Şimdi Ara

xfx 8800 gts yardım lütfen..(((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bugün xfx 8800 gts aldım pc ye taktık ama aşırı asınıyo gibi geldi elimi koyduğum zaman yakıyo resmen bu durum normalmi yoksa powerim felanmı yetersiz acil yardıma ihtiyacım avr powerımda 2 ay önce aldım antec 480 W 100 ytl vermiştim powerada eğer bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kart yanacak diye korkuyorum vallahi ....okadar para verdim



  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jamir

    arkadaşlar bugün xfx 8800 gts aldım pc ye taktık ama aşırı asınıyo gibi geldi elimi koyduğum zaman yakıyo resmen bu durum normalmi yoksa powerim felanmı yetersiz acil yardıma ihtiyacım avr powerımda 2 ay önce aldım antec 480 W 100 ytl vermiştim powerada eğer bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kart yanacak diye korkuyorum vallahi ....okadar para verdim


    sıcaklık degerlerini vermen lazım birseyler söylenmesi için.
  • 90 dereceye kadar kabul edilebilir olduğu ve riskin çok az olduğu belirtiliyor. 90ı geçiyorsan aldığın firmaya danış. Ama arkadaşın dediği gibi değerler gerekli. BIOS'tan bakmanı öneririm. En sağlıklı yer orası.
  • ati tool'u indirip sıcaklık değerlerine bak, ayrıca riva tuner programınıda indirip fanın hızını arttırabilirsin istediğin kadar çok sessiz fanı, ben hep %100 çalıştırıyorum ve gördüğüm en yüksek sıcaklık 67 oldu buda bu kart için normal
  • biostan nasıl bakabilirim hiç bilgim yok sıcaklık değerleri için bi program bulacaım burada belirteceğim ama şunu söyleyebilirim elimi yakıyo koyunca :((
  • arkadaşlar ısısını ölçemiyrm nasıl ölçebilirim nvidiatune yi yükleyimd edim anakartın nvidia olması gerekiyomuş ekran kartının ısısını nasıl ölçeceğim ltfen yardım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jamir

    arkadaşlar ısısını ölçemiyrm nasıl ölçebilirim nvidiatune yi yükleyimd edim anakartın nvidia olması gerekiyomuş ekran kartının ısısını nasıl ölçeceğim ltfen yardım...


    arkadas yukarıda soylemiş ati tool diye.
  • quote:

    ati tool'u indirip sıcaklık değerlerine bak, "ayrıca" riva tuner programınıda indirip...


    abi buradan duz gidip saga donecen demis adam sen sola donmussun sonra kayboldum diyorsun.atitool un 0.26 versiyonunu indir, programi acinca hem gpu hem ram isi degerlerini yazmasi lazim 0.27 de karisik mi yok mu kafam goturmedi.

    edit: ayni anda yazmisiz seninki alirim ayagimin altina benimki sefkatli baba egosu olmus hangisini alirsa alsin hangisi gereksizse silinsin ya da ben sonra bu duzeltmeyi sileyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 21 Temmuz 2007; 19:34:10 >
  • beyler tamam indiriyorum ama bu ati için değilmi ?
  • ati tool 025 i indirdim değeri gpu tempatureyi 84 derece gösteriyo nasıl beyler normalmi yoksa sıcakmı yanabilirmi kart bide gerçek 480w bu karta yetermi?
  • 84 derece windows ortamında damı?
    eğer yük altında değilken bu sıcaklıkta ise sen ati tool da fan hızını artır.hem iremmurat fanın sessiz olduğunu söylemiş sen fan hızını artır.özellikle yük altındayken olfan %100 de dönerse çok ii olur.
  • beklemede 84 ise cok fazla....fan devirini arttir...beklemede 84 olan yukte 90-100 e ulasir zannımca...
  • işte fan hızını arttırmayı beceremiyorum kafayı sıyıracam bu kadar sıcak olamaz yaa
  • nvidiada fan hızını nasıl ayarlayacağım bilgisi olan yokmu ? bide bu watt yetersizliğinden olabilirmi 480 watt antec kullanıyorum ??????
  • evet arkadaşalr fikirleriniz benm için önemli yardımcı olrusanız sevinirim...bir hevesle gittim okadar para verdim akrta ve normal sıcaklık değerlerini ve waatını bilmiyrm malsef...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jamir

    evet arkadaşalr fikirleriniz benm için önemli yardımcı olrusanız sevinirim...bir hevesle gittim okadar para verdim akrta ve normal sıcaklık değerlerini ve waatını bilmiyrm malsef...


    Kartta sorun var demeyimde direk.Kasa içi havalandırman hava koşulları nasıl ?
  • iyi sayılmaz kasa içinde sadece 1 fan var cpu nunki hariç
  • kasa kapağını açık bırak..rivatuner programını indir ve ordan fan hızını %100 yap ve açılıştada bu şekilde olsun diye kaydet sıcaklığın kağak açık olup fan %100 dönerse 60-65 arasına düşecektir..
  • beklemede 84 ise bence %100 sorun var
    oc li halde bende full yukde bulmuyor 84 u tabi fan hizi %100
  • Kartta bir sorun olduğunu sanmıyorum.

    Havalar nispeten daha iyiyken bendeki GTS, %60 fan devri ve 575/1700 saat hızlarıyla boşta 68 C'de çalışıyordu.

    Son günlerde, sıcak olunca 73'ün altına düşmüyor. 80 - 81'e kadar çıkabiliyor (ki bunda, merkezî işlemcinin fanını artık daha yavaş çalıştırmamın, speed - step'i kapatmamın; hâliyle genel sıcaklığın artmasının da etkisi var). Üstelik, kasada 3 adet 12 cm fan var (biri güç kaynağının). Bir tanesi ekran kartının bulunduğu yere üflüyor. Diğerleri işlemci çevresindeki havayı çekiyor.
    Lâkin, bahsettiğim sıcaklıklar, sabaha karşı, dışarıdan biraz hava gelirken oldukça düşüyor (şu an bile 69 - 70 C'ye düştü). O 80 - 81, gündüz vakti çok sıcak olursa. Sizinki de sürekli 84'te kalmıyordur.

    Kasaya fazladan fan takın. Kablo karmaşası varsa düzenleme yapın. Benim gibi arkası duvara (veya bilgisayar masası parçasına) gelecek şekilde yerleştirmeyin. Mümkün olduğunca açık bir yerde tutun.

    Kuzey köprüsü (ve tabii ki işlemci) sıcaklıklarına dikkat edin. Anakartınız, pci-e 16 x'in yakınında kuzey köprüsü bulunduran bir modelse bu köprünün sıcaklığı çok belirleyici olacaktır.

    Kasa içi bileşenleri de önemli olsa da 480W güç kaynağı bu karta rahat yeter.


    Fan hızları için Rivatuner kullanabilirsiniz. Yazılımı açınca iki tane "customize" yazısıyla karşılaşacaksınız. Üstteki "customize"nin yanındaki kutuya basın, çıkan seçeneklerden kart resimli olana tıklayın. Gerekli ayarları göreceksiniz.

    Sıcaklık 84 ise fan devri %70'e yakın seviyede çalışıyor olmalı zaten. Bu durumda %85 - 90+ değerler deneyin.

    Umarım kulaklık kullanıyorsunuzdur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Temmuz 2007; 1:31:13 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.