Şimdi Ara

95. ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI - TEKİRDAĞ/MALKARA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
805
Cevap
8
Favori
297.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gokhan Pakalın-SAKARYA hey gidi hey 315 KD tertibim benim bu arkadasda Şafak saati vardı hergün an ve an sorardım sonra kader yollarımızı ayırdı :)

    95.Zh Tugay'a Düşen arkadaslara asagıdaki önerileri yazayım...
    Kardes ben orada 315 KD olarak yaptım. Yaz olmasına ragmen bayaa soguktu haberin olsun. Yün iclik falan ayarla. Bot icin keceyi de unutma. Tahminimde yanılmıyorsam Tugay'da Tankcılardan egitim alacaksınız biraz kasacaklardır sizi ama epi topu 4 hafta. Mehmetcik dershanesi icin sınav yapılıyor eger herhangi bir derste yetenegin varsa gir sınava takım elbise ve rahatlık icerisinde askerligini tamamla. Acemilik sırasında arada bir adam secmeye gelirler umarım inşaat muhendisi deilsindir işin zor olur haberin olsun. Tugay Komutanı deismediyse 4-5 tane kitap aldırdıp okutacaktır ona göre yanında para götür. Hatırladıgım kadarıyla ziraatbankası, vakıfbank işbankası ve akbank vardı ilcede. Söylenildigi gibi bir sürgün yeridir bircok pislik asker göreceksin hapcısı, esrarkesi, hırsızı falan ama takma 5 ay kolay gecer heleki kışın. Acemeliğin bitmesine yakın kura cekmistik biz sizde cekersiniz ona göre yerleriniz belli olur. Hayrabolu ilcesinde Topcu birliği var 95.Zh Tugaya baglı oraya gitme ihtimalinde var. Umarım Başar Kışlaya gidersin ilcenin üzerinde olan o kışla kücük ve sakin Piyade kışlası oldugundan ve Piyadeler acemilik ertesi 28 gunluk egitim alıp Sırnaga gittiginden kafan rahat eder. Başar kışlada son bir ay kala kısa dönem olsun uzun donem olsun askerler eşofmanla gezer. Çarşı iznini kitleme olayı falan olmaz. Banyo konusunda icin rahat olsun her sabah 5-5:30 gibi ihtiyac banyosu olanagı var. Banyo kabin kabin ayrı mayo falan götürme sakın. Tugayda kalırsan umarım tankcı olmazsın hem askerleri kötü hemde egitimi hemde nöbeti. Unutmadan uzun dönemlerle fazla yüz-göz olma borc para verme ve de alma. Cep tlf.nu olayına girme bir kısa donem arkadası hapse atmıslardı igrenc bir yer. yeterince telefon var kafanı yorma telefon kartı alır halledersin acemelikten sonra zaten zamanı kendin yaratırsın. Unutmadan Tugay dedigimiz yer İstanbul-Edirne yolu üzerinde Malkara girişinde görülen ve kapısında Tank olan mekandır ilce merkezine ışıklardaki yokustan cıkılmaktadır.
    Bunlar bildiklerim gece gece canım sıkıldı bir bakayım dedim kim düsmüs bizim mekana.
    Tugayda kalırsan sakın yazıcı olma hem gecelere kadar calısırsın hemde sabahları spora gidersin.




  • Teşekkürler peacerman Allah razı olsun aklımızdaki bütün sorulara cevap vermişsiniz.
  • aynen 325 bende bakalım pazar günü göreceğiz bilgiler süper akadaşlar sağolun
  • 321 kd olarak malkara da vatani görevi tamamladık. herkes icin zor bir yer. tugay komutanı ile ilgili çeşitli soylentiler var , eli agır falan diye, öncelikle kısa dönemlere birşey yapmıyor, kesinlikle çalışkan ve kafası çalışanı çok seviyor, kendisi de çok çalışkan biri biz hiç sorun yaşamadık, yatmaya meyilli yada gölgede saklanan biri iseniz onunla sorununuz olabilir tabi. bizim arkadaşlardan kime sorarsaniz sorun kesinlikle iyi biri anlatılanlara kulak asmayın. uzun dönem arkadaşlarımızdan birkaçı ile sorunu olmuş olabilir o da normal birlerce askerden bazıları malesef tembel çıkabiliyor.

    bir arkadaş yazmış kısa dönemler için sanssız demiş :)) çok güldüm, ha oraya düştü diye sanssız dersen doğru olabilir ona birşey demem, ama orada uzun dönem kardeşlerimizin halini görünce değil poşet naylon torba dense de gocunan olmaz, sanssız olan poşet kardeşlerimiz diğerlerine göre çok çok rahatlar, en azından günde 2 saat uyunabilen alt devrelik yapmıyorlar, bunu da düşünerek uzun dönem kardeşlerimizin halini anlayıp onların bazen komplekse varan kısa dönemlere düşmanlık beslemelerini anlayışla karşılayıp onlarında aynı şekilde asker olduğunu bilip birlikte bu dönemi en kolay şekilde bitirmelerini dilerim,

    şimdi biraz tavsiye: (çok açık olacağım)
    iklim berbart, nisan - eylül askerlik yapmamıza rağmen gündüz güneş yağı sürdük yanmamak için gece içlik giydik. güneş yağı alın yanınıza.

    doktor hala fatih teğmen ise süper biridir ilaç sorunu yaşamazsınız,

    tugay karargaha düşen poşet kardesler bölük komutanı ve ast subayı kötü denir, inanmayın ben daha iyi komutan ve insan görmedim, o tarafa gelirsem onlara görmeden dönmek istemem.Allah her işlerini rastgetirsin.

    garanti bankası bankamatigi var garanti kart alın.

    bir üsteğmen var özellikle ona görünmeyin, (kime sorsaniz soyler )

    banyo süper, hergün banyo yapabiliyordum, siz yeterki temiz olmak isteyin.

    malkarada kuru temizlemeci bir abla var, bütün çamaşırları ona götürün ucuz yıkıyor ütülüyor. kilosu 3 liraydı geçen sene.

    internet kafe çok malkarada sorun olmaz. internet kafelerde hatta restoranlarda sim kartınız varsa kullanmak içiin telefon veriyorlar çekinmeden isteyin, yada telefonununuz onlara birakin haftasonu çikinca alip kullanir yine onlara birakirsiniz.

    kafanıza takilan herşeyi sorabilirsinz yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

    hayırlı teskereler.




  • 87/1 Başar Kışla Piyade Uzun Dönem Shh. Çvş olarak yaptım askerligimi 6 a ylık şırnak maceramdan sonra geri birligimize döndük yani Tekirdağa ama dönmez olaydık Nurettin Paşa eğitim için bizi hizaya soktu adeta oraya cıkan arkadaslar suan cok sanslı cunku tugay komutanı değişti Tümgeneral oldu , Ayrıyeten devrecilik hat safhada olacaktır cunku cahil kaynıyor orası pislik de baya artacak cunku tabur artık sırnağa gitmiyor kalifiye adam gelmicek artık , Başar kışlaya düşenler cok sanslı tugay rütbeli kaynıyor ben 3 Mknz P.Bl yaptım yurdal bascavus ve Doğan yüzbaşı idi bölük komutanı cok iyi kişilerdir. Allah sabır versin sizlere
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kubi3536


    bir arkadaş yazmış kısa dönemler için sanssız demiş :)) çok güldüm, ha oraya düştü diye sanssız dersen doğru olabilir ona birşey demem, ama orada uzun dönem kardeşlerimizin halini görünce değil poşet naylon torba dense de gocunan olmaz, sanssız olan poşet kardeşlerimiz diğerlerine göre çok çok rahatlar, en azından günde 2 saat uyunabilen alt devrelik yapmıyorlar, bunu da düşünerek uzun dönem kardeşlerimizin halini anlayıp onların bazen komplekse varan kısa dönemlere düşmanlık beslemelerini anlayışla karşılayıp onlarında aynı şekilde asker olduğunu bilip birlikte bu dönemi en kolay şekilde bitirmelerini dilerim,





    Şunuda Sölim Poşet olarak Komutanların gözünde iyi olabilirsiniz ama içlerinzde bazı poşetler ukala oldugu için sevinilmez asker tarafından ukalayı kimse sevmez ben sahsem yanıma bir tane poşet alarak onu soğuktaki o pis eğitimden kurtardım benim yanımda yazıcılık yaptı 4 ay sonra ben gittim , tabi iyi olanınızda var onlarada cok tesekkür ederim




  • Hey gidi 10 yıl olmuş . 10 yıl önce ben de Malkara ya gitmiştim. Önce tugaya, sonra başar kışlasına, bir süre sonra da Hayraboluya gitmiştim. 28 günlük acemilik dönemi çok iyiydi. Bir kere Malkarada, bir iki defa da Hayrabolu'da çarşıya çıkmıştım. Çeşitli vesilelerle çarşılar hep iptal olurdu. İlker Başbuğ kolordu komutanımızdı. Hayrabolu'ya gelip bize bir konuşma yapmıştı. Hilmi Özkök ordu Komutanıydı.
  • 327.dönemlerden Malkara Tugaya ve benim olduğum Hayrabolu garnizona düşenler olacaktır. Düştüğünüzde size yardımcı olurum.
  • Ben (:
  • J.ASAYİŞ K.LIĞI VAN

    var mı arkadaşlar
    varsa msn den beni eklesin

    ulas@peakmusic.net
  • 95.ZIRHLI Tugaya düşen arkadaşlar acemiliğini Hayraboluda yerine getirecekler. 250 kısa dönem katılıyor kışlamıza.
  • HERKEZİN SÖYLEDİĞİNİ UNUTUN ALAYINA YATIŞ BİR YER. 325 KRAL DEVRE OLARAK YAPIYORUM ŞAFAK 33 BANYO GÖREVLİSİYİM O KADAR RAHATKİ SİZ BAŞKA YERLERİ GÖRMEDİĞİNİZ İÇİN ÖYLE DİYORSUNUZ BİZİM BURASI RAHAT HİÇ KİMSE TEDİRGİN OLMASIN İYİ YERE DÜŞTÜNÜZ.GÜNLER ÖYLE GEÇERKİ HİÇ ANLAMAZSINIZ. İÇİNİZ RAHAT OLSUN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLIYAMICAKSINIZ VE BİTİCEK BEN BİŞE ANLAMADIM 327 LER GELİYOR UZUN DÖNEMLERDENDE O KADAR KORKMAYIN HEPSİ 10 NUMARA ÇOCUKLAR AĞIZLARINDAN ABİ EKSİK OLMAZ AMA BİRAZ ZEKİ OLUN NÖBET TUTMAMAYA ÇALIŞIN KESİNLİKLE YAZICI KISA DÖNEM OLSUN EKENDE LOJ DES. SAHRAYA GELEN YAŞADI......
  • yav bune arkadaşlar hep poşetlermi askerlik yapmış burda yoksa benmi yankış anlıyorum kızmayın arkadaşlar yani o zaman poşet deniyodu lütfen kızmayın:D
    herneyse bende 87/1 ulaştırma olarak görev yaptım ama eken kışlada herneyse tugay pistir mistir ama komutanlarınız ii oldumu pek bişey olmaz kışını mışını boşverin onlar işin tuızu biberi ama tugay komutanı harbiden değişik bi adamdı zaten ergenekonada adı karıştı galiba ama şöle diyim bu ülkeyi satacak en son adamlardan biridir en azından öyle biliyoruz çünkü tam bir örnek askerdi vatanseverliğiyle disipliniyle çalışkanlığıyla kültürüyle yani 4x4 lük bi adamdı ama ağzı çok pisti kurmay albaya küfür edecek kadar pis ben paşanın karşısına 9-10 kez çıktım Allaha şükür çarpılma durumum olmadı ama çıkarken ecel terleri döktüm o ayrı bi konudur hele bi çocuk vardı paşanın şöförü çocuk herdakka ördek yürüyüşü yapıyodu valla onun askerliği kazasız belasız bittiyse gerisi hiç korkmasın neyse arkadaşlar 95. zırhlı tugay ulaştırmaya düşemn olursa en şanslı askerlerden birisi olacaktır burdan sölemekle olmaz kendinizde gittiğinizde ulaştuırmanın ayrıcalığını tadacaksınız mutlaka şimdiden hayırlı teskereler




  • Şu an itibariyle, kısa dönem er olarak 95. Zırhlı Tugay'a gideceğimi öğrenmiş bulunuyorum, Sınıfına da Tank yazıyor. Hadi hayırlısı diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Porthios

    Şu an itibariyle, kısa dönem er olarak 95. Zırhlı Tugay'a gideceğimi öğrenmiş bulunuyorum, Sınıfına da Tank yazıyor. Hadi hayırlısı diyorum.


    Tertip benimde ora topçuyum bende
    nerelisin?
  • benim de 95'İNCİ ZH. TUG. K.LIĞI MALKARA TEKİRDAĞ..
    sınıf istihkam...burada bulunan ve gidecek olan arkadaşlar haberleşelim...
  • valla benimde 95.zırhlı tug.klığı.iyi mi kötü mü anlayamadım..orada neye atlamak neye atlamamak lazım? gördüğüm kadarıyla yazıcıların işi zor, gazino ve mehmetçik okulu öğretmenliği daha iyi.. birde basket takımı varmış seçilme ihtimalimiz oluyormuş
  • benimde 95'. zırhlı tug. klığı topçu sınıfı
  • Bende malkara yolcusuyum. Şimdiden herkese hayırlı olsun
  • Herkes birşey diyor en iyisi oraya gidince görmek
    Herkese hayırlı tezkereler tertipler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.