Şimdi Ara

Bilgisayar kapasitesi bin kat artacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haber

    http://www.bilim.tv/haber_oku.asp?haber=151


    Işığı yavaşlatmak ve yakalamak için kullanılan yeni bir yöntemin, bilgisayarların kapasitesinin bin kat artırılmasına olanak sağlayabileceği ortaya çıktı.


    İngiltere'nin Surrey Üniversitesi ile Salford Üniversitesi'nde yapılan ve Nature'de yayımlanan araştırmaya göre, ışık tayfının yavaşlatılması, optik ağ üzerindeki verilerin iletilmesini hızlandırıyor.

    Yapay olarak yaratılan metamateryalin 'negatif kırılması' özelliğinde elde edilen sonuçlara göre, kırılma göstergesi, ışığın bir maddeyi geçerken yavaşlamasını gösteriyor.

    Surrey Üniversitesi'nden Ortwin Hess ve Kosmas Tsakmakidis ile Salford Üniversitesi'nden Alan Bordman, negatif kırılmada, ışık dalgalarının ışığa doğru hareket ettiğini ve hızlarının sıfıra doğru eğilim kazandığını belirterek, çalışmalarında ışık spektrumunun bir parçasını yakalamayı başardıklarını ve uyarlanan metamateryal için ışığı bütününde dondurmanın mümkün olduğunu gösterdiklerini kaydetti.

    Araştırmacılar, bu metamateryallerin, ışığın bir dalga boyundan çok daha küçük metalik bileşenden oluştuğunu belirtti.

    Işık tayfının çeşitli frekanslarının aynı anda kullanılmasıyla, bilgisayarların veri depolama kapasitelerinin önemli ölçüde artırılabileceğinin altını çizen bilimadamları, bir tür elektron pusulası kullanarak, bir faktörün kapasitesinin ikiye çıkarılabileceğini kaydetti.

    "Amacımız, bir faktörü çok daha fazla artırmak, çünkü aynı anda çok dahafazla frekans depolayabilirsiniz" diyen Ortwin Hess, ışığı yavaşlatmanın internet üzerindeki veri paketlerinin iletim hızını da düzenleme olanağı sağlayacağını ve büyük arterlerde trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi için hız düzenlemesi yapılması gibi internette sıkışmaların engellenebileceğini belirtti.



  • hiç bişey anlamadım valla.. bu ne?
  • Bende fiberoptik teknolojisini kullanarak daha hızlı sistemler yapılabileceğini düşünmüştüm. Ama bunu neden yapmadıklarına bir anlam verememiştim. Demek ki aslında yapmışlar. En azından çalışıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.