Şimdi Ara

SKYSTAR ARIZA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kartı yaklaşık 15 gün önce ESTORE'dan aldım. Kartın nasıl bozulduğunu anlamadım. İlk başlarda düşük sinyal de olsa bütün kanalları(frekansları) izleyebiliyordum. Düşük sinyal diyorum, çünkü aynı ekipmanlar ile TELEFUNKEN 150CI receiverı kullanarak hangi TP olursa olsun %60-80 daha yüksek alabiliyorum. Ancak nasıl olduğunu anlamadan 12000 MHZ üzerindeki kanalları izleyemez oldum(0 sinyal) (Hotbird ve Turksat). Sanırım LOF2 (10600) çalışmaz oldu. Yarın garanti belge sahibi KAYA CENTER veya distribütör SİGMA ELEKTRONİK ile irtibata geçiyorum. Gelişmelerden haberdar ederim. Bu arada görüş ve önerilerinizi bekliyorum.



  • fatura vs nin fotokopisini gonder aslını gonderince onlarda kalıyormus...

    su linke bak

    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=47018
  • skystar 2 normal resivirdaki cogu kanallari cekmez yada sistemin hizina bagli olarak kitlenme donma yapabilir bu kartin bozuldugu anlamina gelmez tuner arizasi olsa tum kanallari cekmez EON kilidini kirdin ise durum farkli olabilir. iyi calismalar
  • allah ss2 kullanıcılarına sabır versin...
  • Dün akşam KAYA CENTER/a mesaj attım, cevap bekliyorum.
    EON kilidi nedir, açıklayabilir misin?
    Sinyal alamadığım TP'ler sadece 12000 üzerindekiler. 12000 altındakilerde kanal izleyemesem bile en azından sinyal alabiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsari -- 25 Aralık 2004, 15:57:30 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hsari

    Kartı yaklaşık 15 gün önce ESTORE'dan aldım. Kartın nasıl bozulduğunu anlamadım. İlk başlarda düşük sinyal de olsa bütün kanalları(frekansları) izleyebiliyordum. Düşük sinyal diyorum, çünkü aynı ekipmanlar ile TELEFUNKEN 150CI receiverı kullanarak hangi TP olursa olsun %60-80 daha yüksek alabiliyorum. Ancak nasıl olduğunu anlamadan 12000 MHZ üzerindeki kanalları izleyemez oldum(0 sinyal) (Hotbird ve Turksat). Sanırım LOF2 (10600) çalışmaz oldu. Yarın garanti belge sahibi KAYA CENTER veya distribütör SİGMA ELEKTRONİK ile irtibata geçiyorum. Gelişmelerden haberdar ederim. Bu arada görüş ve önerilerinizi bekliyorum.


    Aynı sorun bende de var bende kartımı firmaya yolladım adamlar arıza yok deyip geri yolladı ama 12000 frekansın üstünü bendede çekmiyor nedeni ni çözemedim bende bir bilen varsa yazsın yaw.




  • Merhaba arkadaşlar,
    apartmanımızda ortak uydu sistemine yeni geçildi, ben de büyük bir hevesle skystar2 kartımı aldım ve kullanmaya başladım. İki gün sonra ortak sistemin santralını değiştirdiler ve o günden sonra turksat 1c deki kanalları alamıyorum. Hotbird gayet güzel çalışıyor. Acaba santantraldaki çıkışmı arızalı diye düşünerek farklı bir çıkışa geçtim, eve geldiğimde yayın olmayan atv yaynını gelmişti ekrana. Kanalı değiştirdim ve turksat gitti. Anten kablosunu çıkartıp takmadıkça kanal değiştiremiyorum.(Sinyal gelmiyor) (Şu andaki santral sistemi digiline 44129a). Sorunun neden kaynaklandığını maalesef teşhis edebilecek bilgi ve deneyime sahip değilim henüz. Bu konuda yarımlarınızı rica ediyorum.

    Teşekkürler.
    (ProgDVB, Alt-DBV ile aynı sorun yaşanıyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deruni -- 30 Aralık 2004, 22:49:14 >
  • uydu frekanslarını yeniden düzenledinizmi. kart eski frekanslarda arama yapıyor olmasın. yani yeni türksat 1c frekanslarını yükledinizmi. yüklemediyseniz sorun çıkarması normal. ayrıca donma ve karelenme gibi sorun çıkartıyorsa 4.28 driver ını kullanın. en sorunsuz olanı odur. ayrıca kullandığınız dvb programıda önemlidir. altdvb de bu takılmalar yok mesela ama progdvb de oluyor nedense. türksat 1c için 0420.ini dosyasınıwww.markom.com.tr adresinden ftp kısmına girip çekebilirsiniz. bu dosyayı transponder klasörünün içine koyacaksınız.
  • Sistemimdeki son durum:
    Kart ve/veya bilgisayar sisteminde sorun olup olmadığını anlamak için vestel 840ci alıcısı ile de test ettim aynı kabloyla. Cihaz gayet güsel çalışıyor taaki bilgisayarla arasına herhangi bir kablo bağlayana kadar. TV yerine bilgisayarımdaki mevcut tv kartının video in kısmını kullandım. Kabloyu yakar takmaz yayın 1-2 saniye devam ediyor, sonra sinyal yok mesajı alıyorum. Kabloyu çıkartıyorum (cihaz<>bilgsayar arasındaki) tekrar takıyorum yine 1-2 saniye güsel, sonra sinyal yok. Bir şekilde anten sistemiyle benim bilgisayar temasa geçince bişiler ters gidiyor. Bilgisayarın topraklamasını kontrol ettik, toprağı iptal ederek denedik, ups'i aradan çıkarttık, tekrar araya koyduk, fişi ters çevirdik, düz çevirdik . Kucakladım bilgisayarı başka bir yerde çatır çatır turksat+hotbird hiçbir ayar değiştirmeden çalışıyor. Deneyebileceğim birşey kalmadı.

    Fikri, tavsiyesi olanlar varsa .....şimdiden teşekkürler.




  • Benimde kart ikinci defa distribütöre gitti ama kartda dediklerinizin hepsini yaptım galiba bütün SS2 lerde donanımsal bir sorun var.
  • diseqleri dogru tanıtmazsan da olur.uyduyu bulamaz.diseqleri 1.0/2.0 olandan ayarla..birincisine hangisi baglıysa o uyduyu sec eger bulamıyorsa deneme yanılma yoluyla dogru diseq sec.sonrada guncel trasponderleri yukle.www.kingofsat.com da var.sonrada scan yap...en iyi dvbdream buluyor...fakat kumanda problemi var. uice programını kullanan varmı dvb dream ile..ben bir turlu kumanda oolayını hallledemedinm .
  • Bu sorun bende sürüyor bir arkadaşımda daha var ama bunlara karşın kartını yeni alan arkadaşımda hiç sorun yok ve onun kartı bizim makina ve uydu malzemeleriyle çalışırken bizim kart onun pc de yinede çalışmıyor.Ve bu SS2 ler aldıktan bir kaç ay sonra arıza veriyor ben bundan eminim.
  • bundan emin olmak için çok çaba göstermeye gerek yok dostlar... bu artık bariz...
  • ben de ss2 var ve bir yıldan fazladır hiç sorunsuz kullanıyorum
    aklıma gelen tek şey şu; eskiden Türksat 1C ve Eurasiasat 1 için ayrı transponder dosyası kullanılıyordu
    tahminimce sadece turksat ayarlı olduğu için 1200 ve uzeri frekanslar Eurasiasat a ait oldugundan
    bu frekansları izleyemiyorsunuz...
    tansponder dosyasını guncellemelisiniz=420.ini
  • ESTORE'A TEŞEKKÜR!

    1. Kartın arızasını mail ile bildirdim.
    2. Ertesi gün gelen cevapta arızayı bildiren bir yazı ve faturanın bir sureti ile kartı adreslerine göndermem istendi.
    3. Söylediklerini yaptım ve kargo ile kartı gönderdim.
    4. İki gün sonra kartın ellerine ulaştığını ve teknik servise ilettiklerini bildirdiler.
    5. Bir hafta sonra kartın yenisini gönderdiler.

    Müşteri memnuniyeti ve gerçek garanti dedikleri şey başka ne olabilir ki?

    ESTORE'a gösterdikleri ilgi ve müşteri memnuniyetine verdikleri önem için TEŞEKKÜR EDERİM. (Ümit Bektaş'a ayrıva saygılarımı sunarım.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.