Şimdi Ara

1001 Belgesel Film Festivali

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali 'nin onuncu su, 3-7 Ekim 2007 tarihleri arasında yine İstanbul'da gerçekleştirilecek.

    Festival, Dokuz yıldan bu yana Türkiye'den ve dünyadan yüzlerce belgesel filme ev sahipliği yaptı. Çok sayıda belgeselciyi ve belgesel kuramcısını seyirciyle buluşturdu. Sinema sanatının evrenselliğini önde tutarak, belgesel sinema aracılığıyla farklı toplumların birbirlerini tanımalarının ve anlamalarının da önünü açarak sıcak bir ortam oluşturdu.

    Geçen dokuz yıla bir göz attığımızda Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, başladığı 1997 yılından bu yana, 877 filme ev sahipliği yaptı; dünyanın 51 ülkesinden, yüzlerce belgeselciyi ağırladı.

    Şimdi, “10.1001”de, tüm belgeselciler olarak, gerçeklerimizi ve hayallerimizi bir kez daha paylaşmaya hazırlanıyoruz...


    Bilindiği üzere Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali yarışmasızdır. Ancak, festivale katılacak filmler, ilkesel olarak toplu izlemeyle, tartışarak karar alan geniş katılımlı seçiciler komitesi tarafından belirlenir. Bu seçim filmlerin güçlü ve evrensel bir sinema dili kullanmış olmaları kadar; insanlığı yücelten değerleri, farklı kültürlerin birbirleri yerine geçirilmeden bir aradalıklarını savunmaları; insanlığın gelecek tasarımına katkı sağlamaları; farklı ve derin bakış açıları sunuyor olmaları temel ölçütleri çerçevesinde yapılır.

    Yeryüzünün en eski metropolünde düzenlenen, İstanbul'un konumunun getirdiği şansla, bu aynı anda iki kıtada birden düzenlenen tek festival , ne yazık ki günümüzde dünyanın en sıcak coğrafyasıyla çevrili konumdadır. İşte bu nedenle 10. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali nin, ya da 10.1001'in taşıdığı önem açıktır. Önceki yıllarda olduğu gibi, dünya belgeselcilerinin, sinemaları ve söyleyecek sözleriyle burada olmalarının, bu olağanüstü platformda belgesel sinemanın gücünü göstermelerinin önemine inanıyoruz.

    Tüm dünya belgeselcilerine onuncu kez sesleniyoruz: Yenilenmiş atmosfer içinde, sinemanız, öykülerinizle bu yıl da bizimle, dört gözle festivali bekleyen belgesel izleyicisiyle birlikte olacağınıza inanıyoruz...

    10. 1001'de buluşmak üzere…


    Dün başladı ama ben gidemedim hiç. Giden var mı bu festivale?

    Tarık Zafer Tunaya ve o taraflarda idi.

    http://www.1001belgesel.net/

    Bu adreste ayrıntılar var gitmek isteyenler için.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.