Şimdi Ara

Webmail arabiriminden eposta şifresi değiştirilebilen hosting arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Webmail ve outlook desteği veren, güvenilir, sunucuları yurtiçinde bulunan ve en önemlisi, e-posta hesap şifrelerini webmail arabiriminden kullanıcının değiştirmesine izin veren bir hosting firması/paketi arıyorum. Bu detaya dikkat etmeyerek satın aldığım temel pakette, eposta şifre işlemleri nedeniyle sıkıntı yaşayınca, 6 ay önce Natro'ya gönderdiğim destek iletisi ve gelen cevap da ektedir.

    Dün tekrar mesaj atıp, herhangi bir gelişme olup-olmayacağını sordum. Gelen cevap: "Web mailarayüz üzerinden halen kullanıcıların mail hesaplarına dair şifre değişim işlemleri yapılamıyor. Yurt dışı firmamız bu konuda yazılımsal bir çalışma sürecinin tamamlanmadığını dolayısı ile zaman ve süreç konusunda da bir netlik verilememektedir."

    Standart şirket web siteleri ve e-posta barındırma amacıyla kullanılacağı için yüksek bandwidth vs.'ye ihtiyacımız yok. Sunucuları Türkiye'de bulunan, yerli ve güvenilir bir firma olmasını istiyorum. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

    Ya da en iyisi, MX ayarlarını değiştirebileceğim bir hosting satın alıp, Google Apps./Hotmail Live'ı mı kullanmak acaba? Böyle bir uygulamanın ne gibi olumsuzlukları olabilir?

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    SORU: 29 Mayıs 2007

    Merhaba,

    Sizden bir adet hosting paketi satın aldım. Mail şifrelerinin sadece mail admin panelinden değiştirilebilmesinin ve yöneticinin tüm şifreleri görüntüleyebilmesinin ciddi bir sorun ve eksiklik olduğunu düşünüyorum.

    Takdir edersiniz ki, mail kullanıcıları güvenlik tedbiri olarak ya da mecburiyetten dolayı şifresini zaman zaman değiştirmek zorunda. Her kullanıcının böyle basit bir işlem için site yöneticisine başvurması son derece zahmetli ve gereksiz iş yükü yaratan bir durum. Kullanıcı, şifre değiştirme işlemini, ücretsiz mail sunucularında olduğu gibi mail alanına girdikten sonra bir ulaşabileceği bir sayfadan yapabilmeli. Ayrıca müşteri haklı olarak, ücretsiz mail servislerinde bulunan bu özelliğin, ücretli bir sunucuda neden bulunmadığını sorduğunda, açıklama yapmak pek kolay olmuyor.

    Şu anki sistemde, mail yöneticisinin tüm şifreleri görebilmesi de başlı başına bir güvenlik zaafiyeti oluşturmaktadır. Yöneticinin yapacağı bir hata sonucu şifresinin çalınması sonucu veya kötü niyeti nedeniyle tüm mail şifreleri kolayca ele geçirilebilir. Mantıklı olan sistem, mail yöneticisinin sadece kullanıcı şifrelerini sıfırlayabilmesi ve bu geçici şifrelerle oturum açıldığında, yeni şifrenin kullanıcı tarafından belirlenmesinin zorunlu tutulmasıdır. Böylece mail kullanıcıları, şifre değişikliğini farkedecek ve gerekli önlemleri alabilecektir.

    Yaklaşık 15 dakika önce telefon destek hattınızda yaptığım görüşmede, "her kullanıcının şifresini kendi kendine değiştirebilmesinin sunucularda aşırı bir yük oluşturacağı" gibi pek de akla yatkın olmayan bir açıklama ile karşılaştım. Sizden ricam bu önemli eksikliğin en kısa sürede giderilerek, mail hizmetinizin de Natro'nun yüksek kalite seviyesine ve kurumsal imajına uygun bir seviyeye getirilmesidir. Bu çalışmanın tahmini olarak ne kadarlık bir süre zarfında tamamlanacağının tarafıma bildirilmesi de, müşterilere bilgi verebilmem açısından çok faydalı olacaktır.

    Saygılarımla.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CEVAP: Serkan (Staff) 29 Mayıs 2007

    Webmail arayüzümüz bildiğiniz üzere dünyanın başlıca firmaları Hostway,RedHat,NEC,Ford,Telstra,XMail başta olmak üzere birçok firma tarafından tercih edilen dünyaca ünlü bir firma tarafından satın alınmış ve siz değerli müşterilerimizin kullanımına sunulmuştur. Bu özel uygulamanın mail yazılımımız üzerinde kullanıcıların parola değişikliğini yapması için eklentinin tamamlanmadığı için mail parolaları değiştirilememektedir.

    Saygilarimla

    Http://www.Natro.com
    Cizgi Bilgisayar [ Natro Web Hosting ]
    +90 212 2131213







  • WebMail arayüzünden şifre değiştirmek yerine niye kontrol panelden değişiklik yapmıyorsunuz? Sonuçta istediğiniz değişiklik host kontrol paneli ile yapılabiliyor.
  • Bilgi işlem bölümü olan şirketlerde, eposta hesap işlemlerinin bir yöneticinin denetiminde kontrol paneli üzerinden yapılması sorunsuz olabilir. Fakat, web sitesini sadece firmaları hakkında bilgi vermesi amacıyla yaptıranlar için bu yöntem pek de kullanışlı, kolay ve güvenli değil. Natro'ya gönderdiğim destek mesajını da, bu durumu detaylıca açıklamaya çalıştığım için konudaki ilk mesajıma eklemiştim.

    Her kullanıcının kendi eposta şifresini, tıpkı Hotmail, Gmail, Yahoo Mail'deki gibi kolayca değiştirebilmesini istiyorum.
  • mail adresim akkedi@gmail.com mail atarsan yardımcı olabilirim
    not birde bana kaç adet mail adresi kullandıgını soylersen daha iyi olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.