Şimdi Ara

HYUNDAI ACCENT YAKIT TÜKETİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
122.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR MERHABA 2000 MODEL YENİ KASA 1.5 ACCENT GLS ARACIM VAR. 1AY ONCE ALDIM VE 1000 KM UZERINDE YOL YAPTIM.ARACIN YAKIT TUKETIMI NET OLARAK OLCEMEMEKLE BIRLIKTE KABACA SEHIR ICI 30 YKR GECMEKTE.BU ARACLARIN ORTALAMA YAKIT TUKETIMI NEDIR.
    EGER BENİMKİNDE PROBLEM VARSA NERDEN KAYNAKLANIYORDUR.
    LPG TAKTIRSAM MI?
    LUTFEN ACİL YORUMLARINIZI BEKLIYORUMMM.
    TEŞEKKÜRLER HERKESE.
    UGUR CEYLAN



  • bende 2000 accent lx mpı var 1,3 motor sehır dısı 24.10.2007 itibari ile 170- ytl yaktı bu 1100 km yolun ortalaması bunun 300 km sı otobanda kalan 800 km ıse dıger yollarda yanı ortalam surat 100-110 arası dıyelım , ayrıca bugune kadar sehır ıcındede hıc 200_ykr yı gormedım henuz en fazla 190_ykr gordum oda iki kıs once benzın 3_ytl yı gecmıstı ve ben arabayı hep sehır ıcın moyor ısınmadan ıstop edecek kadar az mesafe kullnamıstım . tabı bu degerke klıma kapalı ıken klımayı acınca en fazla % 5 gıbı bırsey fark edıyor . Arac su an 206000-km de bu gune kadar cok buyuk masraf hıc cıkarmadı asırı memnunum motorun 500000 kadar gıdebılecegı soylenıyor , yalnız su 3 ve 1 e gecmeme konusu benım arabada var servıse hıc goturmedımama ıyı bır ustam var o 3 vıtes sekromec degıstırdı ama kesılmedı en son sanzımana bıraz daha ınce bır yag koydu o bıraz kestı .

    SANIRIM SIZIN ARACIN BUJİSİNDE OLABILIR + ENJEKTORLERINDE OLABILIR + BUJI KABLOLARINDA OLABILIR+YADA HAVA SENSORUNDE OLABILIR SORUN VAR SERVIS YARDIMCI OLUR AMA BIRAZ TUZLU OLABILIR.
    SaYGILARIMLA




  • BİZDEDE 2004 1,3 MOTOR ADMİRE VAR

    ŞİMDİ ŞÖYLE
    BABAM KULLANIRSA ŞEHİR İÇİ 200 BİN ŞEHİR DIŞI 165-170 BİN
    BEN KULLANIRSAM 220-230 BİN 180-190 BİN
    TABİ BABAM YILLARIN ŞÖFÖRÜ OLCAK O KADAR

    1,5 MOTOR 1,3 TEN ELBETTE FAZLA YAKAR AMA SENİNKİ BİRAZ AŞMIŞ OLAYI
  • 1.5 FAZLA YAKMASINA RAGMEN TAVSİYE EDERİM.İKİSİNİN ARASINDA PERFORMANS AÇISINDAN ÇOK FARK VAR.BENDE Kİ 1.5 İN YAKITI İSE: Şİ:250 BİN ŞD:175 BİN

    AMA LPG Lİ KULLANIMDA BU DEGERLER: Şİ:125 BİN ŞD:110 BİN
  • 20 gün önce depoyu fulledim...hep ş.içinde ve 80 km hızı bile geçmeden(geçeçk yol yok çünkü)530 km yapım.sanırsam bı 10 km daha giderdim ama yolda kalmaktan korktum..bilmem anladın mı? bu hesabı..
  • benimki yakıtı manyak içiyo 1.8 araba gibi yakıt içiyo sagolsun
  • Benim 2000 1,5gl benzinli hyundai var!

    ş.arası 140 YTL yi hiç geçmedi! ortalama sürat 100-110 !!!

    ş.içi 170 i hiç geçmedi hemde yoğun trafik... !!!

    Aracımdan memnunum !!!

    Varmı daha aşşağı sallayabilecek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcemen

    Benim 2000 1,5gl benzinli hyundai var!

    ş.arası 140 YTL yi hiç geçmedi! ortalama sürat 100-110 !!!

    ş.içi 170 i hiç geçmedi hemde yoğun trafik... !!!

    Aracımdan memnunum !!!

    Varmı daha aşşağı sallayabilecek

    Arkadaşım sen öyle bir sallamışsınki , bu kadarına da pes yani. Şu son zamlardan sonra 230 bin lira altına düşmek imkansız. Ama Gazla kullanıyorsun ona diyeceğim bir şey yok.
    Bizim buralarda bir laf vardır sende bilirsin "Ufak atta civcivler yesin"




  • haklısın jandarma lpg olmassa mümkün değil bu fiyatlar...
  • Bence de Mevlut bey ;
    Lpg olmasa bu rakamlara ulasmak imkansiz.
    Lpg taktırmayı dusunmedim değil ancak onceki emaneten kullandığım araç karbüratörlü doğan l idi .Lpg taktırdım km de 20 ykr gibi bir tüketimi vardı yaklaşık 10.000 km yol yaptım 6-7 ayda ancak son zamanlarda
    onunda lpg ile tüketimi 25 ykr ye yükselmişti.Bu aldığım gls nin herşeyi orjinal olduğu hatta stepnesinin orjinal olması ve bu araçların normal şartlar altında yakıt tüketiminin 8 lt gibi olması nedeniyle pek sıcak bakmıyorum.
    Diğer önemli etken de forumda gördüğüm genel bir accent ve lpg uyuşmazlığı.
    Ayrıca teknik açıdan problem yaşamayacağımı bilsemde
    toplam maliyetin 2000ytl nin üzerine çıkacak olması da diğer büyük engel.

    selamlar
    ugur ceylan
  • 1,5 kullananlar memnun musunuz ya ben 10.000 civarı 1.5 gls dusunuyorum ne dersınız
  • Selamlar yaklaşık dört ay öce accent admire 1.6 16v 2003 model aldım 37000 klm.deydi,yakıt konusuna gelince şehir içi ortalama 80 gr yakıyo yeni depoyu fulledim ağzına kadar bi 200 falan kullanırım sonra aynı pompada tekrar benzini gözümle görene kadar fullerim ozaman daha net çıkar şehir içi ortalaması.Önceki arabam skoda favoritti lpg taktırdım yüzde 35 tasaruf yaptım buda yeterli değil o bakımdan gaz çok mantıklı gelmiyo bana.lpg benzine göre litrede yüzde 15 20 daha fazla yakıyo en mantıklısı tasaruflu kullanmayı öğrenmek.
  • Benden sonra yazan olmamış herhalde bu gün fulledim depoyu tekrar, bu süre içinde mümkün oldukça ekonomik kullanmaya çalıştım,sonuç 120 klm. yapmışım şehir içi 9,5 lt. benzin aldı.9,5/120=0.79gr.yakıyo kilometrede önceki yazımda belirtiğim gibi ortalama 80 gr.Gaz taktırmış olsam 100 gr.gaz yakacak gazı benzinden %20 daha fazla yakıyovarsayarsak ki doğruymuş,şu an kilometreyi benzinle 30 krş.gidiyom gaz olmuş olsa 20 krş.olacak çok fazla kullanmayan için gerek yok bence.kapalı otoparklara giremezsin,allah korusun kaza anında yangın çıkma ihtimali fazla,motora verdiği zarar da var,taktırba bedeli,muayne sızdırmazlık falan derken,bagajda yer işkalimi desem yok yazın sıcak havada alırsan gaz buhar olarak basıyomuş pompalar tabi bunu önlemek için sabah erken saatlerde alman gerekiyo gazı kusura bakmayın bunlar benim görüşüm .
  • Arkadaşlar 2004 hyundai accentım var 1.3 mpi motor. şehir içinde 350 krş,şehir dışı 270 krş yakıyor sizce normal mi ? Bence bıraz fazla gıbı.

    Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Yakıtı düşürmem için ne önerirsiniz ?

    Tesekkur ederım.
  • Arkadaşlar yenı hyundai accent kullanıcısıyım ,aynı zamanda ılk arabam.12900 e aldım.Ön kaput ve sol çamurluk değişmiş,aracın küçük bir kazası var.Ama motoru çook ıyı ,durumda.Benım ıszlere sorum şu olacak.

    - Sizce bu şartlarda aracın fıyatı yuksek mı satarken sorun yaşarmıyım ?

    - yakıtta çook savurgan.Km de şehir içi 320 i görüyor,şehir dışında da 270 ın altına düşmüyor.Sizce bu değerler normal midir ?

    -aracın yakıtını düşürmek için ne yapmalıyım ?

    -Yılda 10000 km faln gıdeceğim.Tüp taktırmalımıyım sizce ?

    LÜTFEN BU KONULARDA YARDIMCI OLUN TESEKKUR EDERIM.
  • Evet arkadaşım o gördüğün değerler normal. Zamanın motor teknolojisine göre az yakan motorlardı bunlar ama artık ekonomik değiller. 1.3 mpi motor milenyum kasalara birlikte lanse edilmişti 1999'un sonunda, 2000'de satılmaktaydı. Sonuç: aracına bir kaç yıl binmeyi düşünüyorsan LPG taktır. 1000-1500 ytl arasında para vereceksin, en az iki yıl binmeden kara geçemezsin. İlk yıl kendini amorti eder lpg ikinci yıl tasarrufa geçersin. Tabi bunları ortalama söyledim, kullanıma göre değişir.
  • 50 tl benzinle 140 km yol 80km şehir dışı( yarısı ortalama 60-80 km hızla geri dönüşü 60-110 km hızla) ve 60 km şehir içi toplam 140 km.
    ortalama 0,357 tl yakıyor
  • ARKADAŞLAR MERHABALAR,
    BEN BİEŞEY SORMAK İSTİYORUM.ARACIMIN MUAYENESİ AĞUSTOSTA BİTİYOR,ARACIMA TÜP TAKTIRACAĞIM AMA MUAYENEYİ BİLDİĞİM KADARIYLA EN GEÇ BİR AY İÇİNDE YAPTIRMAM GEREKİYOR VE RUHSATA HEMEN İŞLETMEM GEREKİYOR.BU DURUMDA DA MUAYENEYİ 5 AY ERKEN YAPTIRMAK ZORUNDA KALICAM
    SORUM ŞU :


    EĞER TÜPÜ ŞİMDİ TAKTIRIRSAM FATURAYI KESTİRMESEM MUAYEDNEDEN 1 AY ÖNCE KESTİRSEM,RUHSATA DA MUAYENE TARİHİ OLAN AGUSTOSTAN BIR AY ÖNCE İŞLETSEM BİR SIKINTI YAŞARMIYIM,?

    BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VAR MI ÇOK BÜYÜK RİSKE GİRMİŞ OLURMUYUM ?

    AYRICA YAZIN HAZİRANDA GİRESUNDAN MUĞLAYA GİDECEĞİM,YOLDA POLİS DURDURURSA RUHSATA TÜP İŞLENMEMİŞ OLACAK,ARACIN BAĞLANMA GİBİ BİR DURUMLA KARŞILARŞIMIYIM,BU İŞİN ALTINDAN KALKMANIN BİR YOLUNU BİLEN VARSA LÜTFEN CEVAP YAZIN TESEKKUR EDERIM .
  • La arkadaş ben sizi anlamıyorum adamlar sormuş accent yakıt tüketimi nedir? Cevaplara bak ya kafayı yiyecem yok 140 kuruş yok 300 kuruş sanki soktuğumun benzin fiyatları sabitte lira olarak cevap yazıyorsunuz hergün zam geliyor i8ne benzine adam gibi desenize şehir içi örneğin 7 litre şehir dışı 5 litre şurada forumlara bilgi almak için giriyor insanlar yazdığınız şeyleri ya adam gibi yazın ya da susun. sırf bu mesajı yazabilmek için üye oldum inşallah banlamazsınız.
  • Neyse kusura bakmayın çok sinirlendim aniden agresif mesaj yazdım. Ama yine de 100 km de kaç litre gittiğimizi yazarsak daha verimli bir bilgi olur teşekkürler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.