Şimdi Ara

TARAYICI Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ya tarayıcı alıcam hiç bilgim yok

    kalite olarak nasıl ayrılıyor
    hangi marka daha iyidir
    ve renkli taramasını istiyorum

    tavsiyelerinizi bekliyorum



  • Merhaba,
    Tarayıcılar CCD ve LED olmak üzere iki lamba tekniğini kullanırlar. LED teknolojisini kullanlar dizayn olarak dah şık, daha az yer kaplar ve daha az enerji tükettikleri için bazı modelleri usb'den hem bağlantı hem de enrji ihtiyyaçlarını karşılar. Fakat taranacak nesne kesinlikle cama yapışmış olmalıdır yoksa cama değmeyen kısım karanlık olarak taranır. CCD teknolojisini kullanan tarayıcılar LED teknolojisini kullanan tarayıcılara nispeten daha kabadırlar fakat ışık gücü çok daha kuvvetli olduğu için taranacak nesnenin camla birleşik olması gerekmez, üç boyutlu nesneleri bile rahatlıkla tarayabilirsiniz. Giriş seviyesi bir tarayıcı düşünüyorsanız fiyat performans eğrisinde sizi memun edecek iki marka ve model olarak HP scanjet 3010 ve Epson Perfection V100 Photo öneririm.

    Saygılarımla.
  • Mustek tarayıcılar fena değil. Ben MUSTEK Bearpaw 2448 CU Pro modelini 3 yıldır kullanıyorum sorun yaşamadım. Led li modellerden.
  • arkadaşlar tarama hızı hangisinin daha iyi oluyor ? led / ccd ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deepthrone

    arkadaşlar tarama hızı hangisinin daha iyi oluyor ? led / ccd ?


    "Dakidada bana 3 sayfa taraması lazım" demiyorsan en ucuz tarayıcıların hızı bile tatmin eder seni.
  • işte problem o.
    yani bir a-4 sayfasını 15 sn gibi bi zamandan daha geç tarama ması lazım.
    ve de ucuz olmali..
    acaba çalışma sistemleri led veya ccd hangileri daha hızlıdır/ucuzdur?
  • işyerinde canon canoscan4400F kullanıyoruz, müthiş bir scanner. çözünürlük ve renk derinliği çok çok iyi.
  • Merhaba,
    LED teknolojisini kullanan tarayıcıların ilk sayfayı tarama süresi daha azdır. CCD kulanan tarayıcılar ışık kaynağı olarak bir çeşit fluorescent lamba olan soğuk katot lamba kullanır. Bu lambanın da taramaya başlaması için ısınması gerekir ama öyle sizi sabırsızlığa taşıyacak kadar geç bir süre değildir ve sadece ilk taramayı yapmak için ısınır sonra hazır halde olduğu için de diğer sayfaların taranmasında tekrar ısınmasını beklemeniz gerekmez. Sizin bir tarayıcıdan nasıl faydalanacağınız önemli. Ayrıca yanlış da biliyor olabilirim, LED teknolojisini kullanan tarayıcılar Dia, Negatif ve Pozitif materyallerin taramasını yapamıyor. Şimdiye kadar gördüğüm LED'li tarayıcıların hiçbirinde bu özellik yoktu. Eğer siz bir seferde birden çok sayfa taraması yapacaksanız ADF (Otomatik döküman besleyici) özelliği olan bir tarayıcı ya da hepsi bir arada olan yazıcıların ADF'li olanlarını tercih etmelisiniz.

    Saygılarımla
  • Selam bende bir tarayıcı almak istiyorum.Daha çok OCR özelliği kullanılacak ve otomatik döküman beslemeli olursa daha iyi olur.500 YTL civarına bu özelliklerin olduğu kaliteli birşey bulmak mümkün mü? Net'de biraz araştırdım sırf otomatik döküman besleyici aparatlar bile çok pahalı.

    Eğer bu özelliklerde alamazsam sanırım aklımda ilk epson var ikincide canon.

    Tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen.
    Kolay Gelsin.
  • Fiyat ve performans olarak bulabileceğin en iyi ürün bence ps256, muadilleri 900 dolar civarında. tavsiye ederim. OCR özelliği ve doküman besleyicisi var.
    http://www.stoktanal.com/index.php?p=show&pid=2005&k_id=0


    quote:

    Orjinalden alıntı: mersinaki

    Selam bende bir tarayıcı almak istiyorum.Daha çok OCR özelliği kullanılacak ve otomatik döküman beslemeli olursa daha iyi olur.500 YTL civarına bu özelliklerin olduğu kaliteli birşey bulmak mümkün mü? Net'de biraz araştırdım sırf otomatik döküman besleyici aparatlar bile çok pahalı.

    Eğer bu özelliklerde alamazsam sanırım aklımda ilk epson var ikincide canon.

    Tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen.
    Kolay Gelsin.


  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.