Şimdi Ara

AMD 5200+ Yada C2D E4500

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir sistem topluyacağım(çünkü ayın 12 den önce parça almamın bir anlamı yok. Ramlerim 12 sinde gelecek)

    öncelikle yurdışından gelen bir arkadaşım aracılığı ile gelecek ramleri yazayım. Toplu sisteme daha sonra geçeyim.

    Şuan aklımda 3 tip ram var

    1. OCZ Platinum XTC REV.2 PC2-6400 2GB 2X1GB DDR2-800 CL4-4-4-15
    2. OCZ Platinum XTC PC2-6400 4GB 2X2GB DDR2-800 CL5-4-4-15
    3. OCZ ATI Crossfire PC2-6400 2GB 2X1GB DDR2-800 CL5-5-5-15

    Bu 3 ram arasından birni alacağım. Buradakilerden biri 4 gb. şimdi bazı arkadaşlar ne gerek var 4 gb a , hiçbirşeyde kullanılmıyor vs şeyler söyleyecekler. haklılarda bana göre de şuan 2 gb ram yeterli , fazlası gereksiz ama şöyle biraz yakın geleceğimize , şu son 1 yıldaki teknolojik gelişmeyi gözönünde bulundurarak, bakarsak, çok yakında ihtiyaç olacağı izllenimini veriyor. Birde 2 gb alıp daha sonra 2 gb daha eklenirse bu 4 gb kadar iyi performans vermez. Ama fiyat düşüşünü de göz önüne alırsak şimdi ödeyeceğim 60-70 $ a 6-8 ay sonra 4 gb ram albilme durumu oluşabilir de. Açıkçası düşündürücü bir durum.

    Bu ramlarden platinum olanlar 475 mhz e kadar çıkabiliyor. crossfire lerin biraz daha düşük o/c olduğunu okudum, ayrıca gecikmeler de yüksek.

    Şimdi iki sisteme gelelim.

    Önce amd
    amd athlon x2 5200+ (137 $)
    1.anakart: ASUS M2A-MVP CROSSFIRE AM2 ANAKART (x480/690G) (89$)
    e.kartı : MSI MS RX2600XT (137 $) (SAPPHIRE olabilir fiyatçok yakın)
    yada işlemci aynı
    2.e. kartı: GIGABYTE 8600GT 512MB DDR2 (126$)
    ASUS M2N4-SLI 940 nForce4 SLI AM2 SOKET ANAKART (98$)

    İntelli
    3.
    işlemci :Core2 Duo E4500 (129 $)
    anakart: ASUS P5K SE P35 (105 $)
    e. kartı: Gene 2 ekran kartından biri

    fiyat toplamda 1. baz alınarak, 2. 2 $ daha az (fark yok yani),intelli 8 $ daha ucuz (aynı gibi)

    bu 3 sistemde fiyat olarak aynı denebilir.
    düşünce 1: 1. sistem crossfire ramler ile iyi bir stabilasyon göstterecek, yada ramler burada pek etkili olmayacak, stabilasyona etkide bulunmayacak.
    düşünce 2: intel o/c açısından daha iyi. Ramler de zaten o/c ye için iyi. O/C yaparak amd den çok daha iyi bir performans alınabilir. Ama amd de sonuçta o/c yapılabilir. Zaten iki sistem de alt düzeyde, intel veya amd arsında ne kadar o/c farkı olabilir? 1. de tam bir stabilasyon olacağı açık. Ama 3. Türkiyedeki 2. el piyasasını düşününce intel reklamından dolayı 3. sistem çok rahat bir şekilde elden çıkarılabilir.
    Düşünce 3: nvidia ekran kartları testlerde daha başarılı gözüküyor. Ama amd li sistemin stabilasyonunda geri kalabilir. Eskiden ati radeon ekran kartları nvidia nın sponsor olduğu oyunlarda görüntüleme sorunu, performans sorunu yaşıyordu(hatırlayacak olursanız gta san andreas ta radeonlar bozuk renk gösteriyorlardı, bu yüzdeninsanlar ekran kartlarını değiştirmişti . ama tam tersi nvidia için geçerli değildi).Bunun nedeni oyun firmalarının öncelik olarak sponsor/reklam veren şirketlerin donanımları ile tam uyumlu çalışması için çaba gösteriyorlar(doğal bir politika, aksi halde gelirleri düşer). Bu konuda nvidia nın üstünlüğü açık ara önde. nitekim hangi oyunda hangi daha iyi performans vermiş ise reklam şirketlerine bakın aynısı çıkacaktır(bu sadece rakip yongalar arasındaki karşılaştırma için, tabiki en alt ile en üstü alamazsınız bu karşılaştırmada).

    bu 3 düşünce altında bir seçim yapmam gerekir. beni amd ye yakın tutan amd bir yöneticisinin cümlesi : amd kurucusu bu şireti bir mühendislik şirketi olarak görmüştür, ve böyle devam etmesini istemiştir. ondan dolayı amd reklam yapmaz.
    bu açıdan bakıldığında amd almak intelin tekellik yapmak istemesini önlemiş olacaktır. artı olarak phenom işlemciler mevcut am2 anakartlarda da kullanılabilecek, fakat tam veri yolu hızıyla değil(perforrmansı düştükten sonra zaten kullanabilse bile kim bu ekilde kullanır ki).

    düşüncelerinizi açıklarken farklı donanım önerirseniz fiyatlar arası uçukluk olmamasına özen gösteriniz.

    herkese iyi akşamlar



  • Fiyatlarda olduğu gibi performansta da fazla fark olmayacaktır.Forumda biraz arama yaparsan daha iyi olur.
  • valla çok zun yazmışsın genelde distemi ne amçlı kullanacan ve limitin nedri bilmiyorum yadınmı yazmdıysan yaz..

    not : ekran karını gigabayt düşünme aynı modelde xfx yada palit düşünmelisin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: evohan

    valla çok zun yazmışsın genelde distemi ne amçlı kullanacan ve limitin nedri bilmiyorum yadınmı yazmdıysan yaz..

    not : ekran karını gigabayt düşünme aynı modelde xfx yada palit düşünmelisin


    yok yanma değil. amaç:
    genel kullanım, oyun, film, divx dönüştürme

    Oyunu biraz açayım: öyle sürekli bilgisayar başında oyun oynayan biri değilim. bir oyunu internetten bulur, 1-2 gün oynarım ondan sonrada silerim. amaç belli zamanlar için vakit geçirmek.

    bütçe çok fazla ayıramam. şuan elimdeki amd 3700+ işlemcili bir bilgisayarım var, 3 parçanın dışındaki hepsi zaten var, bu bilgisayarı daha sonra satıp geri kalan parçalarını toplayacağım.

    bu üstteki parçalara artı olarak 22" bir lcd+ belki bir tv kartı(yurtdışından da bir adet pc kumandası alınca tam anlamıyla mutimedya bir bilgisayar olmuş olacak)

    ramler iyi olduğu içinde biraz overclock ile bilgisayarı yüksek hızda çalıştırırım. Büyük ihtimallede bu bilgisayar son bilgisayar olacak.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=25792 mutlaka amd yapacaksan bu kartı al.dünyada oc ödüllü müthiş bir anakarttır.
  • suanda 4 gb almaya gerek yok

    fiyatları ucuzlayınca 2 gb daha alırsın hemde ucuza

    mavibilgisayar da xms2 2 gb bellek var hemde fiyat olarak hem iyi hemde iyi performans verir.

    ramlerin miktarı onemli bence o yuzden ucuz bir ram alırsan
    o parayıda işlemci veya ekran kartına verebilirsin o zaman sistemin daha iyi olur.
  • ramler konusunda başka alternatif düşünmüyorum.

    2x1 +2x1 gb ram(toplammda 4gb) hiçbir zaman 2x2 yada 4x1 in yerini tutmayacaktır. onun için daha sonradan 2x1 yerine 2x2 almam gerekecek, o açıdan 4 gb düşüncesi var. Ama uzak gibi (4 gb)

    nedeni ise yurtdışında bu ramlerin fiyatı oldukça uygun 2x1 72-75 $, 2x2 139$ . hatta oradaki kişi benim arkadaşım olsa idi 2x1 i 44$ alırdım(30-35$ geri ödeme yapıyor ocz. Yurtdışında tanıdığı olanlar bence bu fırsatı kaçırmasın.45 $ 2x1 gb nerede bulunacak )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan1923 -- 29 Kasım 2007; 15:39:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.