Şimdi Ara

DH Özel: Asus P5K Pro mercek altında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Donanım haber olarak özel haberler vermeye ve ülkemiz kadar dünyaya da haber servis etmeye devam ediyoruz. En son dün yaptığımız ve yine ses getiren MSI GeForce 8800GT haberinden sonra "DH Özel" haber serisine hız kesmeden devam ediyoruz. Bu haberimizin başrolünde yine bir anakart var. Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan Tayvan merkezli Asus, Intel'in P35 yonga setini kullanan yeni bir anakartı daha anons etmek üzere. Firmanın yeni modeli P5K Pro'nun detaylarına gelin yine ilk defa birlikte bakalım.

    Intel'in Bearlake kod adlı 3 serisi yonga seti ailesinin X38 yonga setinden sonra gelen 2 numaralı oyuncusu olan P35 yonga setini esas alan Asus P5K Pro, Intel'in an itibariyle satılmakta olan güncel tüm işlemcileri ile uyumlu olmakla birlikte 12 Kasım'da resmen anons edilmesi beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip "Penryn" kod adlı işlemcilere de tam destek sağlamakta. Kullandığı yonga seti itibariyle 1333MHz'e kadar FSB desteğine de sahip olan anakart üzerinden 4 adet DIMM slotu yer almakta ve 8GB'a kadar 1066/800/667MHz DDR-2 bellek kullanılabilmekte. Bu arada 1066MHz'lik DDR-2 bellek desteğinin Asus'un MemSpeed adını verdiği firmaya özel bir teknoloji ile sağlandığını da ifade edelim.

    Asus P5K Pro'nun slot dizilimine baktığımzda anakart üzerinde 2 adet PCIe X16, 2 adet PCIe X1 ve 2 de geleneksel PCI slotu olduğunu görüyoruz. ATi'nin Crossfire teknolojisini destekleyen anakart, P35 yonga setinin sahip olduğu bir nevi handikap gereği ancak 16X + 4X formunda Crossfire konfigürasyonu sağlayabiliyor. Yani ikinci ekran kartını alıp Crossfire sistem sahibi olmak isteyen Intel kullanıcılarının X38 veya daha sonra çıkacak X48 yonga setini kullanan anakartlara yönelmeleri gerekmekte. Düzenli bir komponenet dizilimine sahip olan anakart ayırca katı kapasitör kullanımı ile de dikkat çekmekte. Pasif soğutma ile Asus P5K Pro'nun kuzey ve güney köprüleri ile birlikte güç modülleri de pasif soğutma ile desteklenmiş durumda.

    P35 ve ICH9R yonga seti paketinden oluşan anakart genel özellikleri açısından iddialı olmayı sürdüyor. 6 adet SATA-II konnekötrüne sahip olan Asus P5K Pro, sahip olduğu Matrix Storage teknolojisi sayesinde 0,1,5 ve 10 gibi farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilmekte. Marvell'ın 88SE6102 kodlu PATA kontrolcüsüne sahip olan anakart bu sayede 1 x UltraDMA 133/100/66 desteğine de sahip. AI NET2 teknolojisi ile desteklenen gigabit ethernet desteğine sahip olan P5K Pro, Realtek ALC883 ses yongası ile 8 kanal yüksek tanımlı ses desteği de sunabilmekte. 12 adet USB 2.0 ve 2 adet te IEEE1394 portunu üzerinde barındıran anakart genel özellikleri itibariyle pek çok kişiyi tatmin edebilecek düzeyde. Tabi e-SATA desteği olsaymış çok daha iyi olabilirdi demeden de edemiyoruz.

    Yukarıda bahsettiğimiz tüm özelliklerin yanı sıra Asus P5K Pro, firmaya özgü bir takım teknolojileri de üzerinde barındırıyor. Firmanın yeni kullanmaya başladığı EPU teknolojisi sayesinde işlemciye giden güç sürekli kontrol altında tutularak enerji verimliliği hedeflenirken Memspeed teknolojisi ile 1066MHz'lik DDR2 belleklere de doğal destek sağlanmakta. Tabi BIOS'da yer verilen özel overclock araçlarnın yer aldığı menü sayesinde firma hız aşırtma severleri de memnun etmeyi amaçlamış. Tabi anakartın overclock konusunda neler yapabildiğini zaman gösterecektir. Genel görünümü, özellikleri ve kaliteli işçilik ile öne çıkmaya çalışan Asus P5K Pro belirlenecek fiyat seviyesine göre önemli satış rakamlarına da ulaşabilir. Çıkış tarihi konusunda ise net bir bilgi bulunmuyor.


    Sayfanın Linki : www.donanimhaber.com








  • Asus anakart çıtasını yükseltmiş durumda, ASUS P5K SE (109$) den sonra yeni pi p35 çipsetli anakart. Fiyatının çok pahalı olacağını düşünmüyorum. Kartı x38 in mevcudiyetinden dolayı iyi bir yere konumlandıracaktır.
  • herşey iyide anakart güç girişi saçma bir yerde değilmi yaw
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Akhelmet
    herşey iyide anakart güç girişi saçma bir yerde değilmi yaw


    Epox anakartlardada ayni yerde..
  • hakkaten öyle bi de e-sata yok bence pek tutmayacak bi anakart olmuş boşuna
    quote:

    Orjinalden alıntı: Akhelmet

    herşey iyide anakart güç girişi saçma bir yerde değilmi yaw

  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxthon23

    hakkaten öyle bi de e-sata yok bence pek tutmayacak bi anakart olmuş boşuna
    quote:

    Orjinalden alıntı: Akhelmet

    herşey iyide anakart güç girişi saçma bir yerde değilmi yaw




    Herkez esata kullansa canım yanmayacak bende var bu esata ama bi işe yaramıyor kullanmıyorum zaten kullanmak isteyen başka anakart alır ama çoğu kişi kullanmadığı için sorun olmaz.

    Güç girişi hakkaten sorun çıkaracak bir yerde.




  • kesinlikle soğutcuları koyacağız diye güç girişini çok yanlış bir yere koymuşlar bu dışarı atılan havayıda engeller.
  • walla çok güzel yerde daha ne olsun tam gediğe oturtturmuşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 22 Ekim 2007; 23:28:40 >

  • quote:

    Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

    walla çok güzel yerde daha ne olsun tam gediğe oturtturmuşlar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Akhelmet

    herşey iyide anakart güç girişi saçma bir yerde değilmi yaw


    +1905

    Ucuz biostar,asrock vs anakartlardaki gibi güç girişi
    çok ters bi yerde ...
    Asus'tan bir ilk
  • http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=19727forumun incelemelerini yabancı siteler alıntı yapıyorlar mutlu oluyoruz
    emeği geçenlere teşekkürler
  • bu kart ne zaman gelir bilgisi olan var mı acaba ben neti aradım satış sitelerinde göremedim
  • walla güzel.
  • Çok güzel kart tamam ama şimdi bana yuh diyebilirsiniz bana bu P serisi bölücü ve hain hain olduğu kadarda aşşalık bir örgütü hatırlatıyor nedense Asus fanıyım ama nedense bu serisine sırf bu yüzden hiç bakmıyorum
    Yada ben bu aralar fazla doluyum
  • soğutucu basit
    pcı slotları 2 ye indirgenmiş

    yaa anlamadığım şu pcı slotlarını niye çalıyorlar anlamış değilim.Sanki ortalıkta pcıX1 lik kartlar varda (ses kartı,tv kartı,raid kartı vs..)
  • Evet dediğin doğru pci ları azalta azalta bi hal oldular nedense Gerçi taktığımız bi alette yok ama
  • quote:

    Orjinalden alıntı: axiadam

    quote:

    Orjinalden alıntı: Akhelmet
    herşey iyide anakart güç girişi saçma bir yerde değilmi yaw


    Epox anakartlardada ayni yerde..


    bu saçma olduğu gerçeğini değiştirmez
  • kötüleye kötüleye kaldınız yaa güzel anakart
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HyperActive


    quote:

    Orjinalden alıntı: Akhelmet

    herşey iyide anakart güç girişi saçma bir yerde değilmi yaw


    +1905

    Ucuz biostar,asrock vs anakartlardaki gibi güç girişi
    çok ters bi yerde ...
    Asus'tan bir ilk


    Çok saçma bir yere koymuslar hangi akla hizmet koymuslar ilğinç...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.