Şimdi Ara

Çelik Jant Düzeltme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
12.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen Cumartesi refujden geçtim ve 4 jantımıda eğdim. Ayrıca 4 lastiğimde yarıldı. Bana tavsiye edebileceğniz Ankarada çelik jant düzeltten bi yer var mı. Jantımda baya hasar var kaynak yapılıp boyanması gerekiyor. Kapsamlı bi iş sanırım. Ayrıca 4 adette kış lastiği alıcam 205 55 16 önerebilceğiniz 150-160 seviyesinde bi lastik markası varmı daha da ucuz olabilir.



  • 4 jantın komple düzeltmesi, kaynak, boya,vs için isteyecekleri parayı duyunca muhtemelen yeni jant almaya karar vereceksin. Adam gibi iş çıkartan bir yere gidersen 400-500 YTL.den aşağı yaptırtman çok zor (150-200'e yaparım diyen olursa hiç yanaşma bence). Gerçi jant düzelince ne kadar adam gibi olur orası da meçhul. Bunun yerine 4 tane 16" Mam jantı 600 YTL.ye alırsın zaten.

    Benim 4 janttan biri çok sağlam darbe aldı ve kaynak+düzeltme+boya yapıldı. Aynı janttan bulabilseydim 1 sn. bile düşünmeden yenisi alırdım ancak maalesef heryeri aramama rağmen aynısını (Dezent N series 15x6,5 4x100) bulamadım. Maddi mecburiyetten tamir ettirmek zorunda kaldım ve her ne kadar balansı falan yapılmış olup sürüşte bir anormallik olmasa da hiç içime sinmedi. Hatta bir ara 4 tane sac jant alıp takmak bile aklımdan geçti.

    Bence sen en iyisi jantları 3-5 kuruşa da olsa hurdaya ver ve yeni jant al. Gerekirse yarılan lastiklerin yerine Michelin gibi pahalı lastikler yerine Kumho, Hankook gibi uygun fiyatlı lastiklerden al ama yine de sağlam jantla gez.

    Bende Continental TS810 kış lastikleri var. Geçen sene pek fazla iş düşmedi ama düştüğü zaman da işini gayet güzel gördü. Senin ebatlar için fiyatları bilmiyorum ama ürün olarak tavsiye edebilirim.




  • hocam çok şanslısın, alt takımlara bişey olmamış. Bence yeni jant al, 4 ü de eğilmiş
  • valla 550 ytl istediler jantları düzeltmek için aracın son halini görmedim ama gidip bakıcam jantlar düzelibilecek durumdaysa gidip düzelttiricem. araç citroen c4 ve orjinalliği çok bozmak istemiyorum.4 çifti 600 dediin jantları nerden bulurum ve de bunlar çelikmidir acaba. 4 adette kumho kış lastiği almak istiyorum. bu kış bunlarla idare etcem. bana tavsiye edebilceğiniz bi toptancı var mı ankarada?
    teşekkürler. saygılar sevgiler..
  • İstedikleri tutar bence abartı değil ama dediğim gibi işlem aslında doğru bir işlem değil. Çok ufak düzeltme ile kurtulacak olsa neyse de kaynak falan demişsin, demek ki ciddi hasar var.

    Mam jantı uygun fiyatlı olduğu için örnek verdim ama kullanmışlığım falan yok. İnternette daha pek çok çeşit jant var.

    http://www.lastikturk.com/productDetail.aspx?lngProductID=282

    Ankara'yı bilmiyorum ancak interneten alma imkanınız var. Bazen fiyatlar o kadar uygun olabiliyor ki kargo bile eklense daha ucuza geliyor. Mesela Kumho kış lastiği için de;

    http://www.lastikturk.com/productDetail.aspx?lngProductID=910




  • Jant gibi bir emniyet parçasında kaynak ve benzeri müdahalelerde bulunmanın oldukça tehlikeli sonuçları olabilir. İsterseniz bisiklet jantı takın ama yeni jant takın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.