Şimdi Ara

PC'nin kendi kendini format sırasında Resetlemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Sorunum şu:

    Bilgisayarımı her açtığımda sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı uyarısı alıyordum.Ve sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyor(Mavi ekran hatası yok!!).Bilgisayar antivirüs taramasından geçti ve bişi bulanamadı.Sistem geri yüklemesini kullandım bir sonuca varamadım.Her seferinde sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı yazısı geldikten sonra belirli bir müddetten sonra bilgisayar restart atıyor.Formata kadar verdim.Eski sürücülerimi silip yeniden oluşturdum ve formata başladım.İşletim sistemi serial number ı girdikten sonraki aşamada mavi ekranda hata alıyorum(okuyamıyacağım hızda geçiyor ve kapanıyor) ve bilgisayarım yeniden başlıyor.Tekrar yükleme sırasında aynı problemle karşılaşıyorum.

    Bilgisayarcıya götürdüm.Oda format atarken aynı sorunla karşılaştı ve donanımsal bir problem olduğunu söyledi.Kasayı açıp incelerken işlemci yanındaki anakart üzerinde bulunan 6 adet kondansatörün kafalarının aşırı şiştiğini söyledi ve bunların değişmesi durumda sorunumun çözüleceğini söyledi.Kafama takılan şu:Bilgisayar hep aynı noktada kendine restart atıyor.O nokta formattaki şifre yazdıktan ve onayladıktan bir süre sonra kendini resetlemesi ve tekrar başlaması.Sizce kondansatörlerde meydana gelen problemden dolayı bilgisayar kendini farklı zaman aralıklarında resetlemez mi?Çünkü kendini hep aynı noktada resetliyor.Ayrıca Ram,Sıcaklık ayarları yada diğer donanımlarda bir problem yok.

    Bilgisayarın format içinde kendini resetlemesinin başka nedenleri olabilirmi?

    Yardımlarınızı Bekliyorum







  • Senin sorunun Büyük ihtimal donanımsaldır. Format atarken reset atması bunu gösteriyor. Hardiskinde bir sorun olabilir. veya bilgisayarcının dediği gibide olabilir. Sen istersen Bir tane CD den çalışan Pardus işletim sistemi bul onunla bilgisayarını bir başlat bakalım yine reset atarsa bilgisayarcının dediği gibidir. yok atmazsa o zaman harddiskinde bir sorun vardır. değiştirmen gerekebilir
  • Format atarken ve işletim sistemi kurulumu sırasında hdd üzerine yüklenen bilgilerin bad sectorlü bölüm üzerine denk gelmesi böyle bir probleme sebep olabilir mi peki?Yada veriler hdd üstüne işlenirken bad sectorlü alan otomatik olarak atlanır mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustano23

    Format atarken ve işletim sistemi kurulumu sırasında hdd üzerine yüklenen bilgilerin bad sectorlü bölüm üzerine denk gelmesi böyle bir probleme sebep olabilir mi peki?Yada veriler hdd üstüne işlenirken bad sectorlü alan otomatik olarak atlanır mı?


    Hdd üzerindeki bad sectorleri ayırarak kullanım dışı bırakan programlar var..Biraz araştırırsanız bulabilirsiniz..Yalnız ben size disk birleştirme yapmanızı öneririm..En son ne zaman disk birleştirme yaptınız?
    O&O Defrag programı çok iyi bu konuda tavsiye ederim..Bilgisayarım sağ tık Yönet>Disk Birleştirici menüsünden de yapabilirsiniz ama O&O Defrag daha kapsamlı




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustano23

    Format atarken ve işletim sistemi kurulumu sırasında hdd üzerine yüklenen bilgilerin bad sectorlü bölüm üzerine denk gelmesi böyle bir probleme sebep olabilir mi peki?Yada veriler hdd üstüne işlenirken bad sectorlü alan otomatik olarak atlanır mı?


    Bad sektörden kaynaklandığını zannetmiyorum. Çünkü sen format atıyorsun. Format atarken bad sektörler onarılır. onarılamıyorsa kullanılmıyacak diye bir kenara ayrılır. ve onun üzerine bilgi yazılmaz. Büyük ihtimal fiziksel bir hatadır. Eğer imkanın varsa başka bir hdd ile dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.