Şimdi Ara

Rtx 3080 ftw ultra için dikey kart takma aparatı lazım. Riser vs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Phanteks p500a kullanıyorum kasa olarak ve ekran kartını dikey olarak konumlanmak istiyorum. Ne alacağımı bilemiyorum, önerisi olan var mı ? Hangi parçaları alabilirim.



  • Merhaba.

    https://www.akakce.com/kasa-aksesuari/en-ucuz-dark-dkchvgakit-pci-e-3-0-gpu-riser-dikey-ekran-karti-donusum-ki-fiyati,2013926183.html

    Linkteki kiti kullanıyorum. Hem kablo hem de kasa için gerekli aparatı var. Sizin kasanız aparata ihtiyaç duymadan dikey montaja izin veriyorsa sadece kablo almanız yeterli olacaktır.

    Ancak benim aldığım zamana göre fiyat çok artmış. Başka marka ve model ürünlerin fiyatlarına da bakarsanız daha iyi olur.
  • İşlemci soğutucusu nedir?

  • @Proximity kasada o aparatın bir kısmı mevcut, yani bağlantı yerleri. bana sadece kablolu kısım lazım aslında. tek hali yok değil mi bunun ?


    @xentios arctic esports 34 duo

  • Ateşle Barut kullanıcısına yanıt

    Sadece kablo alabilirsin ama o aparat benim bildiğim kasa ile gelmiyor.


    Ayrıca önce ekran kartını çıkar bak dik koyarsan kasaya sığıyor mu? Güç kablolarını unutma. Büyük ihtimal zaten sen o aparatı alsan da sığmayacak kasana.

  • Ateşle Barut kullanıcısına yanıt

    ben bunu uzun süredir 3080'le asus helios kasada kullanıyorum memnunum vatandan almıştım 1800 küsür liraya. 3.0 olanını da 2080 superle kullanmıştım bu marka en iyisi bence bu konuda. 20cm olanını da satıyor bu satıcı kasana göre ama tabi bu paralar verilir mi tartışılır. riser sıkıntılı bir iş çin işi yapma dik riser alıyorsun sen 3080 için 4.0 destekli falan yani mining için kasa dışına çıksın görsün de ne olursa olsun değil senin mevzu. o yüzden hiç yapma daha iyi.




    amazon
    Thermaltake PCI-e 4.0 X16 300mm 90° Adaptörlü Riser Kablo
    https://arcus-www.amazon.com.tr/Express-Uzat%C4%B1c%C4%B1-Siyah-PCI-300mm/dp/B0992N9Z5Q
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    2000 lira edecek bir yanı yok o kabloların ya, anakart alıyor millet o paraya. PCI 3 riser ile fps kaybı zaten çok minimum olur. onun yerine ekran kartını bir üst seviye alsın ama ucuz bir riser alsın. Zaten şu an bence arkadaşın ana sıkıntısı zaten phantek riser alsa büyük ihtimal sığmayacak kasaya.

  • Görebildiğim kadarıyla Phantex P500A ek aparata ihtiyaç duymadan dikey kart montajını destekliyor. Dolayısıyla arkadaşın sadece riser kablo alması yeterli olacak.



    Rtx 3080 ftw ultra için dikey kart takma aparatı lazım. Riser vs




    Açıklamasında da dikey montaja hazır olduğu ve sadece riser kablo gerektiği belirtilmiş.



    Ancak kaliteli riser fiyatları acayip yüksekmiş. Değer mi? Orası arkadaşın bileceği iş artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi std350 -- 15 Mart 2023; 23:8:47 >
  • std350 S kullanıcısına yanıt

    Öyle takarsa çok kötü ki tamamen cama yapışıyor 3 slot olan bir ekran kartı.


    Bu çok güzel tamamen anakarta yakın bir şekilde monte edebiliyorsunuz ama sıvı soğutucu ile kullanmanız lazım bu seferde hava soğutucuya değiyor ekran kartı çok uzunsa.


    Rtx 3080 ftw ultra için dikey kart takma aparatı lazım. Riser vswww.phanteks.com
    Phanteks Innovative Computer Hardware Design
    https://www.phanteks.com/PH-VGPUKT.html

    Bence hiç uğraşma hocam sarkmadan korkuyorsan iletken olmayan bir tutucu bul koy altına ekran kartının.


    Bir tek 7900xtx referans tasarımı kullanıyorsan o zaman riser gerçekten gerekiyor.

  • xentios kullanıcısına yanıt

    mesele kablonun fiyatı ya da 3.0 4.0 olması ya da aparatla gelip gelmemesi değil. mesele arkadaşın kasasında 3080'in %100 yan cam problemi yapacak olması. yapma dedim zaten en son. bak bu benim 3.0 TT kısa kablo ile helios içinde yaptığım 2080 super. yan camla alakası bile yok adamlar kasanın dibine yapmış takma yerini ve kasa da büyük olunca 3080 de çok farklı olmadı.



    9gag
    Vertical - PC Master Race
    https://9gag.com/gag/aye9BXW#comment
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Sanırım dediğiniz doğru. Fakat şimdi de şöyle bir problem var gibi, ekran kartı yatay takılıyken cama çok sıcaklık vuruyor. Oyunlarda farkettim geçen gün. Tamam kart 60 dereceyi geçmiyor ama ekran kartının yan boşluklarından direk cama vuruyor. Buna takıldım açıkçası. Kartı dikey takarsam o sıcak hava bu kez direk yukarı doğru gidecek egzoz fanlara.

    Umarım anlatabilmişimdir.
  • Ateşle Barut kullanıcısına yanıt

    İşlemci onu her türlü kaldırır zaten hava kartınız gibi 80 derece olmayacak yeterince hızlı akış varsa biraz daha sıcak olacak sadece oda işlemcinin performansını etkilemez.

  • xentios kullanıcısına yanıt
    İşlemci için sıvı soğutma almaya değer mi sizce ? Yoksa mevcut kullandığım soğutucu yeterli mi ?
    Kafam karıştı bayağı.
  • Ateşle Barut kullanıcısına yanıt

    Throttle görmüyorsanız yeter montajda hata yoksa görmemeniz lazım. Sıvı soğutucunun da gene avantajları dezavantajları var

  • Ateşle Barut kullanıcısına yanıt

    bu iş o kartla senin kasada olmaz. adamlar demiş ki belki ethernet ses kartı falan takar pcie yuvalarını öldürmeyelim. yukarıda arkadaş resmini atmış işaretlemiş en uçta az bir boşluk var. eski tip arkadan tek fan referans 2 slot kart takarsın ki fanı anca hava alabilir ama oraya 3 slot 3 fanlı 3080 takarsan cama direkt yapışır hava alamaz camsız kullanmak zorunda kalırsın. bende ise bu kasayı alan adamın kartla martla işi olmaz diye anakartın dibine koymuşlar öteki uca ama istersen 7 slot kart tak o kadar boşluk var. umarım anlatabilmişimdir enli tombul kasa piyasanın sorunu. 15 16 cm cpu fanı olur mu diye araştırıyor millet şöyle geniş bir şey yapmıyorlar, yaptıkları da bebek mezarı gibi boşu 18kg 8 bin küsür lira. unut sen bu işi kuruş harcama. yan cam ısınırsa ısınsın bir şey olmaz herkes öyle kullanıyor kimin camı kırılmış kime ne olmuş?

  • Doğru dediniz, sanırım bu şekilde kullanacağım gittiği yere kadar ki sistemde sorun yok, tamamen benim obsesifliğim


    Throttlw falan da yok bilgisayarda. Gayet düzgün çalışıyor işlemci ekran kartı. 2k çözünürlükte high ultrada oynuyorum oynayacağımı.

    Çok teşekkürler herkese cevaplar için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.