Şimdi Ara

İngiltere, Rolls-Royce'un Ay’a nükleer reaktör kurma projesini destekleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngiltere, Rolls-Royce'un Ay’a nükleer reaktör kurma projesini destekleyecek
    İnsanların Ay’a dönüşü giderek küresel bir yarış haline dönüşüyor. Önceki Ay yolculukları uydunun bileşenleri hakkında verilerin toplanmasını içerse de şimdiki planlar çok daha farklı amaçlar doğrultusunda ilerliyor. İnsanların Ay’a yerleşmesi ve oradan Mars yolculuklarının yapılması hedeflenirken Rolls-Royce, Ay’a kurmayı planladığı nükleer reaktörler ile gerekli enerji altyapısını sunmak istiyor. Şirketin bu projesi şimdi ise İngiltere Uzay Ajansı’nın desteğini arkasına aldı.



    İngiltere'den Rolls-Royce'un Ay planlarına tam destek






    Birleşik Krallık Uzay Ajansı tarafından verilen mevcut 2,9 milyar sterlinlik finansman Rolls-Royce için büyük ve değerli. Rolls-Royce'daki mühendisler ve bilim insanları, küçük boyutlu bir nükleer reaktör üzerinde çalışıyor. Rolls-Royce’a göre bu mikro reaktör 2029’a kadar Ay’a indirilecek. Daha fazla detayı hemen alttaki haberimizden elde edebilirisiniz.



    Ayrıca Bkz.Rolls-Royce, uzay yolculuğu ve Ay üsleri için küçük nükleer reaktörünü gösterdi



    Öte yandan NASA, Artemis III göreviyle Ay’a 2025'te geri dönmeyi planlıyor. Daha önceki haberlerimizde Artemis I görevinin insansız olarak gerçekleştirildiğini sizlere aktarmıştık. NASA, bu görevler ile Ay yüzeyine bir üs kurmayı planlıyor. Önümüzdeki on yılda, muhtemelen Ay yolculuklarından çok daha fazla bahsetmeye başlayacağız. Görünüşe göre bu seferki yolculuklar orada yerleşilmesini de içerecek. ABD ve İngiltere’nin yanı sıra Japonya ve Çin de kendi programları üzerinde çalışıyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/uk-space-agency-funds-rolls-royce-nuclear-reactor-moon-133022940.html







  • Yakın gelecekte, hatta günümüzde Dünyada savaşmak herkesi için yok olma riski taşıyor. Yani kazanan olmak imkansız. Şimdilik Ayda, gidebildiklerinde Marsta savaşacaklar. İnsanlığın yararı hikaye. Bazıları için konsol oyunları yeterli değil, gerçek insan öldürmeden tatmin olamıyorlar.

  • ay mars ve diger gezegenlere ulasmada iyi bir sicrama noktasi olabilir. mevcut roket teknolojisinde en buyuk handikap uzaya yakit cikarmak, 1kg faydali yuk icin 9katindan fazla yakit harcamak gerekiyor, 1kg yakiti uzaya tasimak icin daha fazla yakit gerekiyor. ama ayda su mevcut, nukleer reaktorle sudan sivi hidrojen ve sivi oksijen urterek derin uzay yolculuklari icin araclara ikmal yapilabilir. ay'in dusuk kutle cekimi bu yakiti kolayca uzaya kaldirmaya imkanda taniyacakdir.

  • Galaksiler biz Türkler tarafından da fethedilmelidir..

  • milletin derdine bak bi de bizimkilere

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu tür reaktörleri hazırlarken bir çok farklı sorunu çözecekler ve bu çözümler dünyada ufak reaktör yaparken çok işlerine yarayacak. Sonuçta bizim gibi ülkelerde onlardan satın alacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Biz de işte şeriat gelmesin diye çoluk çocuğu, cahil cühelayı oy vermeye ikna etmeye çalışıyoruz.. ve seçim sistemini anlatmaya

  • Soğutmayı nasıl aşıyorlar?

  • interwap kullanıcısına yanıt
    2 tane fan takıyorlarmış kocaman

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.