsun bundan sonraki firmware çıktıktan sonrada,sıradakini kırabilmek bir sonra çıkacak secpack'a ihtiyacımız olucak.

    OTB 1.1.2 Hardware Unlock hakkında:

    TA_Mobile,geohot ve ben 1.1.2 OTB iPhone'ları harware unlock yapmanın bir yolunu bulduk,problem ise bunu yapabilecek beceriye ve malzemeye sahip dünyada çok çok az insan olduğu.Temelde bootloaderı hardwareden downgrade işlemi Comm borddan Intel IC'yi çıkararak flashı tekrar yazmak.Bu metod,insanların çoğuna faydalı olmayacak,ama biz sonuca ulaştığımız andan itibaren ve ilk telefonu tamamladığımız zaman aşırı derecede teknik olan yol sunacağız!
    Takip edilen başka bir alanda Test Point bootloader downgrade.Teoride,mümkün ama lakin bizim şuanki yazılım hakkında hiçbir bilgimiz yok.Ve Sonuç olarak Test Point unlock hakkında "Peki ya Test Point?"diye soracak olanlara cevap:hala mevcut firmwareyi yamalamaya veya silmeye ihtiyacımız var şimdilik hiçbir yol yok.Bu yolda Yazılımın kırılmasıyla aynı botun içinde yüzüyor.

    Bu yazıyı Hackint0sh sitesinden Türkçeye çevirdim.Şuanda OTB 1.1.2 olan cihazlar hakkında gelinen aşamanın özeti.Lütfen yeni konu açmayalım forumu çöplüğe çevirmeyelim.
    Yetkili arkadaşlardan ricam yeni yazılım çıkana kadar tahminim bu 15 gün kadar sürecektir.bunu sticky yaparlarsa forum kirlenmeyecektir.
    Yazının orjinalini okumak isteyenlerhttp://hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=17490

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat79 -- 7 Aralık 2007; 23:16:07 >







  • bilgi icin tesekkurler
  • Bu konuda fikri olan varmı ?


    http://11246unlock.com/index.asp
  • hay allah razı olsun kaç zamandır ortalık çöplüğe dönmüştü. ben de yaklaşık 2 haftadır takipteyim. ilk piyasa çıktığı gibi buraya Türkçeleştirip yazacağım...
  • sizce bu işe yarar mı ki
  • o zaman şimdilik beklemekten başka çare yok gibi peki bu 4.6 bt li modellere jailbreak uygulaması oluyormu??
  • Forumda arama özelliğini kullanın evet mevcut.

    Yetkili arkadaşlar bu konuyu sticky yaparmısınız teşekkürler.
  • Yetkili arkadaşlar bu konuyu sticky yaparmısınız teşekkürler.
  • Yetkili arkadaşlar bu konuyu sticky yaparmısınız teşekkürler.
  • Bu ay sonunda bir tane de bana geliyor, muhtemelen o da son yazılım olur. Dört gözle bekliyoruz. Sedat Bey, bilgilendirme için çok teşekkürler.

    Selamlar.
  • Birkaç güne kadar bende alıyorum 4.6'dan ve dört gözle bekliyorum kırılmasını. Bu işlerle ilgili arkadaşlar kırıldığı zaman burada paylaşırlarsa seviniriz :)

    İnşallah fazla uzun sürmez kırılması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.