Şimdi Ara

SIM Kart Birleştirmek Sağlıklı mı? Ve Ankarada nerde yaptırmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avea ve Turkcell olmak üzere iki hattım var. İki telefon taşımaktan sıkıldıgım ıcın sim kartları birleştrmeyi düşünüyorum, zaten esas numaram Avea, faturalı. Turkcelli sadece Kampuscellli arkadaşları aramak için kullanıyorum, zira kontorlu Turkcell hattan Turkcelli aramak, Avea faturalı Hepsibir tarifesinden Turkcelli aramaktan daha pahalı, Turkcell sadece Kampuscelliler ile ucuz oluyor.

    Her neyse, gecen gun Ankara Bahcelievlerde bi telefoncuda 10 ytl karsılıgı birlestirticektim hatları. Adam kesme işlemine başlamadan sordum, "Bir sorun çıkmıyor di mi bunlarda?" diye. Iyi ki sormusum, eleman "abi valla sorumlulugu size ait, bazı telefon modelleri ile simkart aparatı uyumlu olmayabiliyor, sonra menude gozukmuyor." dedi. Bende iki hattım varken, birden hiç hatsız bir şekilde kalmayayım diye vazgectim.

    Şimdi sorularım şunlar:

    1- Acaba ikisimkartı orta yerinden keserek bir aparata takarak birleştirme işlemi sağlıklı mı? Yan etkileri var mı? Sanki bi arkadaş yapmıştı da sonradan bozulmuştu gibi hatırlıyorum ama hangi arkadaşımdı sormak için onu hatırlamıyorum.

    2- Kesmeden yazılım yoluyla simkartları okuyup ikisinin bilgisini tek bir karta yukleme gibi bir teknoloji acaba mevcut mu?

    3- Bu kesme ile yapılan olayda hakikaten telefon modeline gore sorun cıkma ihtimali var mı? (Telefonum Siemens C75. )

    4- Kesme ya da başka yolla, birleştirme işini Ankarada iyi ve garantili yapan bir yer var mı? Ve fiyat olarak ne kadara yaptırmak normaldir.

    Kısacası konuyla ilgili her ne bilginiz varsa paylaşabilirsiniz, bekliyorum. Şimdiden teşekkurler...



  • 1-her sim kartin telefondan cektigi bir voltaj vardir.buda kesilme sonucu voltaj degeri ulasmasi gereken degere ulasmiyor.bu da simkartin bozulmasi yada telefonun yazilimina etki ederek ya hemen yada bir sure sonra arizaya yolaciyor....(cok teknik kismina girmek istemiyorum sim kart voltajlari ile ilgili arama ypabilirsin)

    2-kesemeden yazilim ile bundan 4 yil oncesinde bir simkarta 9 sim kart kopyalanabiliyordu ama simkart teknolojisinin degişmesi ile kopyalama işlemi yapilamaz oldu sonra bu kesme işlemi cikti ama günümüz telefonlari bu sim kart voltaj degerleri konusunda eskisinden daha hassas...4 yil once 7250i icin 3 hatti birlestirdim ama 3 gün sonra makinanin yazilimi coktu servisete flash yukletmek zorunda kaldim...

    arada acik olan hat kendi kendine degişiyor.diger hatta geciyor ve sebeke problemleri gibi arizalardan dolayi tavsiye etmiyorum
  • NOKIA DA CIFT HATLI TEL MI VAR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bozo2

    NOKIA DA CIFT HATLI TEL MI VAR


    yok
  • general mobile var benim de arkadasım bu problemden telefon alarak kurtuldu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bozo2

    NOKIA DA CIFT HATLI TEL MI VAR


    Hocam bu fikre nerden kapıldınız? Sizden önceki hiçbir yazıda "Nokiada çift hatlı tlefon var" gibi bir şey yazmıyor ki..
  • 1- simkart birleştirme sağlıklı bir olay değil.ben kullanıyon ama çok şukur şuana kadar problem olmadı.ama bozulabiliyor. ayrıca kullandığın telefonun pilindende yiyor. mesela ben v3 te kullanmıştım 3 gü giden telefon şarjı 1.5 güne inmişti.
    2- yeni çıkan simkartlarda yapılamıyor diye duydum. zaten yapılsa bile ben yaptırmazdım. telefoncu kendinede bir adet simkart kopyalayıp bedava konuşabilir.
    3- şuana kadar v3, w810i, nokyanın basit 2,3 modeli ve hatta eriksonun ilk çıkan renkli ekranlı modeli (ismini hatırlayamadım ama enaz 4-5 yıllık) gibi telefonlarda kullandım. sadece samsung e250 de kart yuvasına oturmadı.
    4- istanbuldayım malesef ankarayı bilmiyorum.

    inşallah cevaplar işini görür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.