Şimdi Ara

donmalar, monitörün açılmaması vs.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar...

    Öncelikle sistemim hakkında bilgi vereyim.
    Anakart Asrock P4VM890
    İşlemci Pentium 4 - 2 Ghz
    Ram 512 + 1 gb (hızı ve tür bakımından uyumlular)
    Harddisk 80 Gb + 250 Gb
    PSU - Nanopower 400 W
    Ekran kartı - Onboard
    Ses Kartı - Creative Live Value
    Windows XP home edition
    (elimde montajı yapılmak üzere, Leadtek marka 256 mb 8600 GT ekran kartı var.)

    Soruna gelince...
    Epox marka anakart ve AMD işlemci kullanıyordum. Bilgisayarın kasasını yeniledikten sonra anakartı takarken kısa devre yaptı ve power ile birlikte yandı. Kadıköy yazıcıoğlu'nda bir bilgisayarcıda anakartı, işlemciyi ve power supply'ı yukarıda listelediğim şekilde yenilettim. Ardından onboard ekran kartı ile birkaç ay sorunsuz olarak kullandım. Onboard ekran kartının hiçbir şekilde yetmemesinden dolayı ekran kartı ihtiyacı duydum. Vatan Bilgisayar'dan Gigabyte 8500GT 512 MB katı kapasitor ekran kartı satın aldım ve montajını yaptım (pci express). Birkaç oyun denemesinden sonra donma yaptı. Driver'ları doğru yükleyemediğimi düşündüm, bu işlemi yeniledim ve yeniden denedim. Oyunlarda donma yapmaya devam etti. Ardından donmalar ilerledi, windows'a girer girmez donmaya başladı. Daha sonra windows'a giremeden takılmaya başladı pc (windows'a girmeden önce ms-dos modunda imleçin yanıp söner bir durumda kalması). Format atmak istedim ancak, bu ekran kartı takılıyken, format menüsüne ulaşamadım (kur programı ilginç bir şekilde hemen geçiyordu, format menüsü ve imkanı bulamadım). Ardından bios ayarı yaparak onboard ekran kartına döndüm ve format attım. Donmalar kesildi ancak ekran kartını yeniden taktığımda donmalar yeniden başladı. Ben de ekran kartının sorunlu olduğuna kanaat getirdim ve Leadtek marka 256 MB 8600GT ekran kartı ile değiştirdim.

    Yeni kartı bilgisayara taktım, driver'ını yüklemek üzere açtım bilgisayarı ancak monitörün ışığı yanıp söner durumda kaldı ve görüntü gelmedi (no signal şeklinde bir belirti yok). Onboarda döndüm, görüntü yine gelmedi. Ardından bilgisayar kasasının fanını, Creative ses kartını ve DVD-Writer CD Writer ikilisinden CD Writer'ı devre dışı bırakarak, güç kaynağının yükünü hafifletmeyi düşündüm (kasadan gelen sesin kalınlaştığını ve garipleştiğini belirtmeliyim, güç kaynağında bir arıza olduğunu düşündüm). Bu işlemden sonra onboard ekran kartı ile açabildim bilgisayarı, ancak donmalar yaşadım yine. Ardından bir format daha attım. Bu formattan sonra bilgisayarı bir müddet daha sorunsuz kullanabildim (bu olay pazar gecesi gerçekleşti). Pazartesi sabahı, gayet sorunsuz bir şekilde kapattığım bilgisayarı açtım ve monitör yine açılmadı. Bu noktadan sonra benim sinirlerim yıprandı ve sabrım da tükendi.

    Kimi forumlarda, Bu model anakarta Bios güncellemesi yapıldığını okudum, Ati ekran kartları için yenilikler getiriyormuş ve sorunları çözüyormuş. Benim takacağım ekran kartı Nvidia olduğundan bu şekilde bir güncellemenin işe yarayacağını pek ummadım ama yine de yaptım bu güncellemeyi. Bu sorun hakkındaki genel kanı Psu. 400 W ancak ucuz ve çin malı olduğundan dolayı sorunun bu parçada olduğunu düşünüyorum.

    sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Saygılar...



  • Sorun ekran kartında olabilir çünkü yukarıda yazdığına göre ekran kartını değiştirince sorunlar başlamış, ben öyle anladım.
  • ekran kartı çok ısınıyordur büyük ihtimalle soğutmak için bir çözüm bul
  • aynı sorunu bende leadtek a400 yani geforce 6800 gt kartımda dün yaşamaya başladım wow oynarken (sistem imzamdadır)
    bi 10 dakka sonra ekran donuyor ama bilgisayar çalışıyor ve erkanda görüntü karelenme yapıyor.bilgisayar çalışıyor derken oyunda iken ileri geri yaptığımda karakterimden efektler geliyor ama ekran donuk olduğu için hareketleri göremiyorum.bu durumda iken bilgisayar restart attığımda yaa görüntü kare kare gelmeye devam ediyor veya no signal yazıyor
    bendeki sorun ekran kartının bozulması yoksa çok ısınması mı acil cevap verebilirseniz sevinirim.sorun kart ise gidip yeni ekran kartı alacam(wow beklemez:))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.