Şimdi Ara

AFAD Acil Çağrı mobil uygulamasında erişim sorunu yaşanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AFAD Acil Çağrı mobil uygulamasında erişim sorunu yaşanıyor
    AFAD Başkanlığınca, vatandaşların afet ve deprem anında yardım ekiplerine cep telefonu üzerinden ulaşmasını sağlayan "AFAD Acil" adlı mobil uygulaması son saatlerde erişim sorunuyla karşı karşıya kalmış durumda. AFAD Acil Çağrı mobil uygulamasının çöktüğü söyleniyor.



    AFAD Acil Çağrı mobil uygulaması çöktü mü?



    AFAD Acil Çağrı mobil uygulamasında erişim sorunu yaşanıyor
    T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Acil Çağrı mobil uygulaması AFAD Acil Çağrı, son dakikalar içerisinde erişim sorunuyla karşılaşıyor. Uygulamanın çöktüğü belirtilirken sorunun yaşanan yoğunluktan kaynaklandığı tahmin ediliyor.



    Ayrıca Bkz.AFAD hayati uyarı bildirim mesajı nedir? Nasıl açılır/kapatılır?



    AFAD uygulaması, internet üzerinden acil çağrı yapılmasını mümkün kılıyor. Uygulama sayesinde telefonunun şarjı bitse de konum bilgileri sisteme işlendiği için arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları gerçekleştirilebiliyor. Dolayısıyla uygulama son derece kritik bir öneme sahip.



    Ne oldu?



    Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem ciddi yıkımlara neden oldu. 66’dan fazla artçı depremin meydana geldiği bölgede etkilenen insanlar halen yaşadıkları şoku atlatabilmiş değil. AFAD ve diğer ekipler bölge genelinde arama ve kurtarma faaliyetlerine devam ediyor.



    Ne yapmamalı?



    AFAD, vatandaşların sosyal medya platformları başta olmak üzere çeşitli mecralarda bilerek ya da bilmeden paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemelerini söylüyor. Depreme ait olmayan bilgilerin, videoların veya görsellerin sosyal medyada paylaşılabileceği dolayısıyla doğru bilgi için sadece resmi kaynakların takip edilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.



    Eğer deprem bölgesindeyseniz veya değilseniz, sesli görüşme işlemlerinizi olabildiğince sınırlı tutmaya özen gösterin. Görüşmelerinizi SMS veya internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla yapın. Arama kurtarma faaliyetlerinin olduğu yerlerde yoğunluğa neden olmamak son derece önemli.





  • Zamanında Türk Telekom’u elinde davulla zurnayla satanlar, ülkenin bugünkü alt yapısından sorumlulardır. Böyle afetlerde ülkenin tüm alt yapısı çöküyor, Allah herkesin yardımcısı olsun.

  • Bizim uydularımız yeter. Starlink gerek yok?

  • Neden oldu? İnsanlar bu uygulamayı günümüze kadar kullanmadı ve felaket gelince milyonlar kayıt olmaya çalışıyor, sunucuları kilitliyor, bölge dışında acil butonuna basanlar var. Ben afad gönüllüsü olarak kayıt olduğumda kimse kullanmıyordu ve çevreden 4 5 kişi kayıt oldu. Sabahleyin de gayet iyi çalışıyordu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ugraltnbilek U kullanıcısına yanıt

    Felaket gelince kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacaktı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B-veritas kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki; insanlara önceden bu sisteme kayıt olmaları ve acil durumda kullanmaları isteniyor. Ama kayıt olmak için ve denemek için milyonlar indirip erişmeye çalışıyor ve bu da sunucularda yoğunluk oluşturuyor. Sistemli olarak bu da afet bölgelerine kısıtlanabilir. Uzak yerlerdeki insanlarımız da duyarlı olup bunu şu an kullanmayabilirler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amerika limanlarımızda demirlediğin gemirleri çek....

  • ben daha telefon kodumu doğrulatamadım. uygulama çalışmıyor

  • kartal172 kullanıcısına yanıt
    https://twitter.com/elonmusk/status/1622440235203264517

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ugraltnbilek U kullanıcısına yanıt

    Evet senin kıytırık uygulamanın kıytırık alt yapısı çöküyor ama yüz milyonlarca kişinin sürekli aktif kullandığı Twitter veya Instagram çökmüyor, olayın özeti bu…




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 6 Şubat 2023; 18:17:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugraltnbilek U kullanıcısına yanıt
    Dünyadaki tek doğal efet deprem değil. Bu uygulama deprem için yapılmadı tüm doğal afet ve kurtarılmaya ihtiyacı olanlar için yapıldı. Yakının hakkında bildirimde bulunabiliyorsun şuan twitterde herkes yakının adresini yazıyor oraya yazmak yerine bu uygulamadan bildirseler veriler tek yerde olsa daha iyi olmaz mı sence? Ama uygulamanın kapasitesi bunu kaldırmıyor sorun burada.Dağda mahsur kalsan, yolunu kaybetsen bile bu uygulamayı kullanıyorsun geniş kapsamlı bir görevi var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar yaklaşık 10 tane ilde afet durumu var ve insanlar can pazarında iken birileri oturup ahmakça bir şekilde siyaset yapma peşindeler...

  • Bi işide düzgün yapsalar şaşarım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.