Şimdi Ara

Marşa basıyorum, 4sn.de ancak çalışıyor motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, özellikle motor sıcakken bu olay çok başıma gelir oldu. Mesela 5 dk.lığına arabayı parkedip, bi yere girip çıkıyorum; tekrar gelip aracı çalıştırmak için marşa basınca çok zor marşı alıyo.. Motor soğukken bu olay olmuyor. Araba Opel Astra H, Easytronik.. 95 oktan kullanıorum ve ist.da rastgele benzincilerden alıyorum (kampanyalarına göre- opet, shell, po- 3ünden biri)..

    bu sorunun nedeni nedir arkadaşlar, ve çözümü varmıdır??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porter -- 24 Kasım 2007; 21:44:43 >



  • marş motorunda sorun olabilir.
  • Bu olay sadece aracı stop ettikten kısa bir süre sonra tekrar oluyorsa aklıma gelen ilk ihtimal enjektörler. Eğer enjektörleriniz tabiri caizse "işiyorsa", yani kapalı konumdayken benzin sızdırıyorsa, kısa süreli beklemelerde silindirlerin içerisinde yanmamış yakıt birikeceği için motorunuz boğulabilir.
    Yakın zamanda enjektörlerinizi temizlettiniz mi? Bazen enjektör temizliği sonrasında kurtulan parçacıklar enjektör iğnesinin tam kapanmasını engelliyor ve işemeye yol açabiliyor...
  • arikanturk senin dediğin mantıklı geldi.. ama sıfır aldığım ve şuanda 20000km.de olan arabama hiç enjektör temizliği yaptırmadım.. Bide benim araba benzinli, enjektör dizel araçlarda olmazmıydı ya

    dediğin gbi bi sorun varsa, bu yakıt tüketimimide etkiler heralde (gerçi yeni zamlara rağmen 24kuruş yakıyorum), nasıl bunu önleyebileceğim konusunda fikri olan war mı??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.