Şimdi Ara

DEFINITIVE CLUB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.180
Cevap
42
Favori
332.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En sonunda bende def marka PF15-tl+ 500 WATT bir sub alarak bu aileye giriş yaptım. daha önceden duymuştum kalitelerini fakat bu denli çılgın olduklarını bilmiyordum. birkaç yorum mevcut fakat inandırıcı değillerdi. tam 30 kg ağırlığa sahip bu canavar heryeri sallıyor.
    herzaman jbl e250 almak için araştırma yaptım. fakat SERTAÇ (src) abimiz saolsun bana bunu gönderdi ve şimdi anladım ki iyisi buymuş .
    cihazın beslemesinin 700 watt oldugu yazılmış arkasına. Verim düşmelerini kabaca hesaplarsak bu cihaz gercek 500 watt güç üretiyor denilebilir .
    Allah herkese bölyle bir ses gücü nasip etsin diyorum arkadaşları ve abiler.

    Tüm def kullanıcılarını buraya bekliyorum.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagg -- 15 Mart 2019; 23:25:29 >



  • Yaklaşık 9 senedir kullandığım Definitive Technology ile serüvenimiz noktalandı. Kullandığım diğer ekipmanlarda seviyeyi biraz yükselttiğim için hoparlörlerde de bir yükseltme yapmayı düşündüm.

    -Definitive Technology ile tanıştığım dönemde ilk olarak Clr2000-Bpvx-Pf1500TL kullandım. O dönemde front olarak bp10 bulamadığım için Bpvx’lerin bir çiftini front olarak kullandım bir süre.
    -Sonra front için Bp7002 edindim.
    -Bir süre sonra Bp7002 yerine Bp30 ve bir adet daha Pf1500TL ekleyerek 5.2 şekline çevirdim.
    -Zaman içinde Bp2000TL-Clr2000-Bpvx (Surround ve Back)-Bpx(Ön-Arka Atmos)-Supercube1(çift) olmak üzere 7.2.4 şekline geldi.
    -En son şekli ise Bp2000TL-Clr2000-Bpvx(Surround ve Back)-Pm200 (Ön-Orta-Arka Atmos)-Pm800(Front Wide) olarak 9.1.6 oldu. (svs sb16 subwoofer ile)

    Aradan geçen 9 yılda Bp6-Bp8-Bp10-Bp30-Bp2000-Bp2000TL-Bp7002-Clr2002-Clr2500-Clr2000-C2-Pf1500TL-Supercube1-Supercube2-Pm200-Pm800-Pm1000-Bpvx-Bpx hepsi elime geçti. Hatta bazı farklı denemeler de yaptım CLR2000 lerden oluşan front-center-surround setup gibi.

    Definitive Technology günümüz şartlarında kesinlikle fiyat-performans ürünleri. Bu tabir klasik anlamda genelde giriş seviyeleri için kullanılır ancak Definitive Technology için bu manada değil. Zira bir çoğu, güçlü power amfilerle sürüldüğünde kendilerinden daha maliyetli hoparlörlerden çok daha iyi performans sergileyebiliyor.

    Piyasada Definitive Technology markası hakkında oluşturulan olumsuz algı,2000 li yılların ortalarında,Amerikan malı oluşu,piyasaya yeni girişi,home cinema dergilerindeki makaleler vs sebeplerle bir heves bu hoparlörleri edinip, hatta almışken en iyileri olsun diyerek üst serileri alıp giriş seviyesi avrlerle (ki o zaman bir çoğumuzda giriş seviyesi yada ortalama avrler vardı) kullanmaya çalışanların sonuçtan memnun olmamasından kaynaklanıyor ki bu gayet doğal. Zira Bpvx,clr2000 ve bp30 u bir avr ile kullanmaya kalkarsanız malesef hakkıyla çalışmayacaktır. Buna bp10,bpx vs modeller de dahil. Bunu bizzat bp30 ve Onkyo Tx-nr809 ile deneyimlemiş biriyim. Ne zaman ki 2x380 watt olan Rotel rb1090 ile bp30 u sürmeye başladığımda bp30 un Onkyo avr ile aslında çalmadığını,çalıyor gibi yaptığını anlamıştım.

    Ayrıca kullanım şartları da önemli. Bi-polar yapıdaki bu hoparlörleri arkadaki duvara sıfır yaslayanları,bi-polar surroundları odanın köşelerine sıfır koyanları, hatta kuleleri tv ünitesinin içine gömerek çalıştıranları dahi gördüm. Malesef hoparlör duvardan belli bir uzaklıkta çalıştırılmak zorunda. Bu olumsuz yönlerinden birisi. Herkesin odası bunun için müsait olamayabiliyor. (Bu olumsuz durum eğer aşılırsa sinema sound anlamında bir avantaja dönüşüyor)

    Bu algının bir diğer sebebi ise zaman içinde sistemini çok üst noktalara taşıyan hobicilerin sonraki yorumları. Malesef bu kıyaslama pek gerçekçi ve adilane olmuyor. Üç haneli rakamlara çıkarak ve yeni teknoloji cihazlarla kurulan yeni setupla,eski Definitive Technology setup arasında yapılan kıyaslamalar, markayı tabir yerindeyse gömüyor. Kimse yeni setup için harcanan artı maliyetten bahsetmiyor. (Ben de elimdeki Definitive Technology Setupın değerinin 2,5 katı kadar daha harcama yaparak yeni hoparlörlerimi tamamladım örneğin. Üstelik ikinci elde) Bunun sonucunda Definitive Technology ürünleri, kendine yakın seviyedeki hatta daha düşük seri ürünlerin gerisine düşüyor insanların algısında. Oysa ki doğru amfilerle sürüldüğünde kendinden daha maliyetli ürünlerden daha iyi performans sergileyecektir.

    En iyi ihtimalle bir çoğu 25 yıllık olan Definitive Technology ürünlerinin yıllar içinde elden ele defalarca geçmiş olmasına rağmen hala piyasada sağlam şekilde bulunabilmesi de ürünlerin sağlamlığını gösteriyor kanaatimce. Yaşadığım evde ses sorunu olmaması sebebiyle bu hoparlörleri aksiyon filmlerinde maksimum volumede saatlerce test etme şansım oldu. Filmleri baştan sona yüksek volumelerde izledim onlarca kez (Rotel rmb-1095 Rotel Rb-1090 gibi powerlarla) Bir kere dahi herhangi birinde sorun yaşamadım. Volume verirken korkmak denilen hissiyatı hiç yaşamadım. Aksine ne kadar volume verdiysem o kadar performans aldım. Bunun yanında kalın mdfden yapılma kabinleri sebebiyle herhangi bir olumsuz titreşim oluşması da mümkün değil. Bazı arkadaşlardan bazı modellerin toz kapaklarında çatlama olduğunu duydum bir kaç kez ancak bendeki ürünlerin driverlarında bu sorunu hiç yaşamadım ki sistemim 7.2.4 iken toplam 42 midbass driver mevcuttu.

    Bunun yanında bazı modellerinin uzun yıllardır ikinci el sitelerinde görünmemesi de cihazlardan memnun kalanların elinden çıkarmayı düşünmediğini gösteriyor. Bunlara BP7001-BP3000-BP2000-Supercube Referance-CLR3000-BPVX gibi modelleri örnek olarak verebilirim. Benim Definitive Technology ile tanıştığım 2013 yılından bugüne kadar,ikinci el sitelerinde yukarıda bahsettiğim modellerden benim sattıklarımdan başka BPVX ve BP2000TL görmedim örneğin.

    Üst ve alt kaplamalarının lake oluşu olumsuz bir özellik olarak nitelenebilir. Bir çoğunda malesef çizik yada köşelerinde kırıklar olabiliyor. Ancak bu parçalar lakeye boyanabiliyor. Bu da aslında bir avantaj. Zira standart bir kulenin köşelerinde ezilme vs olduğunda tamiri bu kadar kolay olamayabiliyor,hatta tamir edilemiyor. Dış kumaşının deforme olması durumunda benzer bir kumaşla aynısı dikilerek değiştirilebiliyor.

    Tabiki ses rengi öznel bir durum. Bunun için çok yorum yapmaya gerek yok. Ancak ağırlıklı olarak sinema kullanımı olan kullanıcılar için bunun çok önem arzedeceğini düşünmüyorum. Sadece müzik için kullanacak olanlar zaten başka markalara yönelir. Benim gibi,sinema için üretilmiş pre yada avr ile ağırlıklı olarak sinema ve zaman zaman müzik amacıyla kullanacaklar için müzik yönünden de tatmin eder.

    En büyük avantajı ise neredeyse ortalama bir kule fiyatına (Örnek Jbl Es90 vs) komple setup kurulabilecek fiyatlarda olması ve kendinden daha pahalı setuplara kafa tutabilmesidir. Piyasada çoğu markanın giriş seviyesi kuleleri 10-12-15 bin liralara satılırken Bp10-Clr2000-Bpx veya Pm200-Supercube2 den oluşan 5.1 setup ortalama bir kullanıcıyı uzun yıllar memnun edecektir.

    Tabiki her şeyin daha iyisi,daha kalitelisi vardır. Aynı zamanda bütçe meselesidir. Benim bu paylaşımdaki kastım ve değerlendirmem ortalama bütçeler ve ortalama cihazlardır. Burada yazdıklarım yüzlerce bin lira ayırıp sistemine üst düzey hoparlörler ekleyen kişiler için bir mana ifade etmeyecektir. Ancak orta-üst seviyede (ki bunun net bir kıstası da yok gerçi) setuplar kurmayı düşünenler için Definitive Technology’nin üst modelleri düşük maliyetle güzel sonuçlar verecektir. Bu arada maliyetlerin düşük olması kanaatimce,yukarıda bahsettiğim algının ve bir çoğunun power amfi ile sürülmesi gerekliliğinin sonucudur. Piyasada çoğu markanın giriş seviyesi kuleleri 12-15 bin liralara satılıyor. Hatta reklamı başarılı olan bazı markalara ait modeller ikinci elde 50-60 bin liralara satılıyor. Markanın en alt modeli olan ve sadece 13 cm midbass sürücüsüye sahip Bp6 yı iyi bir amfi ile test edebilenler ne demek istediğimi anlayacaktır.

    Uzun yıllar bu markayı kullanmış,şu anda elinde bir adet dahi kalmamış ve dolayısıyla satış gibi bir kaygısı olmayan biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim. Umarım Definitive Technology edinmek isteyenler için faydalı olur.
    Tuğrul Definitive topiğinde definitiveye hakaret etme istersen..

    Bir sürü kullanıcıları var onlara saygılı ol.Senin kulağın herkesten üstün olamaz tamammı abisi.Biraz egonuzu kontrol altına alınız.!

    Ben şahsen denediklerimi gördüklerimi ve kullandıklarımı yazarım. Bak arkadaşın birisi süpercübe almış gayetde memnun.Heves kırma, üstelik herşeye müdahil olma konusunda çok şikayet alıyorsun hatırlatırım.

    Svs nin artılarınıda yazarız eksilerinide.. Def’inde..

    Burda 20sene evvelden gelen bir teknolojinin yiğitliğinden kullanıcıları olarak yazıyorum. Kimi kullansa vazgeçsede yinede çamur atmadan övüyorsa objektif oluşundandır. Ok?

    Senin iyi bir kulkanıcı olmadığını ve zamanında çok pilot hatası yapanlardan olduğunu düşünmeye başladım. Senin b.k attığın güç ve soundu bayağı beğenenler var ise sorun senden ve kulağından kaynaklanır bunu böyle bilekim ok?

    Biz ki ikide bir bunu zikir etmekten gına geldi.. Def’in Sülalesini kullandım.Svs lerin hepsini dinledim uzun saatler ayarına kadar indim. Kafanı yorma senin kullandığın Pb16 yada13 değil!

    Mesele 4000 ve süper cube1 arasında olmuş ok?!!
    Bunun altında çok şey aramıyalım bu 4000 kötüdür anlamına gelmemeli.Krite edilirken bile hata yapılabilir.

    Objektif ol. Hemen arkasına bu kadar def düşmanlığı kullanıcıları tarafından seni irrite ettirir. Misal ben yeri geliyor mekanına ve alım gücüne göre velo yada rel’ide öneririm.
    Yeni 8000 seriside bayağı bayağı başarılı.Hemde boyuna bacağına bakmadan.


    Bunlarda arkadaşımıza alınmış olan svs lerin kurulumu ve yan yana testleri mesela.. ok?

    15000₺ lik subın böğürdüğü yerlerde oluyor kafanı yorma..





  • Hayırlı olsun güle güle kullan . Komşularla aranı iyi tut
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hometheatre

    Hayırlı olsun güle güle kullan . Komşularla aranı iyi tut
    hocam aletin fiyatını sölermisin....belki alıcak olanlar vardır fiyat merak ederler....hayırlı günlerde kullan inş...saygıla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorgunrap_17

    hocam aletin fiyatını sölermisin....belki alıcak olanlar vardır fiyat merak ederler....hayırlı günlerde kullan inş...saygıla

    Alıntıları Göster
    arkadaşım hayırlı olsun.iyi günlerde kullanman dileğiyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rebel Dragonite

    arkadaşım hayırlı olsun.iyi günlerde kullanman dileğiyle.

    Alıntıları Göster
    Selamlar ;

    Ürününüzü güle güle kullanın.Def. Tech. ailemize hoş geldiniz.

    Saygılarımla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reef1905

    Selamlar ;

    Ürününüzü güle güle kullanın.Def. Tech. ailemize hoş geldiniz.

    Saygılarımla.

    Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR FİYATI ÇOK ÖZELDİ. İLGİLENEN ARKADAŞLAR PM ATSINLAR BENCE. SRC ELEKTRONİKTE MEVCUT ÜRÜ. GENEDE BİR BAKIN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shagg

    ARKADAŞLAR FİYATI ÇOK ÖZELDİ. İLGİLENEN ARKADAŞLAR PM ATSINLAR BENCE. SRC ELEKTRONİKTE MEVCUT ÜRÜ. GENEDE BİR BAKIN

    Alıntıları Göster
    slmlar shagg arkadaşım hayırlı olsun definitive in güle güle kullan da bana ölçülerini yazabilir misin bende almayı düşünüyorum teşekkürler şimdiden saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: withhonour

    slmlar shagg arkadaşım hayırlı olsun definitive in güle güle kullan da bana ölçülerini yazabilir misin bende almayı düşünüyorum teşekkürler şimdiden saygılar

    Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun, keyifli dinletiler shagg.
    Bu arada sevgili Sertaç, bu çok özel fiyatı ben de merak ettim, ne diyorsun bu konuda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: withhonour

    slmlar shagg arkadaşım hayırlı olsun definitive in güle güle kullan da bana ölçülerini yazabilir misin bende almayı düşünüyorum teşekkürler şimdiden saygılar

    Alıntıları Göster
    ölçüleri yaklaşık 60*60*60 cm gibi. kilosu 30kg. 38cm sürücü var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shagg

    ölçüleri yaklaşık 60*60*60 cm gibi. kilosu 30kg. 38cm sürücü var

    Alıntıları Göster
    hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan inşallah

    selametle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zart

    hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan inşallah

    selametle

    Alıntıları Göster
    oha 38cm sürücü mü bnm ew dayanmaz ona
  • quote:

    Orijinalden alıntı: withhonour

    oha 38cm sürücü mü bnm ew dayanmaz ona

    Alıntıları Göster
    hayırlı olsun arkadaşım..güle güle kullan. ben de pro sub 80 var..bu bile beni dinlerken mest ettikten sonra o cihazı düşünemiyorum bile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zapatero

    hayırlı olsun arkadaşım..güle güle kullan. ben de pro sub 80 var..bu bile beni dinlerken mest ettikten sonra o cihazı düşünemiyorum bile

    Alıntıları Göster
    BELKİDE ZAPETORO KARDEŞİM. YALNIZ DEF LER BU KONUDA ÇOK İYİLER SANIRIM. AKSİ DE DÜŞÜNÜLEBİLİR TABİKİ. yalnız tek sorun odanın küçük olması. her yer bas sesi dalgalarıyla dolmuş durumda. tavsiyem bu tip bir cihaz alıcaksanız oda boyutuna dikkat edin. gerci sesi az açsanızda derin bas almak mümkün. CİHAZ 14 HZ DEĞERİNE İNABİLEN BİŞEY. bastaki uzamayı düşünmek yeterli.
    bas vurdugunda üzerininzdeki t-shirt in titrediğini hissedebiliyorsunuz.
    İnş. sizlere daha iyileri arkadaşlar .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shagg

    BELKİDE ZAPETORO KARDEŞİM. YALNIZ DEF LER BU KONUDA ÇOK İYİLER SANIRIM. AKSİ DE DÜŞÜNÜLEBİLİR TABİKİ. yalnız tek sorun odanın küçük olması. her yer bas sesi dalgalarıyla dolmuş durumda. tavsiyem bu tip bir cihaz alıcaksanız oda boyutuna dikkat edin. gerci sesi az açsanızda derin bas almak mümkün. CİHAZ 14 HZ DEĞERİNE İNABİLEN BİŞEY. bastaki uzamayı düşünmek yeterli.
    bas vurdugunda üzerininzdeki t-shirt in titrediğini hissedebiliyorsunuz.
    İnş. sizlere daha iyileri arkadaşlar .

    Alıntıları Göster
    inşallahhhhhhhh
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rebel Dragonite

    inşallahhhhhhhh

    Alıntıları Göster
    DEF cileri buraya bekliyoruz. !!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shagg

    DEF cileri buraya bekliyoruz. !!!

    Alıntıları Göster
    daha detaylı resimler koyarsan daha güzel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zart

    daha detaylı resimler koyarsan daha güzel olur.

    Alıntıları Göster
    Ya arkadaşlar bu markayı online satan bir site sölermisiniz..Bodrum'da yaşıyorum ve bulamıyorum..Fiyatları hakkında bile bir bilgim yok...Yardım lütfen...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urdan1907

    Ya arkadaşlar bu markayı online satan bir site sölermisiniz..Bodrum'da yaşıyorum ve bulamıyorum..Fiyatları hakkında bile bir bilgim yok...Yardım lütfen...

    Alıntıları Göster
    selam arkadaşlar sizin bu sub lardan anladığınız nedir.ben bir sürü
    kişi de sub gördüm ama öle ciğerleri titreten türden diil di hiç biri
    sub ların hepsi böylemi wofff wofff diye hava mı üfler oto lardaki
    gibi ciğerden titretebilen yok mu acil lazım bi tane sub olmadan müziğin
    anlamı yok bu arada wharfedale power cube 12 a sub nasıldır iş görür mü ????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VATAN59

    selam arkadaşlar sizin bu sub lardan anladığınız nedir.ben bir sürü
    kişi de sub gördüm ama öle ciğerleri titreten türden diil di hiç biri
    sub ların hepsi böylemi wofff wofff diye hava mı üfler oto lardaki
    gibi ciğerden titretebilen yok mu acil lazım bi tane sub olmadan müziğin
    anlamı yok bu arada wharfedale power cube 12 a sub nasıldır iş görür mü ????

    Alıntıları Göster
    sub olmadan müziğin anlamı yok demişin bu konuya girmeyelim uzun sürer şimdi.
    bütün sub lar öle değil bahsettiklerin bu gibi subların yanında bile duramaz al bitane definitive 12+ v.s o zaman gerçek sub neymiş anlarsın senn bahsettiğin sublar benim eski creative 5+1 e benziyor ama bu bahsettiklerimiz öle değil ciğerine kadar titretir adamı.definitive sub sergileyen satan bir yere git dinlemek istiyorum de.


    quote:

    Orjinalden alıntı: bad_boysss

    selam arkadaşlar sizin bu sub lardan anladığınız nedir.ben bir sürü
    kişi de sub gördüm ama öle ciğerleri titreten türden diil di hiç biri
    sub ların hepsi böylemi wofff wofff diye hava mı üfler oto lardaki
    gibi ciğerden titretebilen yok mu acil lazım bi tane sub olmadan müziğin
    anlamı yok bu arada wharfedale power cube 12 a sub nasıldır iş görür mü ????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zart

    sub olmadan müziğin anlamı yok demişin bu konuya girmeyelim uzun sürer şimdi.
    bütün sub lar öle değil bahsettiklerin bu gibi subların yanında bile duramaz al bitane definitive 12+ v.s o zaman gerçek sub neymiş anlarsın senn bahsettiğin sublar benim eski creative 5+1 e benziyor ama bu bahsettiklerimiz öle değil ciğerine kadar titretir adamı.definitive sub sergileyen satan bir yere git dinlemek istiyorum de.


    quote:

    Orjinalden alıntı: bad_boysss

    selam arkadaşlar sizin bu sub lardan anladığınız nedir.ben bir sürü
    kişi de sub gördüm ama öle ciğerleri titreten türden diil di hiç biri
    sub ların hepsi böylemi wofff wofff diye hava mı üfler oto lardaki
    gibi ciğerden titretebilen yok mu acil lazım bi tane sub olmadan müziğin
    anlamı yok bu arada wharfedale power cube 12 a sub nasıldır iş görür mü ????


    Alıntıları Göster
    ben bu konuda bayagı stres yaşadım açıkcassı müzik dinlerkende bass sesleri her yeri inletsin diye 3 adet sub deyiştirdim şuan definitive pro sub 1000 aldım .yamaha ve pure suba göre çok daha iyi ama hala sanki birşeyler eksikmişl gibime geliyor buda sub kablosunun kısa oldugu için gerekli yerleştirmeyi yapmadıgımdan kaynaklanıyor sanırım tabi bu beklenti meselesi.bazan acaba benmi abartıyorum diyede kendime gülmüyor degilim sonuç itibariyle subun yeri gerçekten çok farklı eskiden pure frontların basları yeterli gelirdi müzik dinlerken.bazen subu kapatarak dinleyim diyiyorum ama hiç bir tatda alamıyorum bu sefer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 10 Ağustos 2007; 17:01:57 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.