Şimdi Ara

Asus yeni dizüstü bilgisayarı U3 ile GPS'i dize getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Donanım dünyasındaki gelişmelere paralel olarak dizüstü bilgisayarlar da hızla gelişmeye ve farklı fonksiyonlar kazanmaya devam ediyorlar. Artan rekabet ve pazar koşullarının yarattığı atmosfer gereği satış rakamlarını arttırmanın farklı alternatifler sunmaktan geçtiğini fark eden üreticiler, farklılık yaratacak yenilikçi yaklaşımları üretim sürecine dahil etmeye çalışıyorlar. Tayvan merkezli lider donanım üreticilerinden biri olan Asus, yeni dizüstü bilgisayarı U3 ile taşınabilirlik, güçlü donanım özellikleri, tasarım ve bol aksesuar gibi olması gereken ana başlıkları tek bir model üzerinde toplamaya çalışmış ve bunda da başarılı olmuş gibi görünüyor.

    Asus'un U3 modeli ile sunduğu en dikkat çekici özellik hiç şüphesiz GPS desteği. küresel yer/konum belirleme sistemi olarak ta bilinen GPS teknolojisi bir süredir cep telefonlarında da kullanılıyordu. Asus U3 modeli ile kullanıcılarına sunduğu entegre GPS desteği sayesinde adres sorma derdine de son verebilir. Asus U3'ün sahip olduğu bir diğer önemli teknoloji ise sahip olduğu çift grafik işlemcisi. Kullanıcılar pil sorunu olmadığı sırada dizüstü bilgisayar üzerinde bulunan DirectX 10 destekli GeForce 8400M GS ekran kartı ile yüksek 3D performansı elde edebilirken, pil sorunu ortaya çıktığında anahtar yardımı ile entegre grafik işlemciyi devreye sokarak pil ömrü uzatılabiliyor.


    S-Video, USB, FireWire, Wireless açma-kapama, SD kart slotu, kulaklık, mikrofon girişleri


    ExpressCard 54, harici ekran kartını açma-kapama anahtarı, 2xUSB portu, GPS anten portu, HDMI, eSata portu

    13.3-inç'lik ekrana sahip olan Asus U3 üzerinde işlemci olarak Intel'in yeni nesil Santa Rosa platformu için hazırladığı 1.6GHz'lik L7500 veya daha hızlı bir modeli kullanılacak gibi görünüyor. Bilindiği gibi Intel'in L (Low Voltage) serisi işlemcileri özellikle düşük güç tüketim değerleri ile uzun pil ömrü sunma konusunda hayli iddialılar. Yani Asus, kullanılan ekran boyutu ve işlemci tercihi ile hem taşınılabilirlik hemde uzun pil ömrünü hedef belirlemiş gibi görünüyor. Ekran kartı konusunda dediğimiz gibi, Sony'nin VAIO SZ modellerine benzer şekilde dahili ve harici iki ekran kartı kullanılmış durumda.Kullanıcılar o anki ihtiyaçlarına göre seçim yapabiliyorlar.


    Harici ekran kartı veya entegre grafik işlemciyi devreye sokabiliyorsunuz.


    Asus U3 GPS desteği ile dikkatleri çekiyor.

    Asus'un U3 ile sundukları bunlardan ibaret değil. 13.3-inç LED temelli ince ekranla birlikte gelen dizüstü bilgisayar sahip olduğu HDMI desteği ile de dikaktlerden kaçmıyor. Özellikle geleceğin standardı olacağına kesin gözüyle bakılan ve yüksek tanımlı ses ve görüntünün tek kablo üzerinden iletilmesini sağlayan HDMI ara birimi ile dileyen kullanıcılar çalışmalarını daha büyük bir ekran üzerinde de devam ettirilebilirler.Tabi HDMI desteğinin yanı sıra ExpressCard54, eSATA ve Firewire portlarının olması da genişleme imkanları açısından son derece önemli. Tasarım açısından baktığımızda ise kullanılan piyano siyahı boya, gümüş renkli tuş takımı ve siyah renkli deri kaplama ile Asus U3'ün son derece şık bir dizüstü bilgisayar olduğunu söyleyebilmek te mümkün.

    Asus'un hazırlıkları devam eden yeni dizüsüstü bilgisayarının Eylül ayı içerisinde 2000$'dan başlayan fiyatları ile pazara giriş yapacağı belirtiliyor.


    Sayfanın Linki : http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3831




  • baya şık bi tasarım güzel olmuş fiyatı biraz uçuk gibi ama gps desteği iyi olmuş tabi herkezin işine yararmı bilinmez hoş olmuş haber için teşekkürler fx-57
  • bunun dvd sürücüsü yok gibi duruyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre824

    bunun dvd sürücüsü yok gibi duruyor



    olmaz mı yaw sen de nöördün 2000$ diyolar yaw komazlarmı heç?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KarraKarrtal


    quote:

    Orjinalden alıntı: emre824

    bunun dvd sürücüsü yok gibi duruyor



    olmaz mı yaw sen de nöördün 2000$ diyolar yaw komazlarmı heç?


    bilgisayarın ön tarafında olabilir dvd sürücüsü.
  • Harici ekran kartı ve entegre grafik işlemci arasında geçiş yapabilmek gerçekten güzel bir özellik...
  • Asus yaptıgı yatırımı ve harcadığı emeğin karsılıgını fazlasıyla alacaktır. Birçok markanın örnek alacağı bir model çıkarmış.
  • Dahili GPS ve ekran kartındaki yenilik gercekten tam anlamıyla bir "yenilik" olmus.. ayrıca 13.3 olması cok iyi tasınabilirlik acısından. Bence cok iyi bir model gibi duruyor...

    GPS lafı son zamanlarda iyice populer olmaya basladı.. Sanırım gelecegin pda,cep telefonu ve dizüstü bilgisayarlarında standart bir özellik olacak.

    Peki ASUS gps ile birlikte navigasyon yazılımını da saglıyor mu acaba? Sağlamazsa bir seye benzemez cunku. Eğer PDA sında kullandıgı yazılımın desktop versiyonu ise o kadar detaylı olmadıgını duymustum tr haritalarının.
  • GPS ve HDMI çıkışları güzel bir ayrıntı hem harici hem dahili ekran kartının olması da...ancak bunlar laptoplardaki yenilikler ya da ilkler değil...yanlız bu laptopta bir ilk olduğunu tahmin ettiğim bişi var...(daha önce başka laptopta görmedim ondan böyle diyorum ama yanılıyor olabilirim...)bu laptopta desktop haricinde ilk defa e-SATA çıkışı kullanılmış anlaşılan ki bu da extradan harici HDD bağlantısını performanslı bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır...
  • ASUS, oyunculara yönelik çıkardığı G serisi laptoplardaki eSATA ve HDMI çıkışını bir nevi satandart hale getiriyor ki, bu da ileride çok avantaj sağlayacak demektir. üstelik bu modelinde de ek olarak GPS olması gerçekten muhteşem olmuş. tebrikler ASUS. haber için teşekkürler fx57.
  • Yılların tecrübesi Asus yine beğenimizi kazanmayı başardı.
  • asus gercekten guzel isler yapiyor buda onlardan bir tanesi, bakalım iyi olacak bu bilgisayar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.