Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
12
Favori
520.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sigortacıya para kaptırmam, (..ama kaptıracaksınız) kendi işimi kendim yaparım, diyenler için:

    GÜNCEL:

    quote:

    Orijinalden alıntı: cempatik

    29.05.2012
    Tüvtürk e lpg firmasından verilen evraklar ve ek olarak ek-1 belgesi ile gittim. ilk montaj olacağı için sızdırmazlık raporu nu da 25 tl vererek aldım. herhangi bir sorun olmadan muayeneden geçtim.
    ek-1 iki adet olacak. 20 tl ödedim ben ek-1 için. 149 tl de muayene ücreti. Buraya kadar 195 tl ödedim.

    30.05.2012
    Trafiğe gittim. bir dilekçe veriyorlar doldur diye. doldurup gişeye gidiyorsunuz ve lpg ekleteceğinizi belirterek 58 tl de orada ödüyorsunuz. Saat veriyorlar şu saatte gelip alın diye.
    verilen saatte gittim ve ruhsat doldurulmuş olarak verildi.

    toplamda 245 tl ye bitmiş oluyor işlemler.

    bazı arkadaşlar boş ruhsat veriliyor, gidip onu doldurtuyorsunuz takipçiye falan demiş ama antalya da trafikten doldurup onaylayıp veriyorlar yeni ruhsatınızı. bilginize.



    LPG'Yİ RUHSATA İŞLETME PROSÜDÜRÜ ( 2007'deki Açıklama )

    1. LPG montajı yapılan yerden proje, fatura ve garanti belgesi alınacak.

    2. Bulunduğunuz yerdeki defterdarlığa (vergi dairesine) giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alacaksınız. Borcunuz varsa yatıracaksınız, yoksa vergi dairesindeki vezneye giderek "muayene harcı"nızı yatıracaksınız. (Muayene harcı: 104 ytl'cik..) (110ytl olmuş.)

    3. Muayene harcını aldıktan sonra, MMO(makine mühendisleri odası) ya gideceksiniz. Buradan sızdırmazlık raporu alınacak. (Sızdırmazlık raporu: 25 ytl'cik..)

    4.Herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız, Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız (Bunu sigortacıya söylerseniz, onda hazır matbu vardır, o yazar.) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.

    5.Şimdi sıra araba muayenesinde... Defterdarlığa yatırmış olduğunuz muayene harcı makbuzunu ibraz ederek, aracınızın muayenesini yaptırabilirsiniz. Orada EK-1 de yazan yerler onaylanacak..

    6. Şimdi emniyetten, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız.. (İki yaprak, ruhsat: 58 ytl cik.)

    7. Emniyetten aldığınız "iki yaprak ruhsat kağıdı"nı alarak, sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracak.. (Sigortacıya da: 10ytl cik..)

    Şu anda elinizde "lpg projesi fatura,garanti belgesi, sızdırmasızlık raporu (ya da ruhsatı),EK-1 belgesi ve çift yaprak ruhsat" olacak. Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor. (Bi 5 ytl verip de, dosya almanıza gerek yok)

    8. Şimdi elimizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Emniyet Müdürlğüne gidiyoruz.. Emniyet Müdürlüğündeki trafik tescile giderek evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İlemimiz tamamdır. Ya aynı gün, yeni ruhsatımızı alıyoruz ya da diğer gün..

    Toplamda cebinizden, LPG yi ruhsata işletmekle ilgili 197 ytl çıktı....Geçmiş olsun..


    ANADOLU YAKASINDA KARTAL'a YAKIN OTURANLAR İÇİN LPG'yi RUHSAT'a İŞLETME


    Ben işimi toplamda 3 yere giderek hallettim.

    1- Sızdırmazlık raporu (25 YTL)
    Lpg dönüşümünü yaptırdığınız yerden proje, fatura, garanti belgesi vb. zamazingolar alınır.
    Kartal açık oto pazarının içindeki makina müh. odası istasyonuna gidilir. ( Eski pazarın yerine adliye sarayı yapıyorlar, yeni pazar kartal köprüsünden geçip sağa sapılır siemens fabrikasının önünden devam edilir, az ileride)
    LPG sisteminizde küçük bir sorundan dolayı kaçak varsa pazarın tam karşısındaki sanayiye dalınıp lpg dönüşümü yapan abiye yaptırılır, rapor kaşeletilir, 5 kaat bırakılır. )

    EK1 Formu (10 YTL)
    Yine aynı oto pazarının içinde MMO istasyonunun yanındaki barakaya girilip EK1 formu doldurulur. ( İsterseniz daha sonra muayene istasyonundaki barakalardanda doldurtulabilir.)

    2- Muayene ( 110 YTL )
    Önceki adımlarda topladığımız belgelerle Tuzlada E-5 karayolu üzerinde Piyade okulu kenarındaki muayene istasyonuna gidilir. İstasyona girildiği zaman üzerinde kocaman "Maliye" yazan barakaya girilir. Borcu yok kağıdı sırasına girilip borcu yok kağıdı alınır. Sonra aynı yerde vezne sırasına girilir 110 YTL muayene harcı yatırılır.
    Sonra Muayene sırasına girilir. Muayene görevlisi abiye LPG'yi ruhsata işletcem demeniz gerekiyor. Yoksa sormaz normal muayene muamelesi yapar. LPG işleteceğinizi söylediğinizde Ek1 formunu ister ve imzalar. Arabayı muayene eder. Sonra muayene garajının hemen yanındaki bankoya gidilir. Ek1 formu verilir. Onaylatılır.
    Muayeneye giderken arabada yangın tüpü ve trafik seti bulundurun. Aracınızda yoksa, muayene istasyonunda kızılay'ın işlettiği yangın tüpü ve ilkyardım seti satılan barakadanda satın alabilirsiniz.
    Ek1 formu muayene istasyonunda da doldurtulabilir.

    3- LPG'nin ruhsata işletilmesi ( 63 YTL + 7 YTL )
    Önceki adımlarda toplanan belgelerle aracınızın ruhsatının kayıtlı olduğu yere gidilir.
    63 YTL boş ruhsata verilir. Biz dilekçe ve evrakları hazırlayan sigortacıyada 7 YTL verdik. Sigortacının hazırladığı evraklar emniyete götürülür. Sabah verdiyseniz öğleden sonra. Öğleden sonra verdiyseniz belki 5 gibi belki ertesi gün yepyeni ruhsat alınır.
    Ruhsatta tek fark olarak yakıt kısmında "LPG-Benzin" yazısına bakılır ve mutlu olunur. Sonraki muayeneye kadar iki sene süre olması insana ayrıca bir ferahlık verir. Bi de makina mühendisleri odasının sızdırmazlık raporu alırken verdiği yeşil ruhsat benzeri belgede ruhsatları koyduğumuz albümün içinde estetik durmaktadır.
    Bu kadar para verdikten sonra böyle şeylerle mutlu olmaya bakın. Kendinizi bırakmayın. :)

    Not: Bir kaç gün önce bu işlemleri yaptırdığımdan fiyatlar günceldir. İlk mesajdaki bazı fiyatlara küçük miktarlarda zam yapılmış, haberiniz olsun.
    @yashar'a teşekkürler


    ANKARA İÇİN ;

    LPG'Yİ RUHSATA İŞLETME PROSÜDÜRÜ

    1. LPG montajı yapılan yerden proje, fatura ve garanti belgesi alınacak.

    2. Vergi dairesine giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alacaksınız. Her vergi dairesi bu belgeyi vermiyor bildiklerim yeğenbey ve ostim v.d 'nin verdiği. Sızdırmazlık raporuda alacağınız için OSTİM V.D sine gidiniz.

    Muayene istasyonları özelleştiği için vergi dairesine harç YATIRMIYORSUNUZ.

    3. Ardından MMO(makine mühendisleri odası) ya gideceksiniz. Ostim v.d sokağından dümdüz aşağıya gidin levhaları göreceksiniz, çok yakın. Buradan sızdırmazlık raporu alınacak. (Sızdırmazlık raporu: 25 YTL)

    4.Herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız. 10 YTL
    Sızdırmazlık raporunu alırken orada bulunan acentalaran birine girip EK-1 doldurtmanızı tavsiye ederim. Muayene yapıldıktan sonra gerekli kısımlar onaylanacak çünki.

    5.Şimdi sıra araba muayenesinde.. Muayene istasyonları Ankara'da 7 tane olması lazım. İVEDİK aski istasyonu karşısındaki istasyon en kalabalık olan. Günlük 300 araç alıyorlar ve önceki eksik evrakdan yada eksikliklerden dolayı gelenlere öncelik tanınıyor. İstasyona gece 4de gelenlerde var 11-12 de gelenlerde, ancak istasyonlar akşama kadar açık diye 1 yada daha sonra gelmeyin sıra numarası alamassınız.

    Burada minimum 5 saat bekleyeceksiniz hazırlıklı olun (termos,çay, yiyecek, çekirdek belki :)) 2008 Türkiye'sinde paranla rezil olmanın binbirtürlü yolundan birisi. Ben sabah 7'de geldim ve 136. sıradaydım. 13:00 gibi sıra geldi. Ana kapıdan girdikten sonra içeriye gidip park ediyorsunuz. İdari binaya girip sıra numarası alıyorsunuz. LPG işleteceğinizi belirtin. Lpg sızdırmazlık raporu dahil lpg ile ilgili evraklarınızın hepsini alıyorlar (montaj tespit raporu, fatura vs) EK-1 belgesini mutlaka verin.

    110,90 YTL harç yatırıp makbuzu alıyorsunuz ve dışarı çıkıyorsunuz.

    Sıranız gelince (numeratörden alınan) dışarda sizi çağırıyorlar. Arabanızı kontrol alanına getiriyorsunuz. Çalışanlar oldukça genç işi kavramış hızlı halleden elemanlar. Hoşgeldiniz diyerek selamlıyor ve gerekli malzemelere bakıyorlar (Hususi otomobiller için boyunluk zorunlu değil bilgilerinize, çift reflektör'e dikkat)

    20 dk sonra arka taraftan aracı teslim almanızı söylüyorlar. Arka tarafa geçip bekliyorsunuz gerekli kontroller yapıldıktan sonra imzanız isteniyor ve 5 dklık bir bekleyişten sonra muayene raporunuz ve diğer evraklar size teslim ediliyor. EK-1 de yazan yerler onaylanmışmı kontrol edin. (Ruhsata işletirken 2 adet EK-1 gerekiyor fotokopiyi emniyete gitmeden çektirin, unuttuysanız emniyetin içindeki kafeteryada çekiyorlar)

    6. Şimdi "LPG yi ruhsata işletme" kısmı için emniyete gidiyorsunuz. Arabanızı migros'a park edebilirsiniz ancak biraz uzakta kalır. Emniyet C girişe yakın ücretli park alanlarından birine park edersenizde oradaki muamelecilerle muhatap olursunuz. Tercih sizin.

    İçeri girip sağdan devam edin. Numatörden "BELGE YENİLEME" kısmına basıp plakanızı girin ve fişinizi alın.

    Ruhsatınız, 2 adet EK-1 formu, Lpg faturası (Asıl nüsha), Lpg montaj belgeleri (montaj tespit raporuda dahil, lpg tip onay belgeleri vs. alınıyor. garanti belgesi hariç)

    Ruhsatınızda araç muayenesi yapılmış ve halen yer varsa 28 YTL ödüyorsunuz. Aksi taktirde 68 YTL ödüyorsunuz.

    Belgeler kontrol edilip onaylanıyor. Fiş numaranızla ertesi gün öğleden sonra 4 gibi ruhsatınızı alabilirsiniz.

    Hayırlı olsun.

    Yazan : Manyax
    Alıntı değildir.


    Güncelleme: 29.03.2012
    quote:

    Orijinalden alıntı: DEWIL_SON

    Lpgli aracımı bugun ruhsata işletmiş bulunuyorum bunun icin:

    EK-1 Belgesi Aldım 22TL (2 Nüsha)

    Araç Sızdırmazlık Raporu 25 TL ( Bu belge icin araç projenizin eksiksiz olması gerekmektedir.En ufak deger hatalarında geri dönebiliyor.)

    TUVTURK muayenesi 149 TL . Aracınızın hemen hemen heryeri inceleniyor Frenler sisler parklar sinyaller bagaj lpg war ise sızdırmazlık kontrolu tekrar yapılıyor aracın fren hortumları ws..

    Daha Sonra Tüm buradan toplanan evraklar ile birlikte Trafik Şubeye giderek aracınızı ruhsata işletmenizi isteyebilirsiniz Ben Tek yaprak ruhsat Degiştirdim 58 TL Ruhsatın onaylanabilmesi icin Ek-1 Belgesinin tek nüshasını Vergi Dairesine getirdim karşılıgında bir evrak alarak Yeni ruhsatımı onaylattım.

    2 Günümü aldı arkadaşlar ama benim 2-3 ufak sorunlarım cıktı o yüzden araç işletecekseniz ruhsatınıza tüm degerleri tekrar kontrol edin gideceginiz yerlere aracım tek seferde gecmedi tuvturkten park lambamda sıkıntı ooldu bir ampul degişerek tekrar muayene icin sıra alarak muayeneden gecmiş bulunmaktayım Darısı sizin Başınıza

    Toplam

    22+25+149+58+Yakıt (ben 30 tl yaktım ) = 284 TL



    LPG montajının ruhsata işletilmesi zorunludur !!!!

    Montaj yaptırdığınız firmanın yetkili bir firma olmasına dikkat ediniz.

    2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ADRES DEĞİŞTİRME VE ARAÇ ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BİLDİRME;MADDE 32- Araçların üzerinde yönetmelikle belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından 30 gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur.Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.


    LPG'yi ruhsata geç işletme hakkında
    quote:

    Orijinalden alıntı: tonguc6

    Arkadaşlar,

    Aracıma yaklaşık 1 ay önce LPG taktırmıştım,proje ve diğer belgeleri 1 Haziran da alacağımı söyledim, o tarihte sadece garanti belgesi verdiler.1 haziranda arabamın aynı zamanda kredi borcu da bitti.Şimdi LPG taktırdığım yerden 1 haziran tarihli proje ve diğer evrakları aldıktan sonra MMO dan sızdırmazlık raporu aldım.Tüvtürk ten 7 haziran için randevu aldım.Ama Ek-1 belgesini LPG taktırdığım yerden 1 adet verdiler, tüvtürk'e sordum 1 adet Ek-1 belgesi yeterliymiş.Muayeneden sonra Trafik tescile gidip hem ruhattaki rehin yazısını kaldırmayı hem de LPG yi işletmeyi düşünüyorum. İşlemler bitince devamını paylaşırım.Şuana kadar 10 TL Ek-1 belgesi,30 TL sızdırmazlık raporu için harcadım.Rehin kaldırma yazısı için TEB den para istemediler, yazı bilgisayar ortamında kalkınca heryerden görünüyormuş.Göremezler diye bankadaki bayan bana bir adet yazı da verdi.
    Saygılar...




    ARAÇ DEVİR İŞLEMLERİ

    Araç Devir İşlemlerinde İstenilen Belgeler

    • Noter Satış Senedi
    • Taşıtlar Vergi Dairesinden borcu yoktur yazısı
    • Trafik Sigortası Poliçesi
    • Trafik ve Tescil Belegeleri
    • Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi asli veya Noter tasdikli örneği.
    • Vergi Numarası (Alıcının)
    • Plakalar TR. rumuzlu değil ise plakalar değişecek
    • Vekalet (Kişi işlemi kendisi takip ediyorsa vekalet gerekmez)

    Not: Tescilli araçları satın veya devir alanlar gerekli belgeleri sağlayarak ilgili Tescil Kuruluşunda 1 ay içinde adlarına Tescil Belgesi almak zorundadırlar

    Araç Şirket Adına Kayıtlı İse Ayrıca Aşağıdaki Belgelerde Eklenecektir:

    • Sicil Tasdiknamesi
    • İmza sirküleri
    • Sirket yetkilisi veya vekili

    Güncelleme Ekim 2010..... Lpg ruhsata işletilmesi ve rehin kaldırma işlemleri


    quote:

    Orijinalden alıntı: damonbounce

    Arkadaşlar ; Lpg ruhsata işletilmesi ve rehin kaldırma işlemlerimi size baştan anlatayım;

    1-Bankaya olan kredi borcum bitti.Bankadan 'Rehin kaldırılabilir' aldım.Notere tastiklettirmek gerekiyormuş tastiklettirdim : 56 TL,
    2-Lpg ruhsata işletileceğinden lpg dönüşümü yaptırdığım BRC bayisinden fatura,proje,garanti,karayolları yeterlilik belgesi,mühendis yetki belgesi,TSE belgesi falan aldım,
    3-Bu evraklarla ümraniye kadosan sanayinin yanındaki MMO ya gidip LPG sızdırmazlık raporu aldım : 25 TL
    4-Muayenede sordukları için Eksoz emisyon pulu aldım : 27 TL,
    5-Muayene istasyonunun yanındaki barakadan iki adet TŞOF onaylı EK-1 belgesi doldurttum: 15TL
    5-Lpg evrakları,eksoz pulu,EK-1 ve zorunlu trafik sigorta poliçem ile TÜVTÜRK muayene istasyonlarından önceden randevu alarak muayene yaptırdım.7 gün gecikmeli olduğu için 6tl ceza ile :135 TL
    6-Tüm bu evraklarla (rehin kaldırma yazısı,muayene raporu,lpg evrakları,ek-1,eski ruhsat ve dilekçe) Bölge trafik şubeme gittim. Ruhsat yenileme 103TL+LPGyi taktıralı 1 sene olduğu için 45TL de ceza;

    Toplamda 406 TL cebimden çıktı.Nereye gittiysem sağdılar resmen..


    Not: Lpg dönüşümü için emniyete evrakları verirken dilekçe istiyorlar.ben evde yazmıştım;

    ..................İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE
    İSTANBUL

    34 TR 1981 plakalı aracıma sonradan yapılan lpg dönüşümü işleminden dolayı yapılan değişikliğin ruhsatıma işletilmesini,

    Arz ederim. (15.10.2010)


    imza
    ad soyad

    Adres:




    gibi bir dilekçe yazdım kabul ettiler.. Saygılar


    GÜNCELLEME 2012:
    GAZ SIZDIRMAZLIK RAPORU İLE İLGİLİ
    LPG sistemine sahip araç sahipleri; muayeneye gitmeden önce aracınıza ait LPG tankının üzerindeki üretim tarihini kontrol ediniz. Tank üzerinde bulunan tarihler 05/07, 10/05, 08/06 şeklinde ise mutlaka Gaz Sızdırmazlık Raporu alarak istasyona gidiniz. LPG tankı üzerindeki üretim tarihi kısmında 2008/04, 03/2006 vb. bir tarih yazılmış ise Gaz Sızdırmazlık Raporu almanız şart değildir. Ancak muayenede Gaz Sızdırmazlık Raporunun olmaması hafif kusur olarak değerlendirilecektir. Aracınıza ilk kez LPG sistemi taktırarak tadilat muayenesine gidecekseniz mutlaka Montaj Tespit Raporu almanız gerekmektedir.

    Muayene Öncesi Kontrol Etmeniz/hazırlamanız Gerekenler
     [sizer]LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012


    15.01.2012 Tarihinden İtibaren 2012 Yılında Uygulanacak Kusurlar Tablosu İçin Tıklayınız

    ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI VE İLETİŞİM BİLGİLERİ
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • arkadaşım o kadar güzel anlatmışsınki ruhsata işletecek arkadaşlar için tam bir rehber olmuş elinize sağlık
  • bence sabit konu yapılmalı
    şuana kadar okuduğum en güzel anlatım,ağzına sağlık
  • Gerçekten verdiğin bilgiler çok yararlı ve düzenli.Teşekkürler
  • eline sağlık müthiş bir rehber olmuş
  • Yürü be dejaay kim tutar seni.
  • Süper olmuş tebrikler.

    Ama bu başlıkta bundan sonra soru ve cevap şeklinde devam edilsin, gereksiz mesajlar olmasın lütfen.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemsultan

    Süper olmuş tebrikler.

    Ama bu başlıkta bundan sonra soru ve cevap şeklinde devam edilsin, gereksiz mesajlar olmasın lütfen.


    Teşekkür ederim..

    Evet konuyla ilgili, sorusu olan arkadaşlar buraya yazsın.. Hatta konuyla ilgili tecrübesi olanlar da, düşüncelerini bizlerle paylaşırlarsa, daha iyi olur.
  • öncelikle aydınlatıcı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim, bilmeyen arkadaşlar için güzel bir örnek açıklama olmuş

    quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay



    2. Bulunduğunuz yerdeki defterdarlığa (vergi dairesine) giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alacaksınız. Borcunuz varsa yatıracaksınız, yoksa vergi dairesindeki vezneye giderek "muayene harcı"nızı yatıracaksınız. (Muayene harcı: 104 ytl'cik..)


    bu 104.00 ytl.cik her özel araçlar için 2 yılda bir ticari araçlar için her yıl muayene yaptırdığımızda ödediğimiz miktar değilmi;

    25 yıldır araç kullanırım fenni muayene diye gideriz, sağ sinyali yak,söndür - sol sinyali yak,söndür - uzun - kısa farları yak söndür, frene bas, bırak, işte bu kadar ve akabinde zaten parayı peşin vermiş olduğumuzdan gönül rahatlığı ile döneriz evimize

    eh resmen soygun diye buna denir ,, maaşallah maaşallah, bu kadarcık şey için az bile alıyor ,, ne dersiniz,, (terlemeden para kazanmak)
    hatta 2 yaprak boş ruhsata 58.00 ytl.cik, doldurmasına 10.00 ytl.cik, eee düştün elime gel seni iyice soyup soğana çevireyimde arabaya binmek nasıl olurmuş gör bakalım hele hele birde aldığın yakıta %75 oranında vergi koydummu belini doğrultamazsın evelallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 2 Ağustos 2007; 20:02:41 >
  • bende aracıma LPG taktırcam (inşallah)

    yeni aracım için : LPG yi ruhsata işletmeyi ve araç ruhsatını kendi üzerime alma işlemini aynı zamanda yapıcam.Benim aracımın muayenesine daha 1 yıl varken yeniden 104 YTL cik vericem

    yani benim masraf yaklaşık ne kadar oluyor ? Ruhsat sahibi başka şehirde olucak : vekalet vericek buradaki birine. Ozaman daha yüksek oluyomuş sanırım...

    toplam olarak " LPG işleme + Ruhsatı üzerime alma + Plaka değişikliği "( 34 plaka olucak...farklı ilden geldi araba )
  • DÜN YENİ RUHSATIMI ALDIM SABAH MUAYENEYİ HALLETTİM ORDAN EMNİYETE SAAT 4 DE YENİ RUHSAT ELİMDEYDİ.200 LİRA MASRAF OLSUN.
    ANCAK CANIMI SIKAN OLAY ŞU SANKİ NİZAMİ ŞEKİLDE MUAYENE YAPILACAKMIŞ GİBİ DİKİLDİM SABAHIN KÖRÜNDE MUAYENE İSTASYONUNA, YARIM SAAT SIRA BEKLEDİM ALLAH RIZASI İÇİN Bİ ARABAYA BAKSALARYA,YETKİLİLER DİREK PARA TOPLASALARDA BİZDE RAHAT ETSEK .....
  • "dayıcım" arabayı yeni alıpta sora mı lpg taktırdın?
    mr. big ile aynı sorunlara haizim.
    plaka değişikliği+üzerime almak+lpg işletmek ne kadar tutar yardım lütfen
  • EVET CİHANGİR ARABAYI ALALI 3 AYI GEÇTİ LPG YİDE 1 AY ÖNCE TAKTIRDIM LPG Yİ RUHSATA İŞLETMEK İÇİN YAKLAŞIK 190/200 YTL GİTTİ EĞER ALIM SATIMLA BERABAR YAPARSAN HERHALDE 70 YTL KAR EDERSİN KOLAY GELSİN SELAMLAR...
    quote:

    Orjinalden alıntı: CİHANGİR41

    "dayıcım" arabayı yeni alıpta sora mı lpg taktırdın?
    mr. big ile aynı sorunlara haizim.
    plaka değişikliği+üzerime almak+lpg işletmek ne kadar tutar yardım lütfen
  • ACİL YARDIM
    Bu işlemi yarın İstanbul da yaptıracağım arkadaşlar, Araç Bayrampaşa ya kayıtlı, Muayene için kemerburgaz a gidicem.
    şimdi 3.deki sızdırmazlık raporunu bildiğim kadarıyla kemerburgaz muayene istasyonundan alıcam, EK 1 belgesi için trafik sigortacısını nereden bulucam? muayene istasyonunda yoksa tekrar geri dönmek çok yol ve zaman alır.
    Birde benim ruhsatımda muayene için yer kalmadı,ne yapmam gerekir bu durumda? yeni ruhsatı almadan muayene yapılacak gibi görülüyor burada,dediğim gibi işlenecek yer yok
    quote:



    4.Herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız, Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız (Bunu sigortacıya söylerseniz, onda hazır matbu vardır, o yazar.) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.

    5.Şimdi sıra araba muayenesinde... Defterdarlığa yatırmış olduğunuz muayene harcı makbuzunu ibraz ederek, aracınızın muayenesini yaptırabilirsiniz. Orada EK-1 de yazan yerler onaylanacak..

    6. Şimdi emniyetten, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız.. (İki yaprak, ruhsat: 58 ytl cik.)

    7. Emniyetten aldığınız "iki yaprak ruhsat kağıdı"nı alarak, sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracak.. (Sigortacıya da: 10ytl cik..)

    Şu anda elinizde "lpg projesi fatura,garanti belgesi, sızdırmasızlık raporu (ya da ruhsatı),EK-1 belgesi ve çift yaprak ruhsat" olacak. Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor. (Bi 5 ytl verip de, dosya almanıza gerek yok)

    8. Şimdi elimizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Emniyet Müdürlğüne gidiyoruz.. Emniyet Müdürlüğündeki trafik tescile giderek evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İlemimiz tamamdır. Ya aynı gün, yeni ruhsatımızı alıyoruz ya da diğer gün..

  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpercan

    ACİL YARDIM
    Bu işlemi yarın İstanbul da yaptıracağım arkadaşlar, Araç Bayrampaşa ya kayıtlı, Muayene için kemerburgaz a gidicem.
    şimdi 3.deki sızdırmazlık raporunu bildiğim kadarıyla kemerburgaz muayene istasyonundan alıcam, EK 1 belgesi için trafik sigortacısını nereden bulucam? muayene istasyonunda yoksa tekrar geri dönmek çok yol ve zaman alır.
    Birde benim ruhsatımda muayene için yer kalmadı,ne yapmam gerekir bu durumda? yeni ruhsatı almadan muayene yapılacak gibi görülüyor burada,dediğim gibi işlenecek yer yok
    quote:



    4.Herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız, Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız (Bunu sigortacıya söylerseniz, onda hazır matbu vardır, o yazar.) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.

    5.Şimdi sıra araba muayenesinde... Defterdarlığa yatırmış olduğunuz muayene harcı makbuzunu ibraz ederek, aracınızın muayenesini yaptırabilirsiniz. Orada EK-1 de yazan yerler onaylanacak..

    6. Şimdi emniyetten, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız.. (İki yaprak, ruhsat: 58 ytl cik.)

    7. Emniyetten aldığınız "iki yaprak ruhsat kağıdı"nı alarak, sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracak.. (Sigortacıya da: 10ytl cik..)

    Şu anda elinizde "lpg projesi fatura,garanti belgesi, sızdırmasızlık raporu (ya da ruhsatı),EK-1 belgesi ve çift yaprak ruhsat" olacak. Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor. (Bi 5 ytl verip de, dosya almanıza gerek yok)

    8. Şimdi elimizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Emniyet Müdürlğüne gidiyoruz.. Emniyet Müdürlüğündeki trafik tescile giderek evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İlemimiz tamamdır. Ya aynı gün, yeni ruhsatımızı alıyoruz ya da diğer gün..





    arkadaşım muayene işlemleri zaten ek 1 denilen evrakın üzerinde yapılıyor o yüzden ruhsatta yer kalmaması önemli değil . Sen zaten ruhsatının 2 sayfasınıda değiştireceksin. olay aslında gayet kolay .

    Önce sızdırmazlık raporu, sonra muayene. Evraklarınla birlikte trafik tescile, ordan zaten ruhsat yapraklarını alıyor ve doldurtuyorsun. sonra teslimedip imzalı onaylı olarak alıyorsun. sigortacıyı, ek 1 i nereden bulurum diyede endişelenme. her muayene istasyonunun önünde bu iş sektör rhaline gelmiş durumda zaten dolduracak birilerini mutlaka bulursun.
  • bugün ankara da işlettim ruhsata

    muayene istasyonuna gittim kalabalıktı ama lpg görünce hemen sağdaki yerine soldaki şeritten gittim bomboştu ortalık ve muayene yapılmıyordu sadece evrak işi. adama sordum napacam ben diye. ordan ek-1 formu al doldur gel ben imzalıycam dedi. gittim sigortacıya 5 ytl ye doldurttum. elemana imza attırdım (bu arada muayene falan yapmadı arabanın tipine baktı o kadar)

    oradan 4 nolu gişeye gidip parayı yatırdım 2 nolu gişeden tasdik ettirdim(bu arada hologram ve imzaya dikkat edin, bende unutmuş, emniyetten geri döndüm sırf onu almak için)

    oradan emniyete gittim zaten sabah elde belgeleri gören takipçi atlıyor. ankamall a parkettim arabayı yürürken, bi tip geldi tipi bozuk abi ruhsat falan dedi. bende hee dedim salladım, her şey dahil 20 ytl dedi. yok ben kendim yaparım dedim. bana "yarın alırsın çok uğraşırsın" dedi. bende uğraşmak istiyorum dedim defoldu gitti.
    sonra biri geldi 15 dedi. en son düzgün tipli bir adam geldi, ben isviçre sigortada çalışıyorum her şey dahil 10 dedi. ne zaman alırım dedim ruhsatı 2-3 saat dedi. iyi dedim verdim.

    onlara parayı verdim ruhsatı falan bastılar emniyete gittik.(araç sahibi olması gerekiyor babamın adına araç o yok diye bir daha geri döndüm aklınızda bulunsun)


    gişeye teslim edince belgeleri vs. size fiş numarası veriyorlar, 15.30 da gel deniyor. takipçi genç bir çocuktu benlen aynı ya da 1-2 yaş küçük, dedi abi istersen onu da ben halledeyim sen hiç uğraşma yoruldun dedi. bende iyi dedim.

    işim çıktı dışarıda saat 16.30 gibi uğradım yazıhaneye ruhsat hazır bekliyordu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ccaparli

    bugün ankara da işlettim ruhsata

    muayene istasyonuna gittim kalabalıktı ama lpg görünce hemen sağdaki yerine soldaki şeritten gittim bomboştu ortalık ve muayene yapılmıyordu sadece evrak işi. adama sordum napacam ben diye. ordan ek-1 formu al doldur gel ben imzalıycam dedi. gittim sigortacıya 5 ytl ye doldurttum. elemana imza attırdım (bu arada muayene falan yapmadı arabanın tipine baktı o kadar)

    oradan 4 nolu gişeye gidip parayı yatırdım 2 nolu gişeden tasdik ettirdim(bu arada hologram ve imzaya dikkat edin, bende unutmuş, emniyetten geri döndüm sırf onu almak için)

    oradan emniyete gittim zaten sabah elde belgeleri gören takipçi atlıyor. ankamall a parkettim arabayı yürürken, bi tip geldi tipi bozuk abi ruhsat falan dedi. bende hee dedim salladım, her şey dahil 20 ytl dedi. yok ben kendim yaparım dedim. bana "yarın alırsın çok uğraşırsın" dedi. bende uğraşmak istiyorum dedim defoldu gitti.
    sonra biri geldi 15 dedi. en son düzgün tipli bir adam geldi, ben isviçre sigortada çalışıyorum her şey dahil 10 dedi. ne zaman alırım dedim ruhsatı 2-3 saat dedi. iyi dedim verdim.

    onlara parayı verdim ruhsatı falan bastılar emniyete gittik.(araç sahibi olması gerekiyor babamın adına araç o yok diye bir daha geri döndüm aklınızda bulunsun)


    gişeye teslim edince belgeleri vs. size fiş numarası veriyorlar, 15.30 da gel deniyor. takipçi genç bir çocuktu benlen aynı ya da 1-2 yaş küçük, dedi abi istersen onu da ben halledeyim sen hiç uğraşma yoruldun dedi. bende iyi dedim.

    işim çıktı dışarıda saat 16.30 gibi uğradım yazıhaneye ruhsat hazır bekliyordu.

    hayırlı olsun böyle olunca insan daha bir huzurlu biniyor aracına. Aklıma bir şey takıldı sızdırmazlık raporunda da mı inceleme yapmadılar. Ben izmir de işlettim aracımı ve MMO da sızdırmazlık raporu alırken aracın her noktasını (alttaki hortumları bile ) incelediler. Ve aslında böyle detaylı araştırıp incelemeleri benim çok hoşuma gitti. İnsan kendini daha bir güvende hissediyor.
    Hatta benim yanımdaki bir aracı , kullanılan malzemelerin TSE ye uygun olmadığını söyleyip değiştirmesi için gönderdiler bile. Bu da yapılan işin hakkını verdiklerini gösteriyor bana göre.
  • Arkadaşlar benim bi sorum olacak.
    Şimdi ben aracımı yeni aldım (31 Temmuzda) ve ayın 4 ünde de LPG dönüşümünü yaptırdım.Şimdi ben hangi sırayı takip etmeliyim.Yani önce devirimi yapayım sonramı LPG yi Rhsata işleteyim yoksa LPG yi ruhsata işletip öölemi devir yapayım.Yani hangi sıralama doğru olur ve hangi sıralamayı takip edersem daha az zaman ve para harcarım.

    Yahu ne kadar çok sıralama dedim
  • Aracım Bayrampaşaya kayıtlı. Bu durumda oradan almak şartmı? Başka bir emniyette halledilemiyormu? .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozib

    Arkadaşlar benim bi sorum olacak.
    Şimdi ben aracımı yeni aldım (31 Temmuzda) ve ayın 4 ünde de LPG dönüşümünü yaptırdım.Şimdi ben hangi sırayı takip etmeliyim.Yani önce devirimi yapayım sonramı LPG yi Rhsata işleteyim yoksa LPG yi ruhsata işletip öölemi devir yapayım.Yani hangi sıralama doğru olur ve hangi sıralamayı takip edersem daha az zaman ve para harcarım.

    Yahu ne kadar çok sıralama dedim


    @ozip sen en güzeli bi sigortacıyla anlaş, daha garanti olur

    Bu arada sen arabayı üstüne aldın mı almadın mı? Üstüne almadan mı LPG taktırdın..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.