Şimdi Ara

SYMBİAN OS'ta hangisi daha başarılı SE/NOKİA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben daha önce SE p910i kullanmıştım ama hiç memnun kalmamıştım. sık sık kilitlenmeler. Dokunmatik ekranda zaman zaman aksilikler. Geçen gün bir arkadaşa N73 aldık ve son version nokia symbianı inceleme fırsatım oldu. Fena değildi. Ancak SE de durumlar nasıl bilmiyorum?

    Acaba SYMBİAN işletim sistemini uygulamada hangi firmanın cihazları daha başarılı durumdadır acaba? Sanki Nokia gibi ama başka yorumlara da bakalım.

    saygılarımla.



  • Bencede nokia işletim sisteminde başarılı, hem nokia modelleri için daha çok program içeriği var
  • SE şu ana kadar s60 UIQ kullandı modellerinde. Beraberinde dokunmatik ekranlı modeller çıkardı, kullandı. Oysa Nokia daha basit olan s60 standart sürümü kullandı. Diğer yandan UIQ olmayan s60 larda daha sık ve hızlı gelişmeler mevcut. Ör: Symbian v7 den şu an 9.2 lere kadar gelmiş olmaktayız kısa zamanda. Ama aynı gelişme hızını UIQ tipinde görmek zor. SE genelde ram miktarını az tutuyordu cihazlarında keza aynı durum Nokia da geçerli. O yüzden arkada çalışan programlar veya programlar arası geçişte bir takım sorunlar yaşamak doğaldı. Yavaşlamalar, takılmalar, hatta kilitlenip restart durumları. Öte yandan N95 8gb ve E90 gibi modellerde ram miktarına büyük oranda takviye yapıldığını görüyoruz. İşletim sistemi açısından büyük bir nimet sayılacak bir durum. Benim görüşüm Nokia da E serisi cihazlar özellikle E61 çok stabil işletim sistemi olarak. Sonuç olarak SE ve Nokia nın tercih ettiği yapı farklı. 2008 de ve sonrasında Nokia dokunmatik ekrana hızlı bir geçiş yapacak. Bunun yanında maliyetleri düşüren, dolayısıyla daha ucuza teknoloji ve daha hızlı çalışan işletim sistemi Symbian 9.5 gelecek. Tabi bunun sonu yok. Fakat özellikle vurgulanan özellikleri bunlar.
    Atladığım veya sormak istediğiniz bir soru olursa, burdayım. Tabi diğer arkadaşların da yorumları da değerlendirilmeli.




  • .:RocKCI:.

    +1 aynen
    nokia symbian da daha basarılı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Al PaC

    SE şu ana kadar s60 UIQ kullandı modellerinde. Beraberinde dokunmatik ekranlı modeller çıkardı, kullandı. Oysa Nokia daha basit olan s60 standart sürümü kullandı. Diğer yandan UIQ olmayan s60 larda daha sık ve hızlı gelişmeler mevcut. Ör: Symbian v7 den şu an 9.2 lere kadar gelmiş olmaktayız kısa zamanda. Ama aynı gelişme hızını UIQ tipinde görmek zor. SE genelde ram miktarını az tutuyordu cihazlarında keza aynı durum Nokia da geçerli. O yüzden arkada çalışan programlar veya programlar arası geçişte bir takım sorunlar yaşamak doğaldı. Yavaşlamalar, takılmalar, hatta kilitlenip restart durumları. Öte yandan N95 8gb ve E90 gibi modellerde ram miktarına büyük oranda takviye yapıldığını görüyoruz. İşletim sistemi açısından büyük bir nimet sayılacak bir durum. Benim görüşüm Nokia da E serisi cihazlar özellikle E61 çok stabil işletim sistemi olarak. Sonuç olarak SE ve Nokia nın tercih ettiği yapı farklı. 2008 de ve sonrasında Nokia dokunmatik ekrana hızlı bir geçiş yapacak. Bunun yanında maliyetleri düşüren, dolayısıyla daha ucuza teknoloji ve daha hızlı çalışan işletim sistemi Symbian 9.5 gelecek. Tabi bunun sonu yok. Fakat özellikle vurgulanan özellikleri bunlar.
    Atladığım veya sormak istediğiniz bir soru olursa, burdayım. Tabi diğer arkadaşların da yorumları da değerlendirilmeli.
    harika ve özentili yorum teşekkür ederiz. Nokia hakikaten yıllardır neden dokunmatik ekran yapzdı ilginç bir konu. Oysa Nokia cep telefonunun sihirbazı nerdeyse istese hepsini öyle çıkarırdı. Bilinen gerçek şu ki işletim sistemli yoğun seçenekli kulanumlarda dokunmatik olmazsa olmazın kuralı. Bu nedenle geçecek demişsin bu bir tahmin mi yoksa resmi bir bilgi mi?




  • Ben teşekkür ederim.
    Dokunmatik ekran konusu resmi olacak kadar kuvvetli bir bilgi. Firmanın gelecek planları arasında yer almakta. 2008 e de çok az bir zaman kaldı zaten. Hatta geçen günlerde Nokia farklı bir dokunmatik ekran patenti de aldı. İlerleyen zamanla artacak ekran çöz., maliyetlerin düşüşü, wi-fi nin, ileriki dönemlerde wi-max ın standart hale gelecek olması ve dokunmatik ekranın yaygınlaşması Nokia nın gelecek dönem planları arasında.
  • Nokia daha başarılı ki konuyu Nokia bölümüne açmışsın
  • p990i kullandim suan n95 kullaniyorum. n95 daha iyi gibi..
  • p990i kullandım işletim sistemi hataları ve kitlenmeler nedeniyle nasıl satacağımı şaşırdım n73 de sonderece iyi idi
  • motorola gibi esnek olsa bıraz..
  • Tabiki Nokia symbian konusunda daha başarılı.
    Zaten symbian hisselerinin büyük çoğunluğu nokiaya ait.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertekin

    Tabiki Nokia symbian konusunda daha başarılı.
    Zaten symbian hisselerinin büyük çoğunluğu nokiaya ait.


    +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.