Şimdi Ara

Pixel 8'e güç verecek Tensor G3 ayrıntıları açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pixel 8'e güç verecek Tensor G3 ayrıntıları açıklandı
    Android ekosisteminin başında yer alan Google, merakla beklenen Tensor G3 yonga setinde kullanıcıları şaşırtabilir. Bildiğiniz üzere pazarda Pixel modelleriyle varlık gösteren teknoloji devi, bu yılın sonlarına doğru yeni işlemciden destek alan Pixel 8 serisini duyuracak. Bu bağlamda Pixel 8 ve Pixel 8 Pro'ya eşlik edecek işlemciden ilk bilgiler paylaşıldı. 



    Tensor G3, ARM'ın yeni GPU tasarımını kullanacak



    Paylaşılan rapora göre Samsung'un 4nm (4LPP) işlem düğümünü temel alacak Tensor G3, 3GHz hızında çalışan bir adet Cortex-X3, 2.45GHz hızında çalışan dört adet Cortex-A715 ve 2.15GHz hızında çalışan dört adet Arm Cortex-A510 (4+4+1)çekirdeklerinden güç alacak. Bu noktada 9'a ulaşan çekirdek sayısıyla (4+4+1) Tensor G3, Google için bir ilk niteliği taşıyor diyebiliriz.



    Tensor G3’ün bir dikkat çekici özelliği ise donanım hızlandırmalı ışın izleme yeteneğine sahip Immortalis-G715 GPU olacak. Arm'ın yeni nesil grafik birimi, 890 MHz'de çalışan on adet çekirdekten güç alıyor. Ek olarak H.264 ve HEVC desteğine ek olarak 8K30 FPS video kodlama/kod çözme yeteneğine sahip olacak.



    Ayrıca Bkz.En güçlü Android telefonlar açıklandı! (Mayıs 2023)



    Google'ın yeni çipi, kaputun altında bir dizi yenilik daha getirecek. UFS 4.0 depolama ile eşleştirilen Tensor G3, bu sayede daha hızlı uygulama açılış, daha hızlı kurulum ve veri aktarım hızlarını artıracak. Ayrıca Google, Tensor G2'de kullanılan yerleşik Exynos 5300 modemini korumaya karar vermiş. Ancak Tensor G3, Exynos 5300'ün daha farkli bir sürümünü kullanacak. 




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/tensor-g3-leaked-specs-shine-some-light-on-samsungs-exynos-2400-chip/



  • Neden Samsunga ürettiriyor ki? Samsung verimlilik sorununu çözdü mü?

  • Holk kullanıcısına yanıt
    Avrupa'daki üretim merkezleri birçok verimlilik ve performans sorununu aştığını söylüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Android chipset dünyası için samsung çöptür tensor ailesi Samsung'un bile çöpü durumundadır gerisini siz düşünün ya da şöyle karşılaştırma yapayım Google ın en büyük rakibi Apple chipsetleri ve başarımları tavan nokta ise Google chipsetleri ve başarımları tabandır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yanlış bilmiyor isem yeni üretim bandında bunu çözdü.

  • khaos kullanıcısına yanıt
    Tensor yonga setleri 1 nesil geriden geliyor. Bana göre en büyük sorun bu. İşin içine bir de Samsung dökümü eklenince sizin dediğiniz gibi rakipleriyle rekabet edemiyor maalesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.