Şimdi Ara

Kesintisiz Güç Kaynağı takip ve kontrol yazılımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle merhaba foruma yeni üye oldum gerçekten çok kaliteli bir platform

    yeni aldığım powercom imperial series 1000ap ups cihazının yanında upsmon Kesintisiz Güç Kaynağı takip ve kontrol yazılımı çıktı

    fakat ben bir türlü bu yazılımın elektirk gelince bilgisayarı otomatik açmasını sağlayamadım geceleri genelde bilgisayarı dosya ve veri indirmek için açık bırakıyorum

    elektirik gidince yazılım bilgisayarı kapatıyor fakat gelince açmıyor acaba nasıl bir ayar gerekiyor bios ayarlarıyla oynadım fakat beceremedim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler



  • ups pc yi nasıl kapatıyor onu bir anlayalım önce.
    "şimdi bilgisayarınızı güvenli olarak kapatabilirsiniz...." yazısını ekrana getirtip elektriğini mi kesiyor?
    -eğer böyle yapıyorsa bios taki güç ayarları içinde "resume power on" a benzer bir ayar vardır. onu "last state" yapmanız yeterli olacaktır.
    -eğer öyle yapmıyorsa bios taki o ayarı "power on" yapmanız lazım. fakat bu ayar sakıncalı bir ayardır. bilgisayarı siz normal olarak kapatıp gittiğinizde de bu ayar devrede olacak, elektrik gidip gelmesinde pc çalışmaya başlayacaktır.


    windows un açılmasında da şifre kullanıyorsanız tweakxp yazılımını kullanarak açılıştaki şifre girme olayını otomatiğe aldırabilirsiniz.

    p2p programları çalıştıran kişiler için bu güzel bir uygulamadır.
  • sayın alperian elektrik kesince ups akü seviyesi azalıyor upsmon programı çalışan programları kaydedip bilgisayarı otomatik kapatıyor buraya kadar herşey tamam

    ben gece bilgisayarı toreen vs.. p2p programları ile dosya indirmek için açık bırakıyorum bazen acil download yapmam gereken programlar oluyor bizim burada sürekli elektrik gidip geliyor

    ben elektrik gelince bilgisayarın otomatik açılmasını istiyorum böylece download larımı daha çabuk yapmak için bios tan gerekli ayarları yaptım fakat

    bios elektrik gelince bilgisayarı açıyor bilgisayarada ups desteği olduğu için elektrik hiç kesmiyorki ve akü bitmeden bilgisayarı kapatıyor bilgisayar da böylece hep elektrik olmuş oluyor

    bu biosla alakası olmadığını düşünüyorum upsmon programı ayarlarıyla ilgisi var. ilginize teşekkürler yardımlarınızın devamını bekliyorum
  • Yazılım ismi ne tam olarak? Bu arada UPS'ler bilgisayarı kapatmazlar; elektrik gittiğinde otomatik olarak devreye girip elektrik verirler sisteme. Tabi sınırlı bir süre için.
  • UPSMON muş bende eve gidince denicem bu programı

    bu sitede de bişeyler yazıyo bu program hakkında

    http://kesintisizguckaynagi.blogcu.com/Urun+Inceleme-1/
  • işte bende bundan bahsediyorum ups bilgisayarı kapatmıyor biostaki elektrik gelince bilgisayarı otomatik aç ayarıda işe yaramıyor bu ayar biostan olmuyacağına göre acaba hangi programla

    elektrik gelince bilgisayarı otomatik açmayı başarırım şuan ups ile beraber gelen upsmon programı kullanıyorumhttp://www.powercom-ups.com/products/software/upsmon.htm

    quote:

    Orjinalden alıntı: Algol Perseus

    Yazılım ismi ne tam olarak? Bu arada UPS'ler bilgisayarı kapatmazlar; elektrik gittiğinde otomatik olarak devreye girip elektrik verirler sisteme. Tabi sınırlı bir süre için.




  • quote:

    bios elektrik gelince bilgisayarı açıyor bilgisayarada ups desteği olduğu için elektrik hiç kesmiyorki


    kullanılan ups marka ve modele göre durum farklılık arzedebiliyor. bazı modeller bilgisayarı(windowstur bu) kapattıktan sonra belli bir süre sonra çıkış enrjilerini kesecek şekilde ayarlanabilir. ayarlar kısmını bir kurcalayın isterseniz.

    ups lerde "green ups" denen özellik vardır. ups in üzerindeki yük genelde 30W altında olduğu zaman ups 5 dakika sonra kendini kapar. elektrikler kesildiğinde ve bilgisayarınız da kapandığında eğer ups iniz de de bu özellik mevcut ise ups in çıkışındaki güç dengelerini değiştirerek(ses sistemini şebekeye prizine kaydırmak, printerı kapalı tutmak vb.) ups i kapanmaya zorlayabilirsiniz.

    benim kullandığım ups yazılımı e-eyes diye bir programwww.eeyes.com.tw da sitesi. yazılım kurarken şifre istiyordu diye biliyorum. şifresi yoksa sizin ups iniz de çalıştırmayı deneyebilirsiniz(muhtemelen uyumlu olmayacaktır ama yine de denemekten zarar gelmez)
    ups ayarlarının resimlerini bulursam atacağım şimdilik diğer resimlere buradan ulaşabilirsiniz.>>>http://forum.donanimhaber.com/m_7175263/mpage_3/key_/tm.htm konuyu okumanızı tavsiye ederim.

    dediğim resmi buldum
     Kesintisiz Güç Kaynağı takip ve kontrol yazılımı

    resimdeki 3. ayar(shutdown ups.... 100) kapanma prosedürleri başladıktan kaç saniye sonra ups çıkışının kapanacağı(pc ye gelen elektriğin kesileceği)nı belirler. windows ister kapansın ister kapanmasın 100 saniye sonra elektriği keser. 0 sebeble windows unuz hızlıca kapanıyorsa bu özellik iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 23 Ekim 2007; 11:08:27 >




  • merhaba arkadaşlar hadiseyi çözdüm gayet basit upsmon programının genel ayarlarında ups kapatma zamanı geciktirme diye bir şıkvar

    oraya ben 2 yazdım önerilen rakkam program tarafından 0 olarak ayarlanıyor

    eğer sıfırda bırakırsanız ups hiç kapanmıyor ben 2 dk ayarladım böylece elektrik gidince ups bilgisayarı kapatıyor 2dk sonrada kendini kapatıyor elektrik gelincede (fiş takılıysa) otomatik açılıyor

    yanlız bios un power sekmesinde bir ayar var adını şuan unuttum elektrik gelince bilgisayarı otomatik açsınmı diye o seçeneği off tan power on a getiriyosun bu kadar basit iyi geceler
  • Benim ups anında kapanıyor powercom 1000ap 15 saniye anca idare ediyor
  • Tunçmatik eco 2000 plus ürününü aldım. (http://www.hepsiburada.com/tuncmatik-digitech-eco-2000va-line-interactive-ups-tsk3673-p-BD801893 )

    Ürünün yanında bir program cd si yoktu.

    Elektrik kesilince, bilgisayarım kaç dakika daha çalışacak diye bir program arıyorum. Henüz bulamadım.

    Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
  • Hoca kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aynısından aldım. Ne durumda cihazınız ? 1 sene olmuş.
  • Cihazda sorun yok, iyiki almışım, köyde çok işime yaradı. Şimdi şehirdeyim. Cihazın sesini bile duymuyorum. Oldukça sessiz. Yazılım bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hoca

    Cihazda sorun yok, iyiki almışım, köyde çok işime yaradı. Şimdi şehirdeyim. Cihazın sesini bile duymuyorum. Oldukça sessiz. Yazılım bulamadım.

    YAzılım var hocam. Ben kullanıyorum, gerektiği zaman pc yi kendisi kapatıyor. powermanager 2
  • ottoman984 kullanıcısına yanıt
    O programı denedim. Cihazın yanında gelmiyor. Yine bir Donanımhaber kullanıcısı arkadaşın verdiği seri no ile kullandım. Ama cihazın aküleri daha doluyken pcyi kapattı. 3 kere Test ettim, sonunda yazılımın uygun olmadığını düşünüp, bilgisayarımdan sildim. Bir de arayüzü çok kötü geldi. 90 larda kullandığım Windows 3.1 gibi .
  • Hoca kullanıcısına yanıt
    :D aynen hocam. arayüz berbat.

    Ayar yapmış mıydınız ? akü doluyken de kapatabilir çünkü. Pc yi korumaya hemen almak ve aküyü yememek için. ben ayar yaptım yaklaşık 20-30 dk açık tutuyor pc yi sonra kapatıyor

    Aslında olması gereken şu

    * elektrik kesilince program sana mail atacak
    * pc yi 5-6 dk elektrik gelmediği taktirde güvenli kapatacak
    * Pc yi uzaktan açabileceğin sisteme sahip olacaksın ( genelde yeni modemlerde bulunuyor bu özellik. Wol oek sağlıklı değil )
  • ottoman984 kullanıcısına yanıt
    Ayar aradım ama ya bulamadım, ya da gözümden kaçtı.


    Bu kısımlar daha önce aklıma gelmemişti.

    * elektrik kesilince program sana mail atacak
    * pc yi 5-6 dk elektrik gelmediği taktirde güvenli kapatacak
    * Pc yi uzaktan açabileceğin sisteme sahip olacaksın ( genelde yeni modemlerde bulunuyor bu özellik. Wol oek sağlıklı değil )

    Ben basit düşünenen, basit biriyim.

    Mesela,
    bilgisayarım yanmasın,
    windows her yeni sürümüne rağmen çökmesin,
    bir de 30 dakika yı bana garanti etsin. ( Bu yüzden bu cihazı biraz daha pahalı olmasına rağmen tercih etmiştim.)

    Yazılım aramamda ki sebep,her türlü şarja ve batarya ömrüne rağmen son 30 saniyeyi bana bıraksın.

    Bende, son sözlerime "Eşhedü enla... diye başlayayım :)
  • Hoca kullanıcısına yanıt
    o da güzelmiş. 30 dk gider ama ne kullandığına bağlı. 2 k va lık kullanıyorsunuz. Pc nin kaç kw çektiğine göre değişir.. mesela benim 6 tane 8 tb hdd,pc deki bilumum şeyler ve ekran kartı %100 deyse toplam 25 dk falan dayanıyor sonra kapatıyor. Şayet ekran kartında yük yoksa diğerleri full iken bile 1,5 saat gidiyor. Kaç w çektiğine bağlı kasanın.

    windows un en büyük sıkıntısı, aniden kapanırsa kafayı yemesi..mavi ekran hataları vs oluyor. Ups nin pc yi kapatabilmesi bile mucize bu yönden..

    30 dan fazlasını garanti eder 120-150 w tüketimin varsa ama ayarlardan süreyi uzat. Ben süreyi kaldırdım. Akü kritik düzey limitine gelene kadar açık tutuyor. Aküyü riske atmamak için artık pc yi kapatıyor.




  • konu eski ama belki takip ediliyor olabilir diye yazıyorum


    güç kaynağı masaüstü pc yi notebook da olduğu gibi akü seviyesi düşünce otomatik kapatıyor mu? Bunu yazılımla yapan 1,5-2kva güç kaynağı bakıyorum ama bu özelliğe sahip ups yok dediler.


    pc nin açılmasını anakart ayarlarıyla yapabiliyorum, fakat win 11 de oturum açma kısmında parola var onu nasıl aşarım. Sistem otomatik açılsın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.