Şimdi Ara

DH DEPREM ENKAZ KURTARMA GÖNÜLLÜLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, evde oturmaktansa oraya gidip 2 taş kaldırmanın bütün insanlığa daha çok faydası olacaktır. 1 kişinin çıkmasına vesile olsanız bile 1 insanın yaşamını kurtarmak çok büyük bir şeydir.


    Şu anda enkaz altında binlerce insan can çekişiyor. Kepçeler ve vinçler yeterli değil. Göçük altındaki insanların zarar görmemesi için taşınabilen taşlar elle taşınmalı, ağır taşların kepçe ve vinçlere yüklenmesine elle yardım edilmeli.


    10 ilde ve köylerde enkazlar var. Eğer enkaz olan bir şehirdeyseniz lütfen gidin ve enkazın kaldırılması için taşları taşımaya başlayın. Her enkazda kat sayısına göre 30-150 kişi enkaz altında. Çoğu canlı ve yaralı bir şekilde kurtarılmayı bekliyor.


    Gönüllü kişi şunları unutmasın:

    Powerbank, El Feneri, Kafa Lambası, Eldiven, İçlik, Mont

    Sağlıklı kuvvetli gençler uykusuz 3 gün geçirebilir diye düşünüyorum.


    Gönüllü enkaz kazmaya yardım etmek istiyorsunuz ama maddi imkanınız yok ise konuya yorum olarak durumu belirtin, burdan birileri size sponsor olur.


    Ben kalkıp gidemiyorum diyenler de şehir dışından gidecek gönüllü arkadaşların bilet paralarını karşılasınlar. İlk uçak ve otobüsler ile ulaşım sağlansın. 1 kişiye ben sağlayacağım, gerisi forumdan. Benim gibi gidemeyip gidecek arkadaşın biletini almak isteyen konuya bilet parası karşılarım yazsın. Gitmek isteyen arkadaş da ona mesaj atsın isim soyisim telefon tc no ve nereden nereye uçak otobüs istediğini yazsın. Bileti alıp bilet bilgilerini gidecek kişiye verin, bilet için doğrudan ibana para atmayın. Gönüllü kişi varınca diğer ihtiyaçlar için bir miktar harçlık atabilirsiniz. Maddi destek verdiğiniz kişi ile birebir irtibatta olun.


    Konuya destek verin. Ülke yönetimi enkaz altında kalanlara yeterli yardımı sağlamıyor, insanımıza değer bile vermiyor. Halk kendi kendini kurtaracak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Brom ben AFAD'a bir mesaj (20tl) bağış yaptıramadım. Buradan gönüllü çıkmaz, yağmalayacı çıkar anca.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.