Şimdi Ara

Bilgisayar durduk yere kitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neredeyse her bölüme başlık açtım ama sorunu bir türlü tespit edemedim. Bilgisayar durduk yere ya kitleniyor, ya restart atıyor ya da kapanıyor. Önce ısı sorunudur dedim ama düşük ısılarda da kitlendiğini görünce bu iş beni aşar deyip servise yolladım servistekiler iki HDD bir arada çalışmaz gibisinden bi şeyler söyleyip eski HDDyi çıkarttılar 50 milyonu da aldılar eve getirdik makineyi ama aynı sorun devam ediyor. Üstelik kasa zangır zangır titriyor şimdi... Çıldırmak üzereyim makine durduk yere neden kitlenir, baştan başlar ya da kapanır? Şu an bu yazıyı yazamadan yine kapanacak diye ödüm patlıyor. Bilgisayarcılar da yaptık deyip parayı alıyorlar ama sorun devam ediyor kime güveneceğimi şaşırdım. Allah rızası için el atın şu işe:(

    Sistem özellikleri:

    Gigabyte GA-8IG1000 board
    P4 3.00 GHz
    RADEON9800SE
    2X512 MB DDR RAM
    120 GB Seagate HDD
    40 GB Samsung HDD (bu parçanın uyumsuzluk çıkardığı söyleyip kasadan sökmüşler; ama sorun devam ediyor)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Arkadaşım bu suçun faili belli, bence GKB yani güç kaynağı birimi, diğer adıyla PSU. Voltaj problemi var sanki, başka bir power supply denemeni öneririm.

    Voltaj ve amper düşük gelirse kilitlenmeler, açılmamalar, resetlenmeler olabilir. Güç kaynağını daha iyi bir parçayla değiştir.

    Evinin priz voltajını da kontrol et yada ettir, GKB'nin (PSU) bozulma sebebi ev elektrik voltajının düzensiz olmasıdır.

    Saygılarımla...!
  • Başka bir parça uyumsuzluk yaratıyor o zaman hardisklerin ikiiside ide atapi bağlantısı ile bağlıysa ve kullanabiliyorsan sorun yok ama bütün donanımını everest home ile kontrol et yada sistofsandra ile bu prog. işe yarar + doğru ve en güncel sürücülerini kur anakart bağlantılarını kontrol et biosu default ayarlarına geri getir
    sana söylemek istediklerimi yazdım umarım düzelir kib
  • Hard Diskler en uyumlu parçalardandır, mümkünse servisinle kavga çıkart.
    Parçaları tek tek çıkartıp muadilleriyle denemen en mantıklısı. Yani mesela aynı özellikteki bir anakartı seninkinin yerine tak ve dene, böyle böyle bütün parçaları test et. Ram den başlamanı tavsiye ederim.
    Titresim sorunu ise vidalamadan kaynaklanıyor olabilir, birde fanlar aşırı kirlenince titresim yapıyorlar, kontrol edersin. Kolay gele. GO GO SEATTLE SUPER SONICS!
  • Teşekkürler arkadaşlar. Şansım varmış, bilgisayar mesajı attıktan 2 saniye sonra kapandı. Bana da sorun PSUdaymış gibi geldi. Parçaları tek tek test etme imkanım, cesaretim ve bilgim olsa hemen yapardım; ama zaten bu sorunu da benim çıkardığımı düşündüğü için babamla çok kavga ettik. O yüzden pek uğraşabileceğimi sanmıyorum. Everest'i de zamanında kurmuştum; ama donanım konrolünden kasıt ne tam anlayamadım? BIOS update yaptım; ben bir, babamın arkadaşı bir, servistekiler 1 kere format attı. Yazılımsal bir sorundan kesinlikle şüphelenmiyorum bu yüzden. Bir de şunu eklemek isterim, bilgisayarın fişi bu düğmeli prizlere bağlı (asıl adını bilemiyorum ama anlatabilmişimdir umarım). Yani önce prizi açıyorum ondan sonra pcnin güç düğmesine basıyorum öyle açılıyor. Kapanma olduğunda tekrar güç düğmesine basarsam açılmıyor, prizden kapatıp açınca tekrar açılıyor. Belki bu da bir ipucu verebilir mi sorunun neden kaynaklandığına dair? Tekrar hepinize teşekkür ederim. Allah razı olsun.




  • Bilgisayar kapandıktan sonra , tekrar düğmeye bastığınızda açılmaması ve fişi çekip taktıktan sonra açılması , diğer arkadaşların dediği gibi güç kaynağı yada topraklı priz ihtimalini güçlendiriyor.
    Bence topraklı prizde deneyin. Olmazsa farklı bir güç kaynağı deneyin.
  • Teşekkürler. Tekrar servise gitti; ama bu sefer sizin söylediklerinizi de ilettik kendilerine. Bakalım ne olacak.
  • kardeş ya power supply yada işlemci fanın tam oturmamıştır bu ikisinden kaynaklanabilir ama servise göndermişsin inşallah bi sorun çıkmaz
  • Şimdi serviste normal çalışıyor diyorlar, büyük ihtimalle sorun işlemcide diyorlar. Onu değiştireceklermiş... Bilmiyorum sorun çözülecek mi. Umarım sorun budur
  • Bence problem güç kaynağından...
    Servistekilere söyleyin , önce güç kaynağını değiştirip denesinler.
    Boşu boşuna işlemci değiştirmeyin sakın.
    Hangi parça pahalıysa , sorun orada diyorlar...
  • bencede güç kaynağını değiştir hatta adamlara ben şimdilik güç kanağı alacam sorun düzelmezse gelir işlemciyi değişirim de anlaş!
    ne fenadır onlar ben bilirim!!!
  • götür bilgisayarcının kafasına at sıkıysa bi daha para istesin 50 milyon almış yapmak zorunda
  • Teşekkürler arkadaşlar. Babam fan sesinden falan rahatsız oluyordu zaten, onun için kasayı ve işlemciyi değiştirtmiş. Bugün elime geçecek makine, yine olmazsa PSU'yu değiştirtiriz... Yeni PC alsam bu kadar pahalıya gelmezdi ya Teşekkür ederim ilginiz için hepinize. Olayın devamını yazarım buraya.
  • Kesinlikle power supply sorunlu. Ucuz kasalara çin malı takıyorlar. Sonra parçaları da yakıyor. Ucuz kasa satmak bilgisayarcıların işine geliyor. Çünkü sürekli sorun çıkar ve parça yenilerler. Pc'yi yeni aldığımda Ben 5 kere götürdüm pc'yi aynı sorundan. Suçu da evin elektrik sistemine atıyorlar. Garanti dışı diyorlar. Aynı parçaları 2 kere sattılar. HDD+Anakart+CD Room+Ekran kartı. Kavga çıkarınca asus marka kasa tavsiye ettiler. 2 senedir sorun yok.
  • tebrik etmek lazım böylemüşteriler oldukça bilgisayarcılar aç kalmaz kardeş ne cpu su ne alaka anlamıyorsan servise güvenmek zorundamısın psu normali 30 ytl işlemciye birsürü para bayılmışındır çünkü daha pahalı malzeme çıkma işlemci olup olmadığınıda bilemezsin bnce hata yapmışın neyse sorunun halloymayacak büyük ihtimalle yada senin sağlam işlemciyi aldı psu yuda değişti tabi bunu sana demezler sende sıkıntı cpu dan zannedeceksin adamlar işlerini görmüş olacak teknik servisinde hayırlısını nasip etsin ALLAH
  • Adam alışmış hemen teknik servis formu yazıyo. Utanmadan . Madem bu kasa sorun çıkarır niye satarlar anlamam. Sonra yeni kasa verelim diyorlar. Ancak eski kasa yanmış o da sizin evdeki elk. sisteminden kaynaklanıyor. Bide size kesintisiz güç kaynağı verelim diyorlar. Birde faturaya box işlemci yazıp oem işlemci takıyorlar. (Box fiyatı daha yüksek.) İnsan bilmeyince çok kazık yemek zorunda kalıyor. Servis formunu yırtıp masaya koyunca yardımcı olmaya başlıyorlar.
  • birde ısı değerlerini kontrol etseydin biostan.genelde çok ısınınca önce kitleniyor sonra reset atıyor
  • RAM lerdende olabilir
  • Doğru, bu işlerden pek anlamıyorum. Bu da benim suçum değil, hatta suç değil. Ben, arkadaşlar PSU'da sorun var dedikten sonra bunu yazıp adamlara ilettim; ama serviste sorunsuz çalıştığını söylediler. Neyse sonuçta takacakları CPU aynı hızda olmayacak, daha hızlı bir tanesini takacaklarmış (bendeki 3.0 GHz idi). Isı olayına gelince CPU'nun ısısı açılışta 50-55 civarı olurdu daha sonra çalışmaya devam ettikçe 70'e kadar ulaşırdı, program falan çalıştırınca da en fazla 77 olmuştu ki bu yüzden bundan şüphelendim başta; ama 55 derece olduğunda da kitlendiği oluyordu, ya da direk boot ekranında, açılır açılmaz kitleniyordu. O yüzden sonradan ısıdan olamaz diye düşündüm. Ramlerle de uğraşamadım anlamadığımdan. Bakalım pazartesi günü alacağız PC'yi. Teşekkür ederim tekrar.
  • Başlangıc ayarları Ve Msnconfig ayarlarına Goz atmanızda Fayda var.
    Başlat-Çalıştır-Msconfig-Başlangıc-Burdaki Tum Kutucuklardaki çentikleri Kaldırıp Makinenizi Yeniden Başlatınız.
    Ayrıca Bilgisayarım-Özellikler-Gelişmiş-3.cü ayarlar sekmesi-Burdan Başlangıc sn sini 01 Yapınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.