Şimdi Ara

Minton DSL 208u USB modem'de şu dial-up olayı otomatik yapılamıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bende Airties-102 model modem var ama bir elektrik problemi nedeniyle USB modem kullanmak zorunda kaldım ve Minton 208u marka ucuz bir ADSL modem aldım. Biraz uğraşmayla modemi kurdum ama modem ADSL'e bağlansa bile her seferinde Dial-up yazan bir ikon var onu tıklayarak internet bağlantısını başlatabiliyorsunuz. Normal modemlerde olduğu gibi otomatik olarak internete girmesini nasıl sağlıyoruz bu modemin?

    Bir de modemi bilgisayar takınca, sanki flashdisk takımış gibi saatin yanında DONANIMI GÜVENLE KALDIR anlamındaki o yeşil ok çıkıyor. Bunu engellemenin yöntemi nedir?

    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



  • pikatel in usb modeminide kullandım. arkadaşım bu usb modemler böyle. her pc açılışında bu işlemi yapmak zorundasın kaçar yolu yok.
  • ne bileyim vaktiyle zoom'unkini de kullanmıştım, onda böyle birşey yoktu.
  • Usb adsl(dsl) modemlerin hepsi böyle (eternet çıkışı olmayanlardan bahsediyorum)

    örn: sendeki airties nodem in işlemcisi var kendi bağlanıyo senide direk dahil ediyo. usb lerde böyle bişey olacağını sanmıyorum.
  • usb modemlerde bu olayı yapmak mümkün, internetten araştırdım, Cidial diye bir program var, o program sayesinde bunu yapabiliyorsun ama program shareware olduğu için ufak bir problem yaratıyor. Şöyle ki, bu program windows açıldığında otomatik aılıyor ve istediğin işi yapıyor. Yalnız shareware versiyonda ekrana bu bir sharewaredir tarzında bir yazı çıkıyor, o yazıyı kendi elinle kaldırmak zorundasın ki bağlanma işlemini yapsın. O zaman da işin otomatik yanı kalmıyor.

    ayrıca bendeki Zoom 5510'du ve etherneti yoktu. Ama anladığım kadarıyla o otomatik bağlanma olayı birtek zoom 5510A modelinde yapılabiliyormuş.
  • Sorunu hallettim. Çok basitmiş, üstelik ekstra programa felan da gerek yok. Dial-up bağlantısını tıklayıp özellikler kısmına giriyorsunuz, daha sonra orada yazan: şifre sor, bağlantı bilgisi göster, vs..gibi bütün seçenekleri uncheck ediyorsunuz. Gene oralarda bir yerde automatic-reconnect (yeniden otomatik bağlan) gibi bir seçeneği ise işaretliyorsunuz.

    Daha sonra dial-up bağlantınıza ait masaüstündeki kısayolu (eğer kısayol yoksa kendiniz bi kısa yol yapın) startup (başlangıç) klasörüne sürükleyip bırakıyorsunuz. İşlem tamam. Artık USB modem de olsa internete bilgisayar açıldığında bağlanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.