Şimdi Ara

X-FI ELITE PRO - Z5400 OPTIC 5.1 SES ALMA nimeti..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit: yardim eden herkese tesekkurler sorunu cozdum.. biraz komplike bir ses karti cok ozelligi var ama herkese tavsiye ederim..(Cok para derseniz fatality versiyonu yada platinium versiyonuda olur :))

    hoscakalin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pSyCo -- 4 Ağustos 2007; 17:24:07 >



  • Ayarlarda bir sorun olmalı

    1- ses kartından external decoder seçilimi?

    2- z5500 den optik i seçilimi?

    3-dts yas da dolby digital dvd filminiz varmı?

    4. dvdplayer yazılımında ses ayarlarında dijital seçilimi?
  • ses kartindan digital secili
    z5400dede optic secili
    dtsli dividim var
    dvd player olarak mediaplayer classic yada gom player kullaniyorum.. ayarlari karisik onu bilmiyorm..
    ama eskiden 5.1 dolby dinleyebildigim playerlar bunlar.. simdi ayni filmler stereo cikiyo ayni ayarda..demekki en azindan dolby icin ayarlar dogru.. ses kartinin yaziliminda bi sorun yasiyorum sanirim.. yada ayarlarda..
  • oncelikle ses kartı ayarlarından optic i secin ve muzik dinlemeyi deneyin winamp media player v.s. player ile birde test yaptığınızda ses alabiliyormusunuz ?
  • test yaptigimda ses alamiyorum sadece 2 kolondan ses geliyor.. onu gectim ses karti ayarlarinda optic cikis olarak cekemiyorum zaten.. digital i/o secebiliyorumi optic-coax-ve kartin arkadasindaki digital cikis ayni anda calisiyor.. herhangi birini ayri olarak secme imkanim olmadigi gibi direkt dijitalede alamiyorum.. acikcasi eski onboard kartimda dijitale almadigidma sesi optic cikis stereo ses veriyodu.. suandada ayni durum soz konusu ama sesi sirf digitale alamiyorm creativede annlam veremiyorum.. Audigy2 zs platinium prodada ayni sorunu yasamistim.. :/
  • ustelik 3 mod olan bu ses kartinda game modda herhangi bir sorunum yokken.. yada audio creation modunda,, enterntainment moduna aldigimda cizirtilar geliyor nedense.. sonra restore default deyince duzelmekte ama nedenini anlayamadm.. acaba guc kaynagim yetmediginden sacmaliyor olabilirmi diye dusunuyorm.. birde software updateleri yapiyorum simdi belki duzelir..
  • acaba sette sorun olabilir mi ?
  • sanmiyorum. daha once kullandigim 2 audigy 2 zs platinum prodada bu olayi cozememis ondan satmistim.. ama buseferde satmak istemiyorm.. sorunum driverlardan saniyorum dedigim gibi temiz bi windows kurup adam gibi yuklemem lazim sanirim bu driverlari..
  • en sağlıklısı o en azından windows dan bi sorun olup olmadığı anlasılır ...
  • Bide seti başka bi cihazda dene bence.Playstation-dvd player yada tv gibi ..
  • seti denedim sette sorun yok dedigim gibi onboard kartim dts haricinde hertur standarti destekliyordu bende gayet guzel DD olarak izliyordm.. Yeni windows kurdum cizirti VS tum sorunlar gitti.. hatta artik Dolby digital moduna almayida buldm ancak hala 5.1e alamadm 2.1 olarak DD calistirabiliyorm ne yazikki :)
  • Hala test yaptığında ses gelmiyor mu?Bide kullandığın playerdan kaynaklı olabilir power dvd yi yükle istersen belki sorun düzelir.Ayrıca power dvd nin kullanlımı kolay ve bir sürü aidio seçeneği var.
  • evet hala testyaptigimda stereo veriyo sesi meret.. tabi yeni windowsla gene eski cdden cikandriverlari kurduk gene bi yuklim bakim su yenileri :)
  • Yapmışsındır büyük olasılıkla ama belki gözden kaçmıştır denetim masasında ses efektinde ayarlarda 5.1 seçili mi?Bide bence pwer dvd yi de bir yükle derim ve düşük bir ihtimal ama k-lite codec in son sürümünü indirip kur bakalım.Aklıma geldikçe sorunun nerden kaynaklandığına dair yazarım sonra
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pSyCo

    evet hala testyaptigimda stereo veriyo sesi meret.. tabi yeni windowsla gene eski cdden cikandriverlari kurduk gene bi yuklim bakim su yenileri :)



    analogda ( direcht 6 ch ) test yaptınız mı ?
  • valla suanda sorunu cozmus durumdayim.... baya karisik oldu..yeni windows kurdum.. tum updateleri yaptim..hem programdan hem windowstan hem xfi programindan carttan curttan spdif seciyosn ediyosn baya zor bisi cok kastiriyor.. ama sonunda guzel oldu degmis yani elite pro aldigima onboarda gore cok farketti ayarlari ve DTS nimeti tabiki :)


    cok tesekkur ederim burada birsuru arkadasta sikintiya girdi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.