Şimdi Ara

MUSTAFA ŞENTOP: ERKEN SEÇİME GİTMEK ZORLAŞTI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı bir programda kendisine yöneltilen bir soru üzerine erken seçime gitmenin zor olduğunu söyledi. Şentop, hükümet sistemi değişikliğinin en önemli gerekçelerinden, birinin sık sık seçim yapılmasını önlemek olduğunu, yeni sistemde erken seçim kararı almanın zorlaştırıldığını belirtti. Şentop, “Önceki sistemde TBMM’de nitelikli çoğunluk aranmıyordu bu konuda, karar alınabilirdi. Nitekim Türkiye zamanında seçim yapmakla meşhur bir ülkeydi o dönemlerde. Hükümet sistemi değişikliğinin en önemli gerekçelerinden, hedeflerinden birisi de Türkiye’de sık sık seçimlerin yapılması, erken seçimlerin yapılmasını ortadan kaldırmak idi. Bu sebeple yapılan değişiklikle erken seçim kararı almak zorlaştırıldı” ifadesini kullandı.

    ŞENTOP: SEÇİM VAKTİNDE YAPILIR

    Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Cumhurbaşkanının veya Meclis’in 5’te 3’lük bir çoğunlukla seçim kararı alabileceğini, böyle bir karar aldığında hem Meclis hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenileneceğini anımsatan Şentop, şunları kaydetti:  “Bunlar gerçekten zaruri bir ihtiyaç olduğu zaman seçim kararı alınabilsin diye Anayasa’ya konulmuş hükümlerdir ama bir taraftan da sık sık keyfi olarak, şartları, konjonktürü sadece dikkate alarak seçim kararı alınmasın diye de konulmuş hükümlerdir. Bu bakımdan Anayasa’daki bu realite karşısında erken seçim kararı almanın çok çok zor olduğu kanaatindeyim. Erken seçim kararı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesindeki sistemin bazı kötü alışkanlıklarıdır. Bu sistemde bu anlamda bir adım atabilmek çok zordur, zorlaştırılmıştır. Bu sistemin de bir özelliğidir bu. Kanaatimce seçimler bundan sonra Türkiye’de hep vaktinde yapılır. Sadece 2023’te değil, ondan sonra da erken seçim Türkiye’de olmaz, hep vaktinde yapılır. Amaç buydu zaten.”
    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli erken seçim çağrılarına sert tepki gösterirken seçimlerin Haziran 2023’te planladığı şekilde yapılacağını söyledi.
    https://kronos36.news/tr/erken-secim-karari-nasil-alinir-milletvekili-dagilimi-ne-durumda/



    Ben çok güldüm bu açıklamalara. AKP'liler ne diyor merak ediyorum açıkçası.

    Bunlarda bir diğer Şentop açıklamaları;
    https://www.haberturk.com/tbmm-baskani-sentop-secimlerin-vaktinde-yapilacagini-dusunuyorum-3454944
    https://www.ensonhaber.com/gundem/mustafa-sentop-erken-secim-karari-almanin-cok-zor-oldugu-kanaatindeyim
    https://www.aa.com.tr/tr/politika/tbmm-baskani-sentop-bence-secimler-artik-hep-zamaninda-yapilir/2004641



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 5 Şubat 2023; 11:8:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Allah aşkına şöyle 2020 yılının haber paylaşımları atarak burada ne anlatmaya ne kanıtlamaya çalışıyorsunuz ?


    Muhalefet 2020'den beridir yarın seçim olacak yaz sonu seçim kış başı seçim seçim Erken seçim olacak diye çağrılar yaparken. Meclis bankanının Erken seçim olamyacak laflarının neresi yanlış !


    Siz neyi savunuyor veya neyi eleştiriyorsunuz tam olarak ondan bile haberiniz yok ne yazık ki :(


    Haberin yayınlanma tarihi 13.10.2020 !


    MUSTAFA ŞENTOP: ERKEN SEÇİME GİTMEK ZORLAŞTI
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Diğer açıklamaları diyerek belirttiğim kısımdan almışsın. Konudaki yazı Şentop'un Ekim 2022'de verdiği demeçlerdir. Çokta eski değil yani. Seçim 1 ay önceye alındı diye erken seçim olmamazlık olmuyor. Bunun yasadaki yeri erken seçimdir. Yasaları kendine göre yorumlayamazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 5 Şubat 2023; 14:31:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    2020 ile 2022 arasında yaptığı konuşmada fark ne tam olarak ?


    Aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyor her defasında !


    Sen neyi eleştiriyorsun veya neye karşısın onu anlatsana bir zahmet.

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    sen niye sürekli akapenin aleyhine açılan her konuda akapeyi savunuyorsun? sorsak kk aday olmasın dersin.

  • murtazagil kullanıcısına yanıt

    Yasak mı var ! İllaha her konuda tek tip mi düşünmek lazım !


    Konu açan gibi neyi neden eleştirdiğini bile söyleyemeyen insana neye karşısın neyi savunuyorsun diye sormak bile yasak mı ?


    Meclis başkanı 2020 yılında da 2022 yılında da Meclis istemekdikçe Erken seçim olmaz diyor. Şuan muhalefette de meclis çoğunluğu yok seçim olmaz diyor. 2020 veya 2022 yılında da Erdoğan'da Erken seçim istemezken nasıl erken seçim olacaktı ! Gayet mantıklı ve doğru konuşmuş Meclis başkanı. Konuyu açan arkadaş sırf laf olsun torba dolsun konusu açmış. Bunu bile eleştiremiyecez mi size göre ?


    Siz istiyorsunuz ki sabah akşam AKP'ye sallansın. Sadece AKP eleştirilsin. Konu mantıklımı değil mi nedir ne değildir. O bile önemli değil AKP'ye salla geç !


    Not: KK aday olmasın demek ile ne alakası var bu konunun ?


    Not2: Evet KK aday olsun istemiyorum. Liderlik vasfı olmadığını halkı kucaklayamadığını ve ülkeyi kazara seçilse yönetemiyeceğini düşünüyorum. Bunda garip olan nedir ! Ülkemi düşünmek ve kaliteli muhalefet istemekte suç heralde size göre ?

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    akp lisin yani. okey..

  • murtazagil kullanıcısına yanıt

    4-5 ay öncesine kadar kararsızdım. Hatta sandığa bile gitmemeyi düşünüyordum.


    Ama artık anti Kemal Kılıçdaroğlu'cuyum ve kötünün iyisi diye bakıyorum Erdoğan'a. Yoksa AKP'nin de beğenmedim artık yeter çok sayıda uygulaması var.


    Not: CHP'nin bu HDP sevdası ve Canan Kaftancıoğlu Sezgin Tanrı kulu isimlerden kopamaması halkı zorla AKP'ye itiyor bunu göremiyor musunuz?


    Ekonomi yerlerde dolar fırlamış işsizlik hat safhada sen ikide bir çıkıp Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacam yok Muhtarlara yardımcı atayacam veya bayram değil seyran değil ben bir ABD'ye hamburger yemeğe gideyim dersen. Sabah akşam HDP güzellemesi yapıp HDP'ye 2-3 bakanlık veririz. AKP eskisi isimler bizimle eşit hakka ve söz hakkına sahip olacak dersen ve yüzde 0.5 oyu olmayan partilere bile bakanlık dağıtırsan milleti kendinden soğutursun tabi...


    Adam duruyor duruyor. Birden çıkıyor meydana ben bütün KHK'lıları geri alacam diyor. Yaa ne alaka şimdi bayram değil seyran değil. Neden ama ne gerek var ! Duruyor duruyor başörtüsü diyor. DUruyor duruyor biz libya'dan çıkacaz diyor. Duruyor duruyor YPG'ye karşı PKK ya karşı tezkerelere hayır oyu veriyor. Duruyor duruyor ülkeye yatırım yapmayın ülke güvenilir diyemem diyor. Yok şunun malına el koyacam şu ihaleyi iptal edecem şunu yıkacam bunu yakacan bunu kaldıracam diyor. Böyle siyaset mi olur ? Duruyor duruyor ABD'den danışmanı atıyor kendine. Duruyor duruyor bir danışman getiriyor CHP genel merkezinde Kürdistan diyor Türk Bayraklarını kaldırıyor. Adamlar mitinglere Atatürk Posteri götüremez oldular. Bir mütabakat belgesi imzalıyorlar içinde ATATÜRK yok.


    Not2: Ben dededen büyük dededen CHP'liyim aslında. Ama adam CHP'den soğuttu halkı ya. CHP'nin içersinde bakınca ulusalcı gerçek Atatürkçü 4-5 isim sayabilecen mi ! ( Sayamazsın yok kalmadı çünkü. Olanlarda sindirildi. Sesleri çıkmıyor. Azcık sesi çıkanda partiden ihraç. )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 5 Şubat 2023; 16:6:8 >
  • Normal seçim takvimi 60 günden başlar.

    Yani 18 haziran ile 18 nisan arasında fark yok. Bu tarihler arasında yapılacak her seçim "olağan genel seçim" kapsamındadır.


    Ayrıca yazmaktan dilimizde tüy bitti.


    Adamlar Tek adam rejimini " sık sık seçim oluyor koalisyonlar bozuluyor, tek adam rejim istikrardır" diye millete sattı.

    Kıymet kopsa o seçim zamanında yapılacaktı mecburdular.


    Aksi durumda " Eyyy millet bakın, kendi getirdikleri tek adam ucube rejiminde bile görev süresini tamamlayamayıp seçime gitmek zorunda kaldılar" cümleleri meydablarda yankılanır AKP %25'in altına yelken açardı.


    Hararetle erken seçim tarihleri konuşulurken yazıyordum bunları. İhtimal dahilinde değildir. 14 mayıs uygun tarihtir. Ve umarım AKP iktidarı kaybeder. yeter kardeşim 20 yıl.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 5 Şubat 2023; 16:14:31 >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Rezil herif hiç mi yorulmuyorsun trolluk yapmaktan?

  • TR_Vay kullanıcısına yanıt

    Ne saçmalıyon Allah aşkına. Trollük böyle alakasız konuları alakasız şeyleri sanki bir şey varmış gibi ortaya atıp algı kasmaktır.


    Mantıklu düşünmek bu kadar zor olmasa gerek ! Meclis başkanını hangi söyeldiği yanlış veya neyi eleştiriyorsunuzua TEK BİR KELİME YAZAMAZ MISINIZ YA ! Bu kadar mı zor ? Hemen cevap veremeyince saldır Trol de geç ne güzel dünya dimi !

  • murtazagil kullanıcısına yanıt
    Foruma katıldığından beri aralıksız akp propagandası yapıyor o. hatta daha önce başka forumda aynı şekilde takılıyormuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Allah aşkına bir kişide konu hakıında TEK KELİME YAZSIN.


    Çok şey istemiyorum yaa. Şu ülkenin kaliteli muhalif görmeye hakkı yok mu ! Neden muhalefetin veya muhaliflerin çoğu böyle !


    Hep aynı adamlar her konuya gelip. Konu hakkında TEK KELİME YAZAMAYIM. Üyelere laf edip kaçıyor.


    Çok kolay bir soru soruyorum bu alakasız ve saçma konuda NEYİ ELEŞTİRİYORSUNUZ neye KARŞISINIZ ! Cesurca iki kelime yazabilseniz keşke ! Ama muhalif olmayı millete hakaret etmek sanan tipler var sadece. İki kelime seviyeli tartışma ortamı göremüyoruz koca alanda.


    Sonra muhalefet neden iktidar olamıyor neden 20 yıldır oyları artmıyor diyorlar birde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 6 Şubat 2023; 0:21:2 >
  • 0zkanK. güzel engellemişsin seni troll.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.