Şimdi Ara

Şu Anki Durumun Özeti (Prof. Dr. Hüsrev SUBAŞI'ndan)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Prof.dr.Hüsrev Subaşı'nın paylaşımıdır.


    Kıymetli arkadaşlar,  


    Kendisi iyi bir hekim olan, daha önce Gölcük depremi dahil bir çok yerde doğal afetlerde, uluslararası yardım kuruluşlarında gönüllü olarak yer alan, şu anda da memleketi Kahramanmaraş’a yardıma koşan, bu tür olaylarda organizasyon becerisi yüksek, öngörülü ve analitik düşünebilen dostumun, kardeşimin az önce telefonda bana ilettiklerini sizlerle paylaşmak isterim. Kendisi de bunu rica etti.


    1- UMKE, AFAD ve diğer acil yardım ekipleri, kuruluşları görevlerini bilayıkın ve cansiperane yerine getirmektedirler. Aksini söyleyen yalan söylemektedir, nankördür, art niyetlidir.


    2- Ayni yardımlar ihtiyaçtan fazla olarak gelmekte, gerek gıda, gerekse giysiler, malzemeler heba olmaya başlamaktadır. Bunlar milli servettir, bu travma geçtikten sonra bunlara çok ihtiyacımız olacaktır.


    3- Şu anda canhıraş yardım için çırpınan, bu uğurda maddi imkanlarını bir şeyler alıp göndermek için harcayan arkadaşlar lütfen bu paraları hemen harcamasınlar, panik geçtikten sonra bu yardımlara çok ihtiyaç olacak o zaman kullanmak üzere muhafaza etsinler. (Cephanemizi tüketmeyelim, savaşın gerisi var orada kullanmak için gerek olacaktır)


    4- Şehirden tahliyeler/göç başlamış durumda. Bu durum geride kalanların kurtarma çalışmalarında bir rahatlık sağlamaktadır. Ekipler daha rahat çalışma imkanı bulmaktadır. İmkanı olanların ayrılması uygun olacaktır.


    5- Tıbbi malzemeler de yeterli miktarda gelmiştir, indirmek için sıra beklemekte, uzun kuyruklar oluşmaktadır.


    6- İlk yardım ve kurtarma operasyonları bittikten sonra yaralıların ve travma geçirenlerin tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde maddi destekler (makine, protez, alet ekipman alımı için) çok önemli olacaktır. Bu nedenle lütfen maddi imkanları hemen heba etmeyelim.


    7- Sağ kurtulup şehirlerde kalanların ya da göç edenlerin gittikleri yerlerde barınmaları, beslenmeleri için gerekli yardımları sağlamak üzere yalnızca kurumlara bağış yapmayıp ihtiyaç duyan bu kişilere doğrudan ulaşmak, ihtiyaçlarını gidermek önemlidir. Maddi kaynakları buralarda kullanmayı da düşünüp ona göre hareket etmek gerekir. Kurumlara yapılan bağışlar sizlerin ihtiyaç sahiplerine bulundukları yerde yapacağınız yardımlar kadar hızlı bir şekilde gitmeyebilir. Bunları da göz önünde bulundurun.


    8- Afet bölgelerinde hekimler, uzman ilk yardım ve kurtarma elemanları, vinç operatörleri vs. dışında kişilere, ya da iş makineleri ve teçhizat ile gelebilecekler dışında kimseye ihtiyaç yoktur. Diğer türlü gelenler çalışanlara yüktür.


    9- Panik ve korku geçtikten sonra şu anda boşa gitme ihtimali olan özellikle ayni yardımlara ve bu ayni yardımlar için kullanılmış olan maddi imkanlara çok ihtiyaç olacaktır. Lütfen göz önünde bulundurun.


    Münevver, merhametli necip milletimiz tarihin en büyük felaketlerinden olan bu felaketin yaralarını sarma konusunda hep birlikte yine bir destan yazmakta, bir ve beraber olmanın en büyük imtihanını vermektedir. Bu konuda büyük küçük yardımlarını esirgemeyen, hiçbir imkanı olmayıp yalnızca yüreğinden dua eden, iki damla göz yaşı döken herkesten Allah razı olsun.


    Acı büyük, çile büyük, yük ağır…

    Ve fakat sahipsiz değil. Herkes tek yürek…


    (Lütfen guruplarınızda paylaşın)








  • Gün birlik olma günü ama AKP hatalarını kabul etseydi ve trollerine saldır emri vermeseydi daha çok birlik olurduk. Bunun dışında yazılanlara katılıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 10 Şubat 2023; 15:33:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.