Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
12
Favori
520.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orda yapılmalı o tamam da burdan dosyamı istetsek olmuyo mu?
  • sayın albati;
    ordan burdan derken bıraz karışık oldu sanırım bıraz daha acıklayıcı olur musunuz

    Özençler 2 Çorum Otogaz
    BRC Bölge bayi teknik destek ve lojistik merkezi
    quote:

    Orjinalden alıntı: albati

    Orda yapılmalı o tamam da burdan dosyamı istetsek olmuyo mu?
  • Evet ora bura karışmış :)
    Bugün buunduğum ilin Trafik Tescil bölümüne gittim.
    Orada rehin kaldırma işinin başka şubeden de yapılabileceğini öğrendim.
    İlginiz için teşekkürler.
  • Şiir gibi anlatmışsın...




    quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay

    Sigortacıya para kaptırmam, (..ama kaptıracaksınız) kendi işimi kendim yaparım, diyenler için:

    LPG'Yİ RUHSATA İŞLETME PROSÜDÜRÜ

    1. LPG montajı yapılan yerden proje, fatura ve garanti belgesi alınacak.

    2. Bulunduğunuz yerdeki defterdarlığa (vergi dairesine) giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alacaksınız. Borcunuz varsa yatıracaksınız, yoksa vergi dairesindeki vezneye giderek "muayene harcı"nızı yatıracaksınız. (Muayene harcı: 104 ytl'cik..)

    3. Muayene harcını aldıktan sonra, MMO(makine mühendisleri odası) ya gideceksiniz. Buradan sızdırmazlık raporu alınacak. (Sızdırmazlık raporu: 25 ytl'cik..)

    4.Herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız, Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız (Bunu sigortacıya söylerseniz, onda hazır matbu vardır, o yazar.) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.

    5.Şimdi sıra araba muayenesinde... Defterdarlığa yatırmış olduğunuz muayene harcı makbuzunu ibraz ederek, aracınızın muayenesini yaptırabilirsiniz. Orada EK-1 de yazan yerler onaylanacak..

    6. Şimdi emniyetten, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız.. (İki yaprak, ruhsat: 58 ytl cik.)

    7. Emniyetten aldığınız "iki yaprak ruhsat kağıdı"nı alarak, sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracak.. (Sigortacıya da: 10ytl cik..)

    Şu anda elinizde "lpg projesi fatura,garanti belgesi, sızdırmasızlık raporu (ya da ruhsatı),EK-1 belgesi ve çift yaprak ruhsat" olacak. Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor. (Bi 5 ytl verip de, dosya almanıza gerek yok)

    8. Şimdi elimizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Emniyet Müdürlğüne gidiyoruz.. Emniyet Müdürlüğündeki trafik tescile giderek evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İlemimiz tamamdır. Ya aynı gün, yeni ruhsatımızı alıyoruz ya da diğer gün..

    Toplamda cebinizden, LPG yi ruhsata işletmekle ilgili 197 ytl çıktı....Geçmiş olsun..


    ANADOLU YAKASINDA KARTAL'a YAKIN OTURANLAR İÇİN LPG'yi RUHSAT'a İŞLETME


    Ben işimi toplamda 3 yere giderek hallettim.

    1- Sızdırmazlık raporu (25 YTL)
    Lpg dönüşümünü yaptırdığınız yerden proje, fatura, garanti belgesi vb. zamazingolar alınır.
    Kartal açık oto pazarının içindeki makina müh. odası istasyonuna gidilir. ( Eski pazarın yerine adliye sarayı yapıyorlar, yeni pazar kartal köprüsünden geçip sağa sapılır siemens fabrikasının önünden devam edilir, az ileride)
    LPG sisteminizde küçük bir sorundan dolayı kaçak varsa pazarın tam karşısındaki sanayiye dalınıp lpg dönüşümü yapan abiye yaptırılır, rapor kaşeletilir, 5 kaat bırakılır. )

    EK1 Formu (10 YTL)
    Yine aynı oto pazarının içinde MMO istasyonunun yanındaki barakaya girilip EK1 formu doldurulur. ( İsterseniz daha sonra muayene istasyonundaki barakalardanda doldurtulabilir.)

    2- Muayene ( 110 YTL )
    Önceki adımlarda topladığımız belgelerle Tuzlada E-5 karayolu üzerinde Piyade okulu kenarındaki muayene istasyonuna gidilir. İstasyona girildiği zaman üzerinde kocaman "Maliye" yazan barakaya girilir. Borcu yok kağıdı sırasına girilip borcu yok kağıdı alınır. Sonra aynı yerde vezne sırasına girilir 110 YTL muayene harcı yatırılır.
    Sonra Muayene sırasına girilir. Muayene görevlisi abiye LPG'yi ruhsata işletcem demeniz gerekiyor. Yoksa sormaz normal muayene muamelesi yapar. LPG işleteceğinizi söylediğinizde Ek1 formunu ister ve imzalar. Arabayı muayene eder. Sonra muayene garajının hemen yanındaki bankoya gidilir. Ek1 formu verilir. Onaylatılır.
    Muayeneye giderken arabada yangın tüpü ve trafik seti bulundurun. Aracınızda yoksa, muayene istasyonunda kızılay'ın işlettiği yangın tüpü ve ilkyardım seti satılan barakadanda satın alabilirsiniz.
    Ek1 formu muayene istasyonunda da doldurtulabilir.

    3- LPG'nin ruhsata işletilmesi ( 63 YTL + 7 YTL )
    Önceki adımlarda toplanan belgelerle aracınızın ruhsatının kayıtlı olduğu yere gidilir.
    63 YTL boş ruhsata verilir. Biz dilekçe ve evrakları hazırlayan sigortacıyada 7 YTL verdik. Sigortacının hazırladığı evraklar emniyete götürülür. Sabah verdiyseniz öğleden sonra. Öğleden sonra verdiyseniz belki 5 gibi belki ertesi gün yepyeni ruhsat alınır.
    Ruhsatta tek fark olarak yakıt kısmında "LPG-Benzin" yazısına bakılır ve mutlu olunur. Sonraki muayeneye kadar iki sene süre olması insana ayrıca bir ferahlık verir. Bi de makina mühendisleri odasının sızdırmazlık raporu alırken verdiği yeşil ruhsat benzeri belgede ruhsatları koyduğumuz albümün içinde estetik durmaktadır.
    Bu kadar para verdikten sonra böyle şeylerle mutlu olmaya bakın. Kendinizi bırakmayın. :)

    Not: Bir kaç gün önce bu işlemleri yaptırdığımdan fiyatlar günceldir. İlk mesajdaki bazı fiyatlara küçük miktarlarda zam yapılmış, haberiniz olsun.
    @yashar'a teşekkürler


    LPG montajının ruhsata işletilmesi zorunludur !!!!

    Montaj yaptırdığınız firmanın yetkili bir firma olmasına dikkat ediniz.

    2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ADRES DEĞİŞTİRME VE ARAÇ ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BİLDİRME;MADDE 32- Araçların üzerinde yönetmelikle belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından 30 gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur.Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.


    ARAÇ DEVİR İŞLEMLERİ

    Araç Devir İşlemlerinde İstenilen Belgeler

    • Noter Satış Senedi
    • Taşıtlar Vergi Dairesinden borcu yoktur yazısı
    • Trafik Sigortası Poliçesi
    • Trafik ve Tescil Belegeleri
    • Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi asli veya Noter tasdikli örneği.
    • Vergi Numarası (Alıcının)
    • Plakalar TR. rumuzlu değil ise plakalar değişecek
    • Vekalet (Kişi işlemi kendisi takip ediyorsa vekalet gerekmez)

    Not: Tescilli araçları satın veya devir alanlar gerekli belgeleri sağlayarak ilgili Tescil Kuruluşunda 1 ay içinde adlarına Tescil Belgesi almak zorundadırlar

    Araç Şirket Adına Kayıtlı İse Ayrıca Aşağıdaki Belgelerde Eklenecektir:

    • Sicil Tasdiknamesi
    • İmza sirküleri
    • Sirket yetkilisi veya vekili


  • yaklaşık 205 ytl ye hallettik.Ruhsat sahibi babamla beraber sabah 09.30 da geldik mmo kontrol yerine fazla araç yoktu 30 kadar biz 7 .sıradaydık orayı hallettik s.odasından ek 1 aldım tanıdık sigortacı doldurdu maliyeden temiz kağıdı aldım toplam 421 ytl verdim oraya 310 ytl 5 aylık mtv vardı sonra emniyete babam ötürdü belgeleri öğleden sonra eve geldil sonra saat 17:05 de ruhsatlar hazırlanmış biziğ bekliyordu.ama çok şasırdım aracıma geçen sene 0 almıştım bir baktım bizim ruhsatlar incelmiş yeni bir tarz olmuş üstünde ay yıldızımız ve hologramlı parlak ab ye uyumlu ingilizce yazılarla dolu bir ruhsat.en çok hoşoma giden kenardaki ay yıldızlar çok güzel parlıyorr.ve 310 ytl cezalı mtv ödemem hariç 205 ytl ile bir günde olay bitti geçmiş olsun.
  • Dün arabama LPG takdırdım . yanlız arabam rehinliydi borcuda biteli 8 ay kadar olmusdu. Simdi Ruhsatıma LPG yi işletirken, Rehinli yazısınıda kaldırmak istiyorum. Bu işlem icin bankadan Rehin kaldırma yazısı aldıktan sonra Trafige gitmem yeterlimi ? Zaten trafige arac muayenesinden sonra gitmem gerekiyor LPG işletmek icin. Nasıl bi prosedür izlemem lazım bilgilendirriseniz sevinirim. Rehin kaldırmak icin de ek bi ücret alınıyormu ???

    Saygılar..
  • Arkadaşlar, ben dün tüm aşamaları sırasıyla hallettim, sabah saat 7'de başladım öğlen saat 2 gibi evrakları teslim edip ertesi gün yeni ruhsatı alıcam...

    yapılan harcamalar ;

    Sızdırmazlık 25 ytl,
    Ek1 formu 10 ytl,
    muayene harcı 111 ytl,
    ruhsat bedeli 63 ytl

    toplam 209 ytl

    aracımın eksoz emisyon puluda yoktu ona da bir 20 ytl verdim.

    insan bu sıcaklarda sıralarda bekleyip 229 ytl'de para verince acayip mutlu oluyor, çok sevinçliydim akşam eve döndüğümde yetkili acentalarına yetkili parçalarını taktıran bir insanın resmi faturalı taktırdığı parçaları tekrar kontrol ettirmenin verdiği tatlı yorgunlukla sistemi bayağı bir andım:)))
  • İstanbul'dan 2005 model avensis marka bir araç aldım. araçta lpg var ancak ruhsata işlenmemiş. aracın satışını 22 mayısta aldım. Problem şu: İstanbul'da lpg takıldığı için fatura, proje vb. belgeler oradan alınıp sızdırmazlık da oradan alınması gerekiyormuş.Ben bunu bilmedğim için eski sahibi de uyarmadığı için konya'ya geldim. Şimdi Yazın istanbul'a gitsem. oradan sızdırmazlığı alsam. Sonra gelsem Konya/akşehir'de ruhsata işletsem olur mu? Teşekkürler.
    Not: Bu arada ruhsatı 1 ay içinde adıma çıkarmış olmam gerekiyor galiba. Lpg 'yi sonra işletmiş olmamdan dolayı ne kadar kaybım olur.
    Not2: Ruhsata lpg yi Konya/akşehir'de işletmek için lpg nin montajının olduğu ilden sızdırmazlık dışında bir rapor belge vb almak gerekiyor mu?
  • Arkadaşlar benim tank tarihi 2006 sızdırmazlık için yine de tankın değişmesi gerektiğini 2008 tarihli bir tank takılı olması gerektiğini söylüyorlar.Bu ne biçim iş.
    Ben de ne yapacağımı şaşırdım.
    Makina Mühendisleri bu TSE uygun tanklara 10 yıl ömür verdikleri halde benim tankı niçin değiştirmemi istiyorlar anlam veremedim?Sızdırmazlık raporu için 2008 tarihli tank istemeleri normal mi?Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
  • İzmir'de artık ruhsatı alıp bir yere götürüp yazdırmıyorsun. İçerde polisler netten bilgileri çekip yazıyor. Biz boşu boşuna sigortacıya para verdik. Kimlik fotokopisi, fatura fotokopisi ve diğer evraklarla(Sızdırmazlık raporu vs...) 09-09.30 ve 13-13.30 arası başvurmanız halinde kabul ediliyor. Diğer saatlerde boşuna gitmeyin.
  • Herkese Merhaba; 45 gün önce aracımın muayenesini yaptırdım, LPG taktırmak istiyorum, tekrar mı muayene ücreti ödemem gerekiyor, cevaplayan arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim...
  • evet ne yazıkki tekrar masraf
    quote:

    Orjinalden alıntı: kaandogru

    Herkese Merhaba; 45 gün önce aracımın muayenesini yaptırdım, LPG taktırmak istiyorum, tekrar mı muayene ücreti ödemem gerekiyor, cevaplayan arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim...
  • BİRAZ KARIŞIK OLACAK AMA CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM ;
    şimdi ben hatayda bugün lpg taktırdım ama hemen işletmek istiyorum. taktırdığım yerin henüz proje verme yetkisi yokmuş zaten osmaniyedeki bir bir işletmenin bayisi konumunda. bana dediki hemen proje istiyorsan osmaniyeye bizim merkeze gidip alabilirsin, ve bu işi içinde benden 40 ytl daha eksik aldı. benim araç 31 hatay plakalı şimdi ben oraya hiç bişe yapmadan gidip, orada projeyi vercekler hemen çizip, bide osmaniyede sızdırmazlık alıp gelcem. ve geri kalan işleri muayene, ruhsat değişimini hatayda yapabilecekmişim.
    ama yukarıda yapmam gereken işleri okuduğumda, ilk önce muayene harcını yatırmam gerektiği yazıyo, vede borcu yoktur kağıdı gerekiyomuş. ama bayi bana hocam bişe yapmadan git projeni,ve sızdırmazlığını osmaniyeden al, geri kalan muayene ve ruhsat değişimini hataydan yaptır diyo. doğrumudur.
    yada şöyle diyeyim ben hatay plakalı otomobille osmaniyeye gidip herşeyi orada yaptırabilirmiyim. muayane, ruhsat filan herşeyi.
    lütfen bu iki soruya bilen cevap versin. teşekkürler.
  • Arkadaşlar belki daha önce geçmiştir ama kısa bir sorum olacak; Aracıma LPG taktırıyorum, aynı zamanda üzerime olan aracın plakası 34 iken 17 yaptıracağım.
    Soru: Lpg takıldıktan ve belgelerini aldıktan sonra önce sızdırmazlık ve muayene mi yaptıracağım yoksa belgelerle beraber söförler cemiyetinde dosyayı yazdırıp sonra mı muayeneye ardından trafik tescile gideceğim.(bu işi anadoluda yapıyorum)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gezgin_17

    Arkadaşlar belki daha önce geçmiştir ama kısa bir sorum olacak; Aracıma LPG taktırıyorum, aynı zamanda üzerime olan aracın plakası 34 iken 17 yaptıracağım.
    Soru: Lpg takıldıktan ve belgelerini aldıktan sonra önce sızdırmazlık ve muayene mi yaptıracağım yoksa belgelerle beraber söförler cemiyetinde dosyayı yazdırıp sonra mı muayeneye ardından trafik tescile gideceğim.(bu işi anadoluda yapıyorum)


    aynen kendi yazdıklarını yap doğrudur önce makina mühendisleri sonra şöferler cemiyeti sonra maliyede harç ücreti yatırıp muayene yaptır sonra bütün belgelerle emniyete git oradaki harcı öde ve 1 iş gününde bitirirsin .ben de çanakkale de böyle yaptırdım.
  • Arkadaşlar muayneden sonra kaç gün süresi var emniyete gidip yeni ruhsat çıkarmak için.
    Muayenemi yaptirdim fakat işler dolayısıyla 4 gun şehir dışında olcam.
    4 gün sonra gelip emniyetten işlerime devam edebilir miyim.
    Bi süresi var mı ? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ..Teşekkürler.
  • valla bilmiyorum arkadaşım ama bence aracının işlemlerini yaptıracağın emniyetin telefonunu google'dan bu, arayıp sor en kesin ve doğru cevabı almış olursun,

    sıkıcı ve boş işler... insanın canı acayip sıkılıyor bunları yaparken geçen zamana, bari emeğin ölmesin...

    quote:

    Orjinalden alıntı: u555

    Arkadaşlar muayneden sonra kaç gün süresi var emniyete gidip yeni ruhsat çıkarmak için.
    Muayenemi yaptirdim fakat işler dolayısıyla 4 gun şehir dışında olcam.
    4 gün sonra gelip emniyetten işlerime devam edebilir miyim.
    Bi süresi var mı ? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ..Teşekkürler.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: volkan_efe

    Arkadaşlar, ben dün tüm aşamaları sırasıyla hallettim, sabah saat 7'de başladım öğlen saat 2 gibi evrakları teslim edip ertesi gün yeni ruhsatı alıcam...

    yapılan harcamalar ;

    Sızdırmazlık 25 ytl,
    Ek1 formu 10 ytl,
    muayene harcı 111 ytl,
    ruhsat bedeli 63 ytl

    toplam 209 ytl

    aracımın eksoz emisyon puluda yoktu ona da bir 20 ytl verdim.

    insan bu sıcaklarda sıralarda bekleyip 229 ytl'de para verince acayip mutlu oluyor, çok sevinçliydim akşam eve döndüğümde yetkili acentalarına yetkili parçalarını taktıran bir insanın resmi faturalı taktırdığı parçaları tekrar kontrol ettirmenin verdiği tatlı yorgunlukla sistemi bayağı bir andım:)))
  • Ya arkadaşlar bu proje denilen olay için ayrıca para ödüyor muyuz LPG'yi taktırdığımız yere?
    Birde ben LPG'yi bugün taktırdım. Proje ve faturayı Pazartesi uğrayıp almamı söylediler. Bi yamuk olmaz dimi.

    Birde arabayı yeni aldım. Noter satışını aldım fakat emniyette üzerime almadım. Pazartesi günü önce LPG kitini taktırdığım yere gidip proje ve faturayı alıp sızdırmazlığa gideceğim. Onu da aldıktan sonra fenni muayeneyi yaptıracağım. Daha sonra gidip emniyette devrini alabilirim dimi arkadaşlar bi sorun çıkmaz??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erAn_ -- 28 Haziran 2008; 21:54:17 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: u555

    Arkadaşlar muayneden sonra kaç gün süresi var emniyete gidip yeni ruhsat çıkarmak için.
    Muayenemi yaptirdim fakat işler dolayısıyla 4 gun şehir dışında olcam.
    4 gün sonra gelip emniyetten işlerime devam edebilir miyim.
    Bi süresi var mı ? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ..Teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.