Şimdi Ara

avp.exe Nedie cpu kullanımı %100 yapıyor işlemciyi rezil ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
29.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • işlemcimi %100 kullana bir işlem war ve ne olduğunu anlamadım internetten araştırdım benim gibi sorunu olanlar war sorunu bulamamışlar pcme giren bi casus programı olabilrmi??



  • internette bi siteden buldum bi kişi yazmış


    Arkadaşlar son zamanlarda bilgisayarım çok ama çok yavaşladı.Açılışları nerdeyse 3,5-5 dk. arasında kapanışlarıda aynı oluyor.Bugün bilgisayarda dikkatimi çeken şey i.explorer sayfasını açtığımda bilgisayarın çok yavaşladığını anladım.Görev yöneticisine bakdığım ise " SPOOLSV.EXE" nin cpu yu %99 kullandığını gördüm.Acaba bu ne oluyor trojen midir?benim bildiğim bu dosya yazıcı klasörü diye biliyorum.Yardımlarınızı bekliyoum?
    Not:Avp.Exe dosyasıda nedir acaba
    Ayrıca CPU yu %100 kullanıyor


    aynısı bendede war
  • alıntı;


    Kankalar yardım edin ya Bilgisayarıma spyware girdi uzun uğraşlar sonunda onu temizledim(Kaspersky ile) Şimdi de bilgisayar her açıldığında
    C:\PROGRA~1\NEWDOT~1\NEWDOT~1.DLL Yüklemede hata Belirtilen Modül bulunamıyor.
    diyo.Tamam diyom sonra bilgisayar tam olarak açılınca CTRL+ALT+DEL'e basıyorum yine benzer şeyler diyo görev yöneticisini açmak için Görev çubuğuna sağ tıklayıp açmam gerekiyo.CPU kullanımı da sürekli olarak %100 bazen azalıyo ama sadece internete girdiğim halde işlemci kullanımı %100.
    İşlemlere baktım hepsini "avp.exe" diye bir SYSTEM işlemi kullanıyo.


    NEDEN BU BÖYLE OLUYO ÇÖZÜM İÇİN YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK İYİ OLUR:
    ACİL YARDIMA İHTİYACIM VAR.
  • sitede başka birilerindede warmış sorun


    http://forum.donanimhaber.com/m_2589286/tm.htm
  • alıntı;

    Turkojan isimli bir virüs bulaştı makineme. Ne yaptıysam silemedim ve sonunda çaresiz formatladım. Fakat şimdi daha önce olmayan bir sorunla karşı karşıyayım. Hangi programı çalıştırırsam çalıştırayım (sadece messenger) bile olsa) CPU kullanımı % 95-100 arasında seyrediyor. Bunun sonucunda da makinemde sürekli donmalar yaşıyorum. Önceleri hangi program cpu yu bu kadadr kullanıyor bulup onukaldırmayı denedim ama sonuç alamadım. Hangi programın çalıştığı farketmiyor. Çok kısa sürede hemen cpu kullanıma tavana vuruyor. Yardım edebilirseniz minnettar olacağım. Şimdiden teşekkürler..
  • Sisteminizi spyware doctor ile taratın.Birçok zararlıyı tespit edebiliyor.
  • yahu kaspersky o
  • avp.exe LimeWire programının internetle bağlantısını sağlayan dosya imiş bi arkadaşım dedi ama diğer sorununun olan spoolsv.exe'yi araştırıyorum bişeyler bulabilirsem yazarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuri_karabulut -- 2 Ağustos 2007; 19:19:33 >
  • Slm avp.exe kaspersky antivirüs koruyucunun sistemdeki ismi , pc ni taradığı için %100 kulllanır ....Emin olmak için hijackthis raporu alacan pm atıyorum sana
  • avp.exe kaspersky nin "exe" dosyasıdır. Görev yöneticisine baktığınızda 2 tane avp.exe dosyası olduğunu görürsünüz. Virüs değildir yani. İşlemcinizi çok kullandığını söylüyorsun. Ben Kaspersky Internet Security kullanıyorum. Normalde çalışırken %cpu dan hiç yemiyor. Ama update yaparken, veya scan yaparken tabiki epeyce %cpu dan harcıyor. Otomatik scan yerine manuel scan ayarı yapın. Siz istediğinizde çalıştırırsınız. O zamanda PC yi işlem bitene kadar kullanmazsınız. Zaten scan bittiğinde bilgisayarı kapat komutunu verirseniz başında beklemek zorunda da kalmazsınız.
  • arkadaşım şöyle bişey buldum:


    spoolsv.exe windows'un yazıcılarla ilgili bir uygulaması. spoolsv'nin cpu kullanma oranı durduk yere %90-99'a varıyorsa yazıcının sürücüsü hatalı yüklenmiş ya da virüs bulaşmış olabilir. Viruslist.com'da kendini spoolsv olarak kopyalayan 3 worm çıktı, ayrıntılarına siteden bakabilirsin. Bu worm'lar e-posta yoluyla bulaşıyor ve bulaştığında KAV, NAV, McAfee gibi uygulamaları devredışı bırakıyormuş. KAV sende çalıştığına göre internet bağlantınla ilgili sorun virusten başka birşey olmalı.


    Kaynak




  • bende kaspersky kullanıyorum ve virüs programını kapattığımda bile cpu %100 kullanılıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alikutay

    bende kaspersky kullanıyorum ve virüs programını kapattığımda bile cpu %100 kullanılıyor



    sağ click exit yap o zmn kesilir

    yani saatin yanında kaspersky simgesi olmayacak tamamen kapat programı
  • bu forumda aynı sorunu olan bi arkadaşımız sorununu çözmüş


    Buyrun
  • kapattım ama yine dewam edio cpu kullanımı %100 :((((((((((

    kasperspy programını sileceğim bide öyle deneyeceğim
  • sorununu hangi yöntemle nasıl çözdüğünü yazarsan aynı sorunla karşılaşan diğer arkadaşlara da önderlik yapmış olursun
  • ne saçma yaw virüs prgsini sildim bu seferde sistem boşta işlemi %100 Cpu kullanıyo pfff yaaaaa mp3 bile dinleyemiyorum takılıo... saçmalıkkk!!!!
  • arkadaşım biraz araştırdım spoolsv.exe yazıcının kuyruktaki dosyalarını kontrol eden bi dosya imiş.


    Yazıcının kuyruğunu bi temizle istersen
  • Arkadaşım, bir ay kadar evvel, ben de aynı dertten muzdariptim ve ben de Kaspersky kullanıyordum.Sistemde 3.2 işlemci ve 2GB ram olmasına rağmen, boşta masa üstünde bir dosya açmak bile yaklaşık 10 saniye sürüyordu.. Tam sebebini bilmediğimden, pc yi formatladım ama, yine netîce alamadım. Netteki araştırmalarım sonucunda, bu duruma Kaspersky'nin sebep olduğunu anladım ve kaldırdım. Şimdi Nod32 kullanıyorum ve en ufak sorun yok...
    Saygılar...
  • yazıcının kuyruktraki dosyaları nasıl temizleniyor???

    yazıcıyı kaldırdım donanımlardan onunla ilgili her şeyi sildim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.