Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (476. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.706
Cevap
93
Favori
358.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    anlamak için daha çok öğrenmem gerek.

  • Jean-Christophe Grange - Küllerin Günü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacımız, gerçeği öğrenmeye birlikte yönelmek, kendimizin ve toplumumuzun mutluluğunu elde edebilme yollarını araştırmak, insan olmanın şeref, haysiyet, erdem, sorumluluk ve sevincini paylaşmak, borçlu ve minnettar olduğumuz, olmanız gereken örnekleri hatırlayıp, anlamaya çalışmaktır.

    Dert ve şikâyetlerimizin ortak olduğuna inaniyoruz. Sadece şikayet etmenin hiç bir çözüm getirmeyeceğini de biliyoruz. Sağlıklı çözümler için problemlerin doğru belirlenmesi, çok iyi bir durum tepsiti yapılması elbette önemlidir. Fakat asıl hedef çözüm üretebilmektir. O yüzdenbunları birlikte düşüneceğiz.

    Bu kitap öncelikle Türk gençliği için hazırlanmıştır. Bir ekip çalışmasının ürünüdür. Bu uğurda bir katkı sağlayabilirsek "Türk Düşünce Hareketi" mensupları olarak bahtiyarlık duyarız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

    Milletimizin ilelebet hür ve mutlu yaşayabilmesi temennisiyle...



    Kitap adı : Türk Düşüncesi...

    15. baskı. Toplam 160 sayfa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞuÇılgınLaz -- 25 Mart 2021; 14:36:8 >
  • Gün ışığı en doğudan merhaba der memlekete. Trabzon şehri de ilk selamlananlardandır Karadeniz'de... Aldığı erken selamın hakkını verir ele avuca sığmayan Trabzon'lu... Yurduna, bambaşka ilkler armağan eder her alanda. Futbol, belki en göze çarpanıdır...

    1800'lerde Trabzon'da futbol turnuvaları düzenlenirken, tarih 1922'yi gösterdiğinde Anadolu'nun ilk futbol kitabı yazılır. Bunun da hakkı ödenir; tam 45 yıl sonra, yazdığı kitapta yeni bir sayfa açar şehir Trabzonspor'la birlikte ve yepyeni ilklerin temelini atar.

    Bugün ise ilk defa bir takımı, taraftarı anlatıyor. Futbolu aşan niteliğiyle, sosyolojik bir saha çalışması halini alıyor adeta bu kitap. Bir futbol takımından öte; bir şehri, bir kimliği, bir duruşu ve bir kültürü sunuyor satırları arasında.

    Bize Her Yer Trabzon, kilometrelerin anlamını yitirdiği sevgi yoğunluğunda, bir çift rengin ardına düşen milyonların sesi oluyor.


    Kitap Adı : Bize her yer Trabzon - Harun Çelik.


    Sayfa : 376




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞuÇılgınLaz -- 25 Mart 2021; 14:59:59 >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    basım sürüyle yanlışla dolu.hatta sayfanın biri diğerinden önce basılmış. okuma zevkini mahfeden bişey bu.içeriğe gelecek olursak resmen duygular sel olup üstünüze akıyor. duyguları anlatımı detaylı, sizi alıyor tam içine bırakıyor.

  • Ferhan Şensoy - Karagöz ile Boşverinbeni

    Hemen bitmesin diye az az okumaya çalıştım ama başlayınca da kolay bırakamadım kitabı, sonu için aynı şeyi söyleyemesem de eğlenerek okuduğum kitaptı. Yanlış anlaşılmasın kitabın sonu kötü değil ama hüzünlü bitiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikistutmazsabri -- 2 Nisan 2021; 15:0:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mecburiyet-stefan zweig

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    Tahmin ettiğim gibi değil, öğrenciler için sınav kaygısını azaltmak amacıyla yazılmış bir kitap. Yazımı çok sade geldi bana, lise çağındaki bir genç için oldukça sade. Yazarı araştırdığımda bazı haberler gördüm, buna bağlı olarak düşük doz verilen "din" muhabbeti ve kitapta hiç genç kızlardan bahsedilmemesi dikkatimi çekti.

  • zaman çarkı'ni bitirmeye calisiyorum 12 tanesi bitti en son kışın yüreği bitti simdi alacakaranlik kavşagina gececegim. 7 sene oldu bitiremedim daha seriyi rahmetli yazarken benden hizli yazmistir. seriye baslayanlara tavsiyem kitaplar arasina cok zaman sokmasinlar zira o kadar karakter varki olaylari hatirlasanizda hangi karakter kimdi hatirlamak zor oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumakta olduğum 102. Kitap. Şimdi tabiri caizse ve yerindeyse şeytan diyor ki ; "Okan bey, galiba hacker olucaksınız."  En son hangi kitabı okudunuz? 


    İbrahim Çevruk - Her Yönüyle PHP


    Bu kitap PHP Programlama dilini öğrenmek isteyenlere ilerleyecekleri kılavuz olmayı amaçlamakta, içerdiği teorik ve pratik bilgileri ile de PHP Programlama dilini çok kısa sürede kavramanızı sağlayacaktır. PHP 7 ile birlikte gelen tüm yenilikleri ve detayları bulacaksınız.


    Kitaptaki konular, öğrenimi kolaylaştıracak akıcılıkta sıralanmıştır. İlk bölümden son bölüme kadar ilerlediğinizde, PHP Programlama dilini adım adım öğrenebilirsiniz. Ayrıca konu içerisinde yer alan örnekler, pratiklik kazanmanızı ve PHP programlama dilinin mantığını kolayca kavramanızı sağlayacaktır.

  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    Kitabı elimde gören herkes "ne zaman zengin oluyoruz" diye soruyor. Ben de öyle bi anlatım bekledim ancak kitap bizlere bitcoinin ortaya çıkış felsefesini anlatıyor. bilgisayarlar sosyal anlamda duvarları kaldırdı, kendine ait para birimi ile devletleri sarsıyor ve güvenlik konusu da bi açıklığa kavuşursa yepyeni bir çağa girmiş olacağız.


    Teknolojik gelişmeler, sıradan insan için ilkel dürtülerine hitap etmesi oranında biliniyor, güç ve cinsellik gibi. Bitcoin için neredeyse herkes "beleş para" gözüyle baktığından dolayı, amacını anlayan kişi sayısı az. ve çok rağbet görüyor.


    Bu arada kitap, yatırım tavsiyesi değildir.

  • Hüseyin Nihal Atsız- Bozkurtlar


    Ben Nihal atsızın yeteri kadar değer görmediğine inanıyorum. Sırf görüşü yüzünden okumayanlar var Ruh adam romanı bence baş yapıt bozkurtlar'da gayet iyiydi.

  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    İnsanoğlunun 8 temel duygusu vardır. Bunlar mutluluk, üzüntü, korku, şaşkınlık, öfke, ilgi, iğrenme ve utançtır. Bu kitapta hepsini bulacak, sonuna kadar hissedeceksiniz. 90'lı yılları hatırlayanlar Boşnakların yaşadığı soykırımı hatırlar. ben o zamanlar küçüktüm, soykırımın siyasi yönünü haliyle bilemiyordum. Bir bölge bölünecekse din ve ırk farklılıkları gözetilerek bir ayrım yapılır ve her yerde propagandası yapılır. Sırp-Hırvat-Müslüman veya Alevi-Sünni-Kürt gibi. Irk olarak ayrılamayacak olanlar din olarak ayrılır. Buna da insanoğlu müsaittir, hemen ayrılır. Sözüm ona medenileşmiş batı söz konusu müslüman insanlar olunca bir anda vahşileşiyorlar.


    Kitabı okudukça dehşete kapıldım. Gözlerimden yaşlar süzüldü. Her ne kadar hayali de olsa o ortamı hissettim. Nasıl bir ortam diye merak edenler "Arınma Gecesi" film serisini izleyebilirler. Az önce selamlaştığın komşun, şimdi canını almaya geliyor.

  • ONY86 kullanıcısına yanıt

    1000kitap uygulaması üzerinde de çokça denk gelmeye başladım şu sıralar bu kitaba. Sizin yorumunuz çok ilgimi çekti, okuma listeme ekliyorum hemen.  En son hangi kitabı okudunuz? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fedailerin Kalesi Alamut - Vladimir Bartol

    Okurken sanki içerisindeydim kitabın. Neredeyse tüm sahneleri gözümde canlandı. Film izler gibi kitap okumak bu olsa gerek. Bartol'un zamanında sanki zaman makinesi varmış da, o zamana gidip Hasan Sabbah'la sohbet etme fırsatına sahip olmuş gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • George Orwell - Boğulmamak için.

  • Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar :)

    Maceranın en büyük ibadet ve bilmenin en büyük mutluluk olduğunu vaaz eden Uzun İhsan Efendi'yi hayat boyu unutmayacağım sanırsam. Anar'ın kaleminin güzelliği ve dili kullanışı apayrı bir hayranlık konusu tabii. Kitaptan bir alıntıyla sonlandırayım gönderiyi:

    «Bu dünyada insanların korktuğu tek şey öğrenmekti. (...) Oysa, Uzun İhsan Efendi, Dünya’nın şahidi olmanın gerçek bir ibadet olduğunu sık sık söylerdi. Her insan şu ya da bu şekilde dünyayı okumalıydı. (…) Dünyaya şahit olmanın yolu ise maceranın kendisinden başka bir şey değildi. Yaşanılanlar, görülenler ve öğrenilenler ne kadar acı olursa olsun, macera insanoğlu için büyük bir nimetti. Çünkü dünyadaki en büyük mutluluk, bu Dünya’nın şahidi olmaktı.»



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ursulaleguin -- 30 Nisan 2021; 17:29:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    Kapanmaya Yara ve Beyaz Zambak kitapları bir ikileme olup sanırım 90larda geçen bir hikayesi var. Aslında yazıma ve anlatıma bakınca kolay okunan bir havası var. Zaman zaman Di'li geçmiş zamanla biten cümleler bıkkınlık veriyor. Çok derin duygulardan bahsetmesine karşın, bu duyguları açıklama konusunda neredeyse hiç örnek yok. Dikkat ederseniz çok az alıntı paylaştım. Beni ve sanıyorum ki 68. baskıya kadar gelmesini sağlayan olgu, karmaşık bir duygu olan aşkı, basit bir dil ve herkesin başına gelebilecek bir hikaye ile anlatması. Gerçekten anlatılan hikaye büyük oranda hayatımdan izler taşıyor. Zaten beni sonuna kadar motive eden de buydu.


    Kimi yerde kızdım, kimi yerde duygulandım, hatta ikinci kitabın sonuna doğru gözlerimden yaşlar süzüldü. O zaman anladım ki kişinin yaşamına dokunduğu sürece, okuyucu bırakmıyor ve benimsiyor. Ve kitap okumanın aslında rüya görmek olduğunu gözümden yaşlar aktığında anladım. Resmen Mete'nin ,baş karakter, ruh halini yaşıyordum.


    Kürk Mantolu Madonna kitabındaki gibi insanın içindeki duyguya dokunuyor anlatılanlar. Bu dokunuşun etkin olabilmesi kişinin anlatılanları benimsemesi gerekli. Dediğim gibi cümle yapıları basit.

  •  En son hangi kitabı okudunuz?
  • 
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.