Şimdi Ara

işlemci fanı duruyor lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • işlemci fanı uyku moduna girdikten sonra duruyo ve ben tekrar bişeyler yapmaya başladığımda dönmüyo easy tune dan konrtol ediyorum normalde masaüstünde 600-700 rpm arası dönerken fan işlemci sıcaklığı 22-26 derece arasında ama uyku modundan çıkıp fan dönmezken 40 ve artmaya dewam ediyo
    bilgisayar bu haldeyken kasanın yan kapağını açıp fanın yapraklarını itiyorum ve tekrar dönmeye başlıyo bi gün boşluğuma gelcek işlemciyi yakcam diye korkuyorum

    anakartın ve işlemcinin kurulumunu ben yaptım ama eksik bişey yapmadığımdan eminim sizce sorun neyden kaynaklanıyo olabilir nasıl çözebilirim işlemciyle anakartı yeni aldım.



  • biostan smart fan kontrole bakın.eğer olmazsa fanda sorun var demektir.
  • Fan da sorun olabilir. Gerilim yavaş yavaş artarken fan ivme kazanamıyor demekki. (Faın motorunda döner manyetik alan olur ve rotor yani dönen kısım bu manyetik alanı takip eder. Ama eğer tam orta noktada yani iki tafatan da çekilirken durdu ise sorun olur. Hatta büyük motorlarda yardımcı sargılan falan olur. Ya da fazlasına gerek yok sen en iyisi çalışma sıcaklığını artır ki direk hızlı devirden başlasın. Olmadı fanı değiştirmen gerekir.)
  • Bende biostan fan kontrolünde ilk açılış voltajını yükselt derim. böylece düşük gerilimde kalkamayan motor daha yüksek bir gerilimde kalkabilecektir. aynı zamanda fanın durmasını ısı değerleriylede oynayarak fanın hiç durmamasını sağlayabilirsin. Zaten bu kadar düşük devirde dönen fan ses yapmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.