Şimdi Ara

Krediyle alınmış aracın noter satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Banka kredisi ile alınmış, ruhsatında banka rehini olan arabanın; noter satışı için bankadan alınan yazı yeterli mi? yeni ruhsat çıkartmam gerekiyor mu?

    not: tabii ki kredi borcu bitti..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iricioglu -- 30 Eylül 2007; 20:20:35 >



  • Arabanın taksidi bitti mi? Eğer bitmediyse bankanın vereceğini sanmıyorum.

    Ruhsatı değiştirmeniz gerekiyor ben öyle biliyorum. birde diğer arkadaşların fikrini al istersen.

    Araba bankanın üzerine ise noter satışı gerçekleştiremezsiniz.
  • İlgili banka şubesinden ıslak imzalı 2 nüsha rehin kaldırı yazısı alacaksınız, ardından 2 nüshayla notere gidip yazıya noter tasdiki yaptıracaksınız, yazının biri noterde kalacak diğer tasdikli nüshayı alıp trafik tescil'e başvurup rehni kaldırıp,rehnin işlendiği ruhsat belgesinin yenisini alacaksınız.
  • Yeterlidir. Bankadan aldıktan sonra bankanın çalıştığı noter onaylatacaksın. Sonra istediğin gibi satışı yaparsın.
  • Banka hangi noterle calisiyorsa o netere gidip borc bitti kagıdini aliyorsun noterce onayli borcu yoktur kagidi ile aracinizin bagli bulundugu trafik müdürlügüne gidip yeni ruhsat cikariyorsunuz..

    satis sirasinda ruhsatta rehin gözüktügü icin trafik devir vermez verse bile alan adam isini garantiye almak istiyorsa bu rehini kaldirtmadan araci almaz zaten...
  • Bu arada notere 30-40 milyon bankaya da bi 10-20 milyon para vereceksin..

    Malesef burasi turkiye...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: proffesor

    Banka hangi noterle calisiyorsa o netere gidip borc bitti kagıdini aliyorsun noterce onayli borcu yoktur kagidi ile aracinizin bagli bulundugu trafik müdürlügüne gidip yeni ruhsat cikariyorsunuz..

    satis sirasinda ruhsatta rehin gözüktügü icin trafik devir vermez verse bile alan adam isini garantiye almak istiyorsa bu rehini kaldirtmadan araci almaz zaten...


    Noter onaylı rehin kaldırma yazısı ile ruhsat değiştirmeye gidilen yer ile satışta ruhsat devri yapılan yer aynı değil mi? Trafik şube böyle bir engel çıkartıyorsa bu ancak fazla işlem yapıp fazla haraç kopartmak için olabilir.

    Ben de borcu kapatıp noterden rehin yoktur yazısını aldım ama ruhsatı değiştirmeye hiç niyetim yok. Daha muayene için de uzun bir süre var. Bu arada aracı satmak istersem de (şart koşarlarsa) ruhsatı satarken yeniler öyle devrederim.




  • Kardeş bankadan alacağın ve notere onaylatacağın rehine nin kaldırıldığına dair yazı satışta yeterli, ruhsat direk satın alan kişi adına çıkıyor, bizzat böyle bir araba aldığım için biliyorum.
  • Ruhsat değiştirilmesi diye bir şey yok...

    Benim aracımda banka rehini vardı
    Bankadan rehin kaldırma yazısını aldım, notere gittim, sonra trafiğe getirdim, nüfus fotokopisi, ruhsat ile bu belgeyi verdim.
    Saat 4'te tekrar trafiğe gittim, eski ruhsatımı geri aldım, yanında "ilgili noterliğe" diye bir yazı veriyorlar ve bu yazı ile noterden satışını yapabiliyorsun...
  • Konuya tam hakim degilim ama,pert olan aracım için yapmış oldugum işlemi anlatayım.bankadan alıp noterden onaylattıgın evragı aracın baglı

    oldugu trafik birimine götürüp,ilgili notere satış yazısı alıyorsun.ruhsatta rehinli yazsa bile aracını satabiliyorsun.ayrıca araç sorgulamadanda

    araç rehinsiz gözüküyor
  • cevap veren herkese tşk. son iki cevap tam doğru olmuş. bugün işlemi yaptırdım. önce bankadan yazı alıyosun. sonra bankanın çalıştığı notere gidip onaylatıyosun. sonra aracın trf. şubesine bu yazı ile gidip, ilgili notere diye başlayan ve aracın satılabileceğini söyleyen bir yazı alıp, istediğin noterden satışını yapıyosun..
  • Arkadaşlar banka borcu bitmemiş bir araç için, banka ile konuşup plaka değişimi için rehin kaldırma yazısı alınabilinir mi ?
  • merhabalar;

    aracımın kredı borcu var fakat ruhsatta rehınlı olarak gorunmuyor; bu aracın satısını noter uzerınden yapabılırmıyım?
  • Bende aynı soruyu sormak istiyorum. Benim ruhsattada rehindir diye bir ibare yok. Acaba noterdemi çıkar arabanın kredi ile alındığı?
    saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mohawknife

    Bende aynı soruyu sormak istiyorum. Benim ruhsattada rehindir diye bir ibare yok. Acaba noterdemi çıkar arabanın kredi ile alındığı?
    saygılar



    Ruhsat 2. planda satışta, önemli olan noterde, haciz, rehin, ipotek vs.. cıkar orada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.