Şimdi Ara

Merkez Hoparlör'de sorun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5+1 sistemimde merkez haporlorden rahatsız edici bir tıslama sesi geliyor. Filmdeki ses düzeyi düştüğünde bu ses çok daha belirgin hale gelip kulağı rahatsız ediyor. Bunun nedeni ne olabilir?



  • Filmlerde konusmaların cogu bu kanaldan gelir, konusma kayıtları da en hısırtılı kayıtlardır. Bunu engellemek cok guc. O yuzden bir cift kolon fiyatına center hoparlorler satılıyor. Kullandıgın set ne? Ona gore kablolamanı modifiye edebilirsin, cok ufak bir fark yaratır.
  • aiwa'nın eski model müzik setlerinden birini kullanıyorum.
    eski modellerinde "home theatre" özelliği de vardı. öyle ki kitapçığındaki resimlerde dvd yerine videodan örnek veriliyor:-)
    ama benim işimi görüyor. dediğin gibi konuşmaların geldiği haporlor o. ama buradaki sorun kayıttaki hışırtılardan ziyade teknik gibi. dvd vb. kapalı iken de bu ses geliyor zira. benim merak ettiğim bu sorunun "jack"lardan kaynaklanıp kaynaklanmadığı aslında.
  • slm dostlar bu anlatmış olduğun hata anladığım kadarıyla m.setinin VCD kartı bağlantılarıda veya dıspalyın bulunduğu önkartın şase almadığından olabilir.Kaset bölümlerinde de aynı sorun varsa m.setinin önkarta bağlı olan şase teli yoktur ve ya kıristaller şase almıyordur bi araştır...
  • kaset ya da cd modunda böyle bir problem yok. sadece dolby prologic ozelliğini açınca oluyor.
  • Tamam. Multi in'in merkez hoparlorunden hısırtı geliyor diyorsun. Multi in girisinin merkez icin jack girisini kontrol et derim. Kablo kopuklugu soz konusu olabilir. Problem o degilse kablodan olabilir. Ancak her 5.1 sette centerdan tıss sesi daha fazla gelir. Center midi kuvvetlendirilir cunku.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

    Tamam. Multi in'in merkez hoparlorunden hısırtı geliyor diyorsun. Multi in girisinin merkez icin jack girisini kontrol et derim. Kablo kopuklugu soz konusu olabilir. Problem o degilse kablodan olabilir. Ancak her 5.1 sette centerdan tıss sesi daha fazla gelir. Center midi kuvvetlendirilir cunku.


  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.