Şimdi Ara

maliye ve iktisat bölümleri arasındaki fark??(hangisi daha sayısal)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
17.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • benim merak ettiğim bu iki bölüm arasıdaki fark??

    hangisi daha sayısal,konuları ne ağırlıklı?
    buarada ben kendi durumumu söliim..matematiğim mükkemmel diildir ama öss de mat1 den 26(gerçi bu sene kolaydı) ,mat2 den 16-17 doğru fln yapabildim..sizce bu bölümlerde yapabilirmiyim yoksa çokmu zorlanırım??

    bilgilendirirseniz sevinirm..



  • İktisat daha matematikseldir. Ancak bu bölümlerde aşırı bir matematik bilgisi istemiyor. Basite temel kavramları bilirsen ve bunların altındaki mantıgı ögrenirsen iktisat ve benzeri bölümlerde zorlanmazsın. Bu kavramlar Üslü ve köklü sayılar, denklemler (en fazla 3 dereceye kadar) , oran orantı, türevin temel mantıgı, basit faiz ve iskonto işlemleri, birazda limit ve son olarakta analitik geometri. Tüm bunları en basit şekliyle ama temel mantıgını ögrenerek iktisat okursan başarılı olmaman için hiç bir sebep yok. Tüm bu derslerin temel mantıgını ogrenmek ve iktisat kullabilecek düzeye gelmen en fazla 1 hafta, hadi diyelim hiç matematik yok 2-3 haftada halledersin. matematik dersleri biraz daha agır olacaktır, türev ve integral ancak bunaları ögrendigin seviyede kullanmayacaksın derslerinde.Ayrıca ekonometri ve istatistik dersi var, görecegin konular biraz daha matematik içersede özünde basittir, dersin temelinde oran orantı vardır daha dogrusu bir nevi kıyas.
    İktisat daha avantajlı bir bölüm bence. Eger iyi birde yabancı dil yaparsan kamu ve özelde iş bulma şansın her bölüme göre daha fazla olur. Bu arada 9 eylül iktasat mezunuyum.




  • maliye yerine iktisat ı mı tavsiye ediyorsun yani??

    maliye de adı itibariyle baya matematik içerio sanki ama genede iktisattan daha mı az?


    saol cevap için..
  • Kesinlikle iktisat..Ben iktisat okuyorum bölüm zor da olsa halimden memnunum..zaten iktisat okuyan biri maliyecinin de yaptıgını yapabilir onun temel derslerini de görüyorsun..İktisat Maliyeden daha zordur ama bence daha zevklidir..Ekonomik analizler-kar hesaplamalarıfln yapıyorsun - teorileri görüyorsun ama maliyede muhasebe ve sözel kısımdan olusuyor..Tabi senin ne istediğin ve neye hevesli oldugun daha önemli..
  • falla eger ikitisat çok zor diilse hepsini yapabileceimi düşünüorum

    çeko,işletme,iktisat fln..bundan sora mesele iş bulabilmeye bakıo...buarada uludağ üni. düşünüorum..okuyan varsa onlarında görüşlerini alabilirim bun bölümler hakkında:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.